Find ud af om dit Apple Watch er vandtæt eller ej

Apple Watch er et populært stykke iPhone-tilbehør, og du har sikkert spekuleret på, om uret er rent faktisk er modstandsdygtigt overfor vand.

Apple Watch er uden sammenligning det vel nok mest populære smartwatch på markedet, og det er ikke uden grund af uret nyder så stor popularitet, da det er et af de mest langtidsholdbare smarte ure på grund af alle funktionerne og Apples villighed til at opdatere på sine ure i lang tid, så de ikke mister relevansen.

Ingen roser uden torne. Apple Watch er ikke billig i indkøb, men du får jo som bekendt, hvad du betaler for. Apple Watch er godt integreret i Apples univers og kan bruges til meget. Den samlede investering taget i betragtning, så er det naturligt, at du som Apple Watch-ejer gør dit yderste for at beskytte din enhed også mod at blive udsat for vand.

Men, hvor modstandsdygtigt er dit Apple Watch egentligt overfor vand? Det giver vi dig svaret på her.

Er Apple Watch vandtæt eller vandafvisende?

Apple Watches er vandtætte og ikke vandafvisende, hvilket er forskel, der er værd at bide mærke i. I praksis betyder det, at et Apple Watch kan tåle at blive vådt uden at det forårsager skade på enheden. Uret er dog stadigvæk modtageligt overfor vandindtrængning, især på lave dybder.

Fra den 1. generation af Apple Watch har uret været vandtæt op til den nyeste generation af Apple Watch Ultra, der er klassificeret til at kunne holde til 100 meter vand. Dette betyder, at Apple har forbedret sin vandmodstandsteknologi betydeligt, siden den første model udkom.

Generelt er et Apple Watch kun designet til at være nedsænket i vand i en kort periode, og det bør ikke efterlades vådt, men bør aftørres, hvis der er vand på selve uret.

Kan du tage et bad og svømme med et Apple Watch?

Ifølge Apple selv burde det være sikkert at tage et brusevad eller snuppe en svømmetur, mens du har dit Apple Watch på. Derudover kan du også benytte Apple Watch, når du dykker, bare du ikke kommer ned under 40 meter.

Endelig er et Apple Watch også modstandsdygtigt overfor sved, og du bør altid skylle dit Apple Watch af, hvis det har været i kontakt med saltvand.

Generelt er den 1. generation af Apple Watch ikke så modstandsdygtig overfor vand som de efterfølgende modeller. Det anbefales derfor ikke, at Apple Watch 1 nedsænkes i vand.

Hvad skal du gøre, hvis dit Apple Watch bliver vådt?

Selvom et Apple Watch er vandtæt, kan væske forårsage funktionsfejl i højttalerne og sensorerne, hvorfor du altid bør tørre det af for at undgå skader, ligesom det også er tilfældet, hvis din iPhone bliver våd.

Bliver dit Apple Watch bliver udsat for anden væske end vand, bør du altid skylle uret af under vandhanen, og efterfølgende tørre det af med en tør klud - og det er vigtigt, at du undgår brugen af eventuelle rengøringsmidler.

Når du har vasket dit Apple Watch, bør du altid satse på aftørring med en tør klud fremfor en hårtørrer, selvom det kan være fristendende, da varmen kan beskadige dit ur. Den bedste måde at tørre et Apple Watch på er med en tør klud kombineret med ren lufttørring.
Nyere Ældre