Guide: Overførsel af indhold fra Windows-PC til Mac

Brug Overførselsassistent til at overføre kontakter, kalendere, e-mailkonti og meget mere fra din gamle Windows-PC til din nye Mac.

Har du lavet skiftet fra Windows til macOS, så har du sikkert en gammel PC med dine oplysninger, som du sandsynligvis gerne vil have overført til din nye Mac.

Apple tilbyder nye brugere programmet "Overførselsassistent", som gør opgaven med at flytte ind på en ny Mac fra en Windows-PC meget lettere.

I vores guide viser vi dig de forskellige trin, som du skal gennemføre for at migrere til din nye Mac fra Windows ved hjælp af den smarte software fra Apple.

Trin 1: Tilslut enhederne til det samme WiFi-forbindelse

For at operationen med at overføre dit indhold fra Windows-PC til Mac skal krones med succes, så skal du sørge for at begge enheder er tilsluttet internettet via den samme WiFi-forbindelse, da indholdet bliver overført trådløst.

Trin 2: Klargøring af den nye Mac

Nu er du så kommet til trin 2 i processen med at overføre dit indhold fra din gamle Windows-PC til din nye Mac, og det er hvor du skal klaregøre din Mac, så den er parat til at modtage oplysningerne fra din Windows-PC. Du forbereder din Mac ved at gennemføre disse punkter:
 1. Tænd for din Mac.
 2. Opret en konto med et Apple-id.
 3. Gennemgå hele opsætningsprocessen som er automatisk.
 4. Installer de nyeste opdateringer til macOS til din Mac.
 5. Find derefter ud af, hvilken macOS din Mac bruger: Apple logo > Om denne Mac.
Husk at deaktivere antivirussoftware, firewallsoftware eller VPN-software på din Mac, så længe processen gennemføres.

Trin 3: Forbered din gamle Windows-PC

Efter klargøring af din nye Mac. skal du nu forberede softwaren på din gamle Windows-PC, så den er klar til at overføre indholdet til dine nye Mac. Du forbereder din Windows-PC ved at gennemføre disse punkter:
 1. Sørg for at Windows er ajourført med de nyeste opdateringer
 2. Download og installer den relevante version af Overførselsassistent på din Windows-PC, og hvilken version du skal installere, afhænger af, hvilket macOS din Mac bruger, og det har du jo fundet ud af under punkt 4 i trin 2. 
Husk at deaktivere antivirussoftware, firewallsoftware eller VPN-software på din gamle Windows-PC, så længe processen gennemføres.

Trin 4: Forbind din nye Mac med din gamle Windows-PC

Hvis du ikke allerede har gjort det, så slut din Mac og din Windows-PC til det samme netværk Wi-Fi-netværk, så du kan komme igang med at overføre indholdet fra din gamle PC til din nye Mac.

Trin 5: Overfør indholdet fra Windows-PC til Mac med Overførselsassistent

Nu er du så klar til trin 5, hvor du skal bruge programmet Overførselsassistent til at overføre dine oplysninger fra den ene enhed til den anden. Overførselsassistent kopierer, men sletter ikke filerne fra din Windows-PC, så det skal du selv gøre efterfølgende. For at overføre indholdet mellem din gamle Windows-PC til din nye Mac skal du følge disse punkter:
 1. Åbn Overførselsassistent på din PC og luk andre åbne apps på enheden.
 2. Følg instruktionerne på skærmen på din Windows-PC.
 3. Når Overførselsassistent begynder at søge efter din Mac og venter på, at den opretter forbindelse, skal du udføre de næste trin på din Mac.
 4. Åbn Overførselsassistent på din Mac, som er placeret i undermappen Hjælpeprogrammer i mappen Programmer.
 5. Følg nu instruktionerne på skærmen på din Mac.
Følger du disse punkter og instruktionerne på henholdsvis din gamle Windows-PC og din nye Mac, vil indholdet nu blive overført fra din PC til din Mac.

Oplever du problemer med overførsel af indholdet

Hvis overførslen af indholdet fra din Windows-PC til din Mac mislykkes, så kan det skyldes, at du har installeret antivirussoftware, firewallsoftware eller VPN-software på din Mac eller PC, som er aktive. Derfor kan du prøve at deaktivere disse programmer, hvis de er aktive, og herefter starte  Overførselsassistent forfra og gentage punkterne i vores overførselsvejledning.

Nyere Ældre