Vil du gerne have bedre batteritid på din iPhone, så se her

 

Din iPhone har som standard en masse funktioner aktiveret, som bruger rigtig meget strøm. Se hvordan du nemt forlænger batteritiden på din iPhone.

Når du har en spritny smartphone som iPhone med en stor flot skærm, så er skærmen alene en kæmpe strømsluger for ikke at nævne apps og spil.

Derfor kan du med fordel twerke din iPhone, så den ikke tager så mindre batteri under brug, og vi viser dig her, hvordan du gør i praksis.

Spar på batteriet med mørk tilstand

Hvis du gerne vil have en hurtig genvej til at spare på batteriet på din iPhone, kan du bruge din iPhones dedikerede mørke tilstand. Det være med til at spare på din iPhones batteri, da de mørke farver ikke kræver nær så meget strøm, som det kræver at oplyse de hvide baggrunde. 

Den mørke tilstand vil nemlig få de hvide baggrunde i apps og lignende til at blive mørke. Det er ikke kun på batteritiden du får en fordel ved at bruge mørke baggrunde. For det vil også gøre det nemmere for dig at bruge din iPhone, om aftenen og natten når det er mørkt. Det vil nemlig ikke være nær så anstrengende for dine øjne, som hvis du kigger på en oplyst, hvid baggrund. Samtidig så ser den mørke tilstand på en iPhone bare godt ud!

Sådan slår du mørk tilstand til

Hvis du gerne vil slå mørk tilstand til på din iPhone, skal du gøre følgende:
 1. Åbn appen Indstillinger
 2. Vælg Skærm & Lysstyrke
 3. Herefter vælges indstillingen Mørk
Nu vil dine apps fra Apple skifte fra den lyse til den mørke farveskala på din iPhone. Mange tredjepartsapps har også adopteret denne funktionen.

Hvad forskel gør mørk tilstand for batteriet?

Det kan være, at du spørger dig selv, om det overhovedet måles på batteriet, hvis du vælger at skifte til mørk tilstand. Det kan det godt. For blandt andet Phonebuff har valgt at sammenligne batteritiden på en iPhone, når den bruger den normale hvide baggrund kontra den mørke baggrund. Deres resultat taler helt for sig selv. I testen er der brugt forskellige kendte apps, og der ses en tydelig forskel i batteriniveauet.

I de første to timer af testen er der blevet brugt beskedapps, herefter er der de næste to timer brugt Twitter. Efter denne del af testen havde den iPhone, der brugte lys tema 57% tilbage på batteriet, mens den tilsvarende iPhone, der brugte mørkt tema hele 72% tilbage på batteriet. Du kan se videoen med hele testen fra Phonebuff her.

Deaktiver automatisk lysstyrke for at spare batteri

Skærmen på din iPhone bruger rigtig meget strøm, så det er et rigtig godt sted at spare. Derfor kan du også gør endnu mere end at skifte til mørk tilstand på din iPhone. For din iPhones skærmlysstyrkeniveau kan have meget stor indflydelse på batteritiden. Som standard justerer din iPhone automatisk skærmens lysstyrke baseret på, hvor lyse omgivelser du befinder dig i. Det er nemlig indbygget en sensor, der registrerer lys og mørke. Det er egentligt også smart nok, da du så hele tiden kan læse på skærmen på din iPhone. Men det kommer dog også med en bagside. For det er en stor strømsluger, når din skærm er lyst meget op. Derfor kan du, hvis du vil spare lidt på batteriet, selv tage fuld kontrol over lysstyrken på skærmen. Du kan nemlig vælge at deaktivere den automatiske lysstyrke, hvilket betyder, at lyset ikke selv skruer op og ned.

Sådan deaktiverer du automatisk lysstyrke

Hvis du gerne vil spare lidt på batteriet og derfor slå automatisk lysstyrke fra, kan du gøre det på følgende måde:
 1. Åbn appen Indstillinger
 2. Vælg Tilgængelighed
 3. Herefter vælges Skærm & Tekststørrelse
 4. Nederst finder du Slå automatisk lysstyrke fra
Nu skal du selv justere lysstyrken på din skærm. Det gør du ved at åbne Kontrolcenter med et stryg op fra bunden af skærmen, hvis du har en iPhone, der har en startknap. Hvis du har en nyere iPhone, så skal du lave et stryg ned fra øverste højre hjørne.

Aktivering af energibesparende funktion

Det er ikke kun på selve lysstyrken, at du kan spare meget batteri. For alle iPhones kommer med en indbygget batterispare funktion, som aktiveret virkelig sparer på batteriet. Ulempen er bare at det kommer til at gå hårdt ud over funktionaliteten, da du ikke får opdateret apps og mails, så længe den energibesparende funktion er aktiveret. Vi anbefaler derfor at du kun benytter den energibesparende tilstand på din iPhone, når den er ved at løbe tør for strøm og du virkelig har behov for at strække batteriudnyttelsen, da du er langt væk fra en stikkontakt.

Du aktiverer den energibesparende funktion på iPhone sådan her:
 1. Åbn Indstillinger
 2. Vælg Batteri
 3. Under Energibesparende funktion kør skyderen til højre

Slå Bluetooth fra

Hvis du ikke bruger Bluetooth-forbindelsen, så slå funktionen fra, da den tager en hel del strøm, når den trådløse funktion ikke er i brug, da din iPhone konstant scanner efter Bluetooth enheder i de nærmeste omgivelser, som den kan foretage tilslutning til. Du kan med fordel også slå NFC fra, når du er i gang, da du også kan spare på batteriet på denne måde. 

Du deaktiverer Bluetooth på iPhone sådan her:
 1. Stryg fingeren ned ad foroven på skærmen
 2. Find Bluetooth-ikonet og deaktiver forbindelsen ved at trykke på ikonet, så det ikke er blåt

Drop WiFi når du ikke bruger det

Slå WiFi fra, når du ikke bruger forbindelsen til at surfe på internettet med på din iPhone, da det kræver en hel del mere strøm at udnytte WiFi fremfor den mobile 5G-forbindelse på din iPhone.

Du deaktiverer WiFi på iPhone sådan her:
 1. Stryg fingeren ned ad foroven på skærmen
 2. Find WiFi-ikonet og deaktiver forbindelsen ved at trykke på ikonet, så det ikke er blåt

Opdater mails manuelt eller med større interval

Har du brug for at modtage mails hver 5 minut? Synkronisering af din mailkonto er en af de største batteridræbere på din iPhone, der virkelig er med til at tømme et batteri med den tunge synkronisering og notifikationerne der popper op, når der er ny mail på din iPhone. 

Du skifter interval for synkronisering af mails på iPhone sådan her:
 1. Åbn Indstillinger
 2. Vælg Mail
 3. Tryk på Konti
 4. Vælg herefter din Mail-konto
 5. Under kontoen vælger du synkroniseringsinterval

Slå geolokation fra (GPS/Maps)

Mange apps ønsker at kende din præcise placering. Funktionen er sådan set smart nok, når du skal finde vej med Apple Maps eller tjekke vejrudsigten i lokalområdet din på iPhone. Hvis du vil spare en bunke strøm på din iPhone, så kan du altså med fordel slå alle apps fra, der beder om din placering, som du alligevel ikke bruger i det daglige.

Du deaktiverer Placering på iPhone sådan her:
 1. Åbn Indstillinger
 2. Vælg Anonymitet
 3. Tryk på Lokalitetstjenester
 4. Under Lokalitetstjenester kør skyderen til venstre
Nu har du generelt deaktiveret Placering, og de enkelte apps, vil nu spørge dig om tilladelse til at benytte Lokalitetstjenesten, når du benytter dem. Du kan også vælge at deaktivere Placering under de enkelte apps.

Skær ned på antallet af åbne apps

Sørg for at du ikke har alt for mange apps til at køre i baggrunden på din iPhone, da det dræner kraftigt på batterikapaciteten. Det er en god idé kun at have de mest brugte applikationer åbne, så får du også en hurtigere enhed med i tilgift ved siden af, at du samtidig forbedrer batteritiden. 

Nyere Ældre