Sådan skriver du @ på din Mac

Symbolet @ er ikke til at komme udenom, når du skal sende en mail, men det kan være svært at finde på tastaturet på en Mac.

Ligegyldigt om du skal skrive en ny mail eller logge ind på en tjeneste, så får du tot brug for at skrive symbolet @. Men det kan være lidt at en udfordring at finde symbolet på din Mac computer. 

Vi vil her guide dig til, hvordan du nemt får det lille symbol frem, næste gang du får brug for at skrive det på din Mac.

Snabel a

På dansk bruger vi betegnelsen snabel a for det typografiske tegn @. På engelsk står det typografiske tegn for "at", som på dansk kan oversættes til "ved" eller "hos". Derfor kan en mailadresse som eksempelvis erik@google.com læses som brugernavnet "Erik" hos internetdomæne "google.com". Da Ray Tomlinson i 1971 ville sende en mail fra én computer til en anden, skulle der nemlig bruges en måde at skrive mailadressen på, så det var nemt at adskille modtagerens navn fra computerens/stedets navn. Man fandt, at det var bedst at bruge et specialtegn til at adskille disse oplysninger og valgte snabel a.

Snabel a på Mac

Det er som sagt ikke lige til at skrive et @ på din Mac. Du finder nemlig ikke en dedikeret tast, der giver dig symbolet, når du trykker på den. Der findes dog heldigvis et par løsninger, når du gerne vil bruge symbolet.

Kopi af @

Hvis du ikke kan finde ud af andre måder at indsætte et snabel a på, kan du altid tage den slagne vej og kopiere et @ symbol fra en anden kilde. 

Dette kan du gøre på følgende måde:
  1. Du kan eventuelt lave en Google søgning på snabel a
  2. Tage en kopi af tegnet med Crtl+C, der vil fremkomme som søgeresultat
  3. Indsæt tegnet med Ctrl+V, hvor du skal bruge det
Du kan også tage en kopi af tegnet, hvis du har det i et Word dokument eller i en anden mailadresse.

Tastaturgenvej til @

Men der findes også andre veje at gå, hvis du helst ikke vil klippe og klistre dig til et resultat. Du kan også vælge at bruge en tastaturgenvej, når du skal skrive et snabel a. 

På en MacBook kan du nemlig bruge en tastaturgenvej til @ på følgende måde:
  1. Tastaturgenvejen hedder Option + 2
  2. Du skal derfor trykke på de to taster Option og 2 på samme tid på dit tastatur
  3. Herved vil @ symbolet komme frem
Du kan bruge tastaturgenvejen, når du står på det sted, hvor du gerne vil have dit @ sat ind.

Character Viewer til @

Der findes også en tredje måde at få det lille symbol @ til at dukke frem på din MacBook skærm. Hvis du har valgt at installere appen Character Viewer, kan du bruge denne til at finde frem til symbolet. 

Indsæt @ med Character Viewer på følgende måde:
  1. Appen Character Viewer skal være installeret på din Mac
  2. Åbn Character Viewer
  3. Rul ned, indtil du ser @-symbolet; det er placeret under Tegnsætningssymboler
  4. Dobbeltklik på symbolet, og det vil automatisk blive indsat
Du kan bruge Character Viewer, når du står på det sted, hvor du gerne vil have dit @ sat ind.

Vælg selv

Du kan selv vælge, hvilken af de tre måder for at finde frem til det lille typografiske tegn @ på din Mac, du bedst kan lide. Der er ikke nogen måde, der er mere rigtig end andre. Det handler mere om, hvad der virker for dig i din hverdag.

Flere smarte tastaturgenveje

Det er ikke kun tegnet @ du kan få brug for at skrive, når du sidder foran din Mac. For du kan mange gange i løbet af en dag få brug for at bruge eksempelvis det lille hashtag (#), da denne skal bruges, på tværs af de sociale medier. Derfor er det også smart at kende til, hvordan du skriver et hashtag på din Mac.

Har du fået blod på tanden og vil gerne i gang med at bruge endnu flere af de smarte tastaturgenveje, der kan være med til at gør dit Mac-arbejde hurtigere, så er det bare om at kaste dig ud i det. De smarte genveje bliver nemlig hurtig en vane at bruge.
Nyere Ældre