Dækning er ustabil på min iPhone, hvad gør jeg?

Oplever du ustabil dækning på din iPhone, skal du prøve disse gode råd, som rent faktisk kan forbedre din mobildækning.

De fleste af os bruger vores iPhones rigtig mange timer i løbet af en dag. En af de indlysende fordele ved at bruge en smartphone er, at du kan tage den med dig næsten alle vegne. Derfor er det også en stor hæmsko, hvis du oplever, at dækningen på din iPhone halter.

Hvorfor ustabil dækning

Der kan være flere forskellige årsager til, at du fra tid til anden kan opleve dårlig dækning, når du bruger din iPhone. Det kan både være at problemet skal findes i selve din iPhone, men det kan lige så nemt være, at det er omgivelserne, der spiller ind.

Tjek din iPhone

Hvis du har en mistanke om, at problemet har noget med din iPhone at gøre, så kan du selv gøre noget, for at få bedre signal på din iPhone. Den første ting du kan gøre, er at genstarte din iPhone. Nogle gange hjælper det, hvis du lige giver din iPhone mulighed for at starte forfra. Denne lille pause kan være givet godt ud, da det er de færreste af os, der løbende slukker helt for vores smartphones. 

Du kan også om din iPhones SIM-kort måske er blevet slidt eller beskidt. Hvis det er tilfældet, kan du med fordel rengøre SIM-kortet eller helt skifte det ud til et nyt. For et nedslidt og beskidt SIM-kort kan være med til at forårsage dit dårligt signal på din iPhone. 

Tjek din forbindelse

Problemet med en ustabil dækning kan også skydes eksterne faktorer. Det kan eksempelvis være mobilsignalet i det område, hvor du befinder dig, der spiller ind.

Hvis du har en iPhone med 5G (iPhone 12, iPhone 13 og iPhone 14) skal du være opmærksom på, at Apple har indført en Smart Data-funktion. Denne funktion skal sørge for, at du automatisk skifter mellem 4G LTE- og 5G netværket, alt efter hvordan du bruger din enhed.

Mange oplever dog, at denne funktion er med til at gøre din dækning mere ustabil, da mobilen hele tiden søger efter og hopper mellem de forskellige netværk. Det kan også være med til at dræne batteriet meget hurtigere, end hvis der udelukkende vælges ét netværk.

Indstil din iPhone efter dækningen

Hvis du eksempelvis bor i et område, hvor der er meget svingende 5G dækning, kan det være en fordel at vægte en stabil dækning, hvor du udelukkende kører på 4G på din iPhone, frem for de kun lejlighedsvise hurtigere 5G hastigheder. Du kan vælge, at din iPhone kun skal bruge 4G netværket ved at gøre følgende:
  1. Åbn appen Indstillinger
  2. Vælg herefter Mobildataindstillinger
  3. Derefter vælges Stemme og data
  4. Nu kan du selv vælge netværk
Du burde kunne mærke forskellen på din iPhone, hvis du vælger kun at bruge ét netværk. Du burde både få en mere stabil forbindelse samt opnå bedre batteritid. Du kan altid fortryde dit valg igen og slå 5G netværket til, når du ønsker det, eller hvis dækningen i dit område forbedres.
Nyere Ældre