Problemer med iPhone-signalet, så se vores løsninger

Oplever du dårlig mobildækning så prøv vores gode råd til, hvordan du forbedrer signalstyrken på din iPhone.

Det er frustrerende, når din iPhone ikke fungerer - især hvis du er inden for god rækkevidde af mobilmasten.

Hvorfor har jeg dårlig signal på iPhone?

Der er flere årsager til dårlig mobildækning på din iPhone herunder dårlig antennekvalitet, cover-materiale der forstyrrer signalet. Er du på farten kan transportmidlets fart og konstruktion give dårligere mobildækning på din iPhone.

Vi kigger her på, hvordan du selv kan forbedre mobildækningen på din iPhone.

1. Skift til flytilstand eller genstart din iPhone 

Mobiler herunder iPhones bliver nogle gange forvirrede, og da din iPhone af hensyn til batteriet ikke konstant søger efter den bedste mobildækning, så kan det være en hurtig løsning at slå Flytilstand til, hvorefter du venter i cirka 10 sekunder, før du slår Flytilstand fra. Når du benytter Flyfunktionen på din iPhone, så sker der det i praksis, at din enhed tjekker igen for at se, hvilke netværk der er tilgængelige.

I nogle få tilfælde skal du muligvis endda genstarte din iPhone, og det er nødvendigt, når du krydser internationale landegrænser, eller nogle gange når du opholder dig i roamingzoner, hvor din mobiloperatør har dårlig dækning, og derfor låne mobilsignalet fra en anden operatør.

2. Hold rigtigt på din iPhone

Hold på din iPhone på en anden måde kan også være en løsning til at få et bedre mobilsignal. Hånden betyder nemlig meget, og du kan med din hånd ufrivilligt komme til dækker for antennen på din iPhone, og det kan give et dårligt signal. Derfor kan du med fordel forsøge at holde anderledes på din iPhone, da det muligvis kan give et bedre signal.

3. Udskift dit iPhone cover

Nogle mobilcovers kan væres produceret i materialer, der påvirker mobilsignalet, hvis du eksempelvis har et iPhone cover, der indeholder metaller, så kan det virkelig påvirke signalet på din iPhone i negativ retning. Derfor kan du første prøve at bruge din iPhone uden coveret for at se, om det har en effekt på signalet. Hvis ja, så kan du med fordel købe et iPhone-cover i naturmaterialer som fx bambus, træ, træfibre og lign., der ikke skulle påvirke signalet.

4. Få et nyt SIM-kort eller rengør det gamle

Et simkort kan være nedslidt og beskidt, hvilket kan være med til at forårsage et dårligt signal på din iPhone. Du kan derfor med fordel bestille et nyt SIM-kort hos dit mobilselskab eller forsøge at rengøre det gamle SIM-kort med vat og sprit. Hvis du kan se tydelige ridser i dit SIM-kort, så har du brug for et helt nyt SIM-kort, da rengøring her ikke vil have nogen effekt.

5. Skift 3G / 4G/ 5G-mobilforbindelse eller brug WiFi

Opholder du dig i et område med dårlig 5G- forbindelse, så kan du med fordel skifte mobilforbindelse til 4G på din iPhone, da det er bedre med et kraftigt 4G-signal end en dårligt 5G-signal. Det er værd at skifte mellem de forskellige tilgængelige netværkstilstande 3G / 4G/ 5G på din iPhone, så kan du teste, hvilken netværkstilstand, der giver det bedste signal på din lokation.

Et alment kendt råd er, at når du opholder dig i et område med dårlig mobildækning, så kan du med fordel koble din iPhone på WiFi, hvis muligheden er tilgængelig, da det vil kunne give både bedre tale- og datasignaler på din iPhone.
Nyere Ældre