Sådan skriver du et hashtag (#) på Mac

 

Har du problemer med at finde hashtag-tasten på din Mac- eller MacBook-tastatur, så se hvordan du finder det hyppigt brugte specialtegn her.

Twitter, nu kendt som det socialemedie X, har for alvor været med til at udbrede i brugen af specialtegnet #-tegnet, så hastag-symbolet nu bruges på tværs af alle sociale medier herunder Instagram.

Men hvordan skriver du egentlig et hashtag-symbol på en Mac? Svaret på det spørgsmål er, at det afhænger helt af tastatur-layoutet på din Mac.

Vi viser dig her, hvordan du laver et hashtag på en Mac.

Hvad er historien bag hashtag (#)?

Historien om hashtags, som vi kender og bruger dem, begyndte i 2007, da Chris Messina skrev #barcamp på Twitter, hvilket var det første hashtag. Han gjorde dette for at filtrere ordene efter emne og gøre hashtags søgbare. 

Hvad bruger man hashtag (#) til?

I praksis har #hashtag flere formål og kan bruges i forskellige sammenhænge:
  • Deling af et budskab: Vil du gerne dele et vigtigt budskab kan du fremhæve det ved at sætte et hashtag foran budskabet eksempelvis #loverawfood, #lovethesun.
  • Vise dit humør: Vil du gerne vise dit humør i et indlæg kan du fremhæve det med et hashtag eksempelvis #superglad, #nybil etc.
  • Deling af oplevelser og rejser: Vil du gerne dele en oplevelse eller rejse kan du fremhæve oplevelsen med et hashtag eksempelvis #paris, #eiffeltårnetparis.
  • Brug som søgemaskine: du kan arrangere dine billeder og dokumenter ved at bruge et hashtag, så du kategoriserer disse, så de er lettere at finde eksempelvis #sommerferie, #DIY etc.

Sådan skriver du et hashtag på en Mac med dansk tastatur-layout

For at skrive et hashtag (#) på en Mac med dansk tastatur-layout findes der to muligheder:

  1. ALT + 3
  2. OPTION + 3
  3. SHIFT + 3
ALT + 3 og OPTION + 3 gælder for ældre Mac-tastaturer, hvor moderne udgaver af Mac-tastaturer har placeret #-symbolet på 3-tasten, hvor hashtag aktiveres ved at trykke på SHIFT-tasten og 3-tallet på samme tid på tastaturet.

Flere smarte tastaturgenveje

Det er ikke kun tegnet # du kan få brug for at skrive, når du sidder foran din Mac. For du kan mange gange i løbet af en dag få brug for at bruge eksempelvis det lille @ (snabel a), da denne skal bruges, når du skriver en mailadresse. Derfor er det også smart at kende til, hvordan du skriver et snabel a på din Mac.

Har du fået blod på tanden og vil gerne i gang med at bruge endnu flere af de smarte tastaturgenveje, der kan være med til at gør dit Mac-arbejde hurtigere, så er det bare om at kaste dig ud i det. De smarte genveje bliver nemlig hurtig en vane at bruge.

Nyere Ældre