Tag et hurtigt screenshot på din Mac?

Du kan godt have behov for at tage et print screen af et skærmbillede eller et vindue på din Mac - se hvordan du gør her.

Er du den lykkelige indehaver af en MacBook, iMac eller Mac Mini med macOS og har du behov for at tage et screenshot? 

Smart screenshot

Et screenshot kan være smart at tage. Du kan både bruge det som huskeseddel til dig selv eller sende det til venner eller familie, hvis du falder over noget sjovt eller interessant, når du surfer på nettet. Inden du taget et screenshot, skal du først gøre op med dig selv, hvor meget af skærmen du vil have med på billedet.

Screenshot af hele skærmen med tastaturgenveje

Den nemmeste måde at tage et screenshot på din Mac af hele skærmen med tastaturgenveje ved at gøre følgende:

  • Tryk på Command + Shift + 3

Når du har trykket på genvejstasterne, så lyder der et kameraklik, og billedet er gemt på skrivebordet. Så kan du efterfølgende anvende billedet i den rette sammenhæng. 

Screenshot af en del af skærmen med tastaturgenveje

Den nemmeste måde at tage et screenshot på din Mac med tastaturgenveje, hvis du kun ønsker at tage et billede af en del af skærmen, er ved at gøre følgende:

  • Tryk på Command + Shift + 4

Når du har trykket på genvejstasterne, så kommer der et trådkors frem på skærmen, som du skal markere det ønskede område med, hvorefter der lyder der et kameraklik, og billedet er gemt på skrivebordet. Herefter kan du anvende billedet i den rette sammenhæng. 

Screenshot af et vindue med tastaturgenveje

Hvis du ønsker at tage et screenshot på din Mac af et specifikt vindue med tastaturgenveje, kan du nemmest gøre det på følgende måde:

  1. Tryk på Command + Shift + 4
  2. Tryk herefter på Space

Når du har trykket på genvejstasterne, kommer der et kamera frem på skærmen, som du skal trykke på med venstre musetast, hvorefter der lyder der et kameraklik. Nu er et billede af vinduet gemt på skrivebordet som en PNG-fil. Du kan nu anvende billedet i den rette sammenhæng. 

Alternativt kan du altid tage et screenshot med din iPhone og derefter overføre det til din Mac.
Nyere Ældre