Jeg kan ikke se mit USB stik på Mac, hvad gør jeg?

 

Virker dit USB stik ikke på din Mac, så afprøv nogle af vores gode råd, som måske kan løse problemet.

Der findes en lang række nyttige eksterne USB-enheder, som du kan tilslutte til din Mac, hvor et lageringsmedie i form af et USB stik er et af de mest nyttige sammen med en USB-hub, der udvider antallet af USB-porte, så der kan tilsluttes flere eksterne enheder.

Vi kigger her nærmere på dine muligheder for at løse problemet med, at du ikke kan se dit USB stik på din Mac.

Kontroller strømmen, porten og kabeltilslutninger

Generelt så handler det om, at du kontrollerer strømmen, porten og diverse kabeltilslutninger på din Mac og din USB stik for at tjekke, om løsningen på problemet ligger her.

1. Sørg for at USB-enheden er tændt

Kræver din USB-enhed egen strømkilde, så skal du sikre dig, at der er tændt for enhedens strømkilde og tjekke, at der ikke er et brud på kablet, som resulterer i en løs forbindelse. Dette kan nemlig være en mulige årsag til, at du ikke kan få dit USB-stik til at fungere sammen med din Mac.

2. Sørg for at kabler er tilsluttet korrekt

Derudover skal du også undersøge om alle kablerne er tilsluttet korrekt. Det gør du i praksis ved at undersøge indgange og udgange på både din Mac og din USB-enhed for at se, om alle kabler er isat og fungerer korrekt.

3. Sæt USB-enhedens kabel i en anden USB-port 

Kan du ikke umiddelbart finde en fejl på kabler og tilslutninger, så kan prøve at tilslutte USB-enheden til en anden USB-port på din Mac. Har din Mac ikke ekstra USB-porte, så prøv at tilslutte USB-enheden til en anden Mac, hvis du har mulighed for det. 

4. Kontakt forhandleren eller producenten

Har du prøvet alle ovenstående 3 ting og kan du stadigvæk ikke se dit USB-stik på din Mac. så anbefaler vi dig, at du henvender dig til forhandleren, som har solgt dig enheden. For det er værd at afprøve, om dit USB-stik kan repareres eller ombyttes til et nyt. Alternativt kan du også vælge at besøge producentens hjemmeside for at søge efter evt. fejlrettelse eller firmware-opdateringer, der kan løse problemet med det defekte USB-stik.

5. Køb et nyt USB stik

Hvis igen af ovennævnte muligheder bibringer en løsning, så kan du være tvunget til at bide i det sure æble og købe et nyt USB-stik som erstatning for at løse problemet. Husk dog altid lige at tjekke om USB-porten på din Mac fungerer korrekt, inden du smider pengene efter en ny USB-enhed, da en defekt USB-port på din Mac ikke kan repareres med et nyt USB stik. Du tester USB-porten på din Mac ved at tilslutte en anden USB-enhed, som du med sikkerhed ved virker. Derfor bør du teste, at den USB-enhed du efterprøver USB-porten med, virker på en anden Mac.

Nyere Ældre