Hvad er den forventede levetid for et Apple Watch

Generelt er Apple Watch et af de mest holdbare smartwatch-mærker, men hvor længe kan du egentlig regne med at et ur fra Apple kan holde.

Et Apple Watch er på mange måder en forlænget arm af din iPhone, men det kan også løse en række selvstændige opgaver som betalings- og kommunikationsmiddel og det er tilmed muligt at skræddersy sit eget træningsprogram med et Apple Watch.

Efter et par års brug af et Apple Watch så sker der lige så stille en forringelse af urets ydeevne, som i mange tilfælde kan være ganske mærkbar.

Vi kigger her på, hvad den forventede levetid er for et Apple Watch og kommer med løsninger til, hvordan du selv kan løse problemer med ydeevnen, så du ikke behøver skulle investere i et nyt Apple Watch for at få det optimale ud af uret.

Hvad er den forventende levetid for et Apple Watch?

Når vi kigger på den forventede levetid for et Apple Watch, så findes der en levetid for hardwaren og en levetid for softwaren. Når vi kigger på hardwaren, så afhænger levetiden af et Apple Watch i bund og grund af, hvor hårdt du behandler uret. Jo bedre behandling jo længere holder glasset og urkassen, så simplet er det. Når vi kigger på levetiden med hensyn til softwaren på et Apple Watch, så tænker vi her på, hvor lang tid, du skal forvente at dit Apple Watch vil modtager opdateringer af styresystemet watchOS. Jo længere tid et Apple Watch modtager opdateringer fra Apple, jo længere kan det også fungere i brug herunder vedblive at understøtte de installerede apps, så de fortsætter med at virke sammen med uret. Et Apple Watch uden apps er i bund og grund bare et dyrt analogt ur - hverken mere eller mindre. 

De fleste Apple Watch-modeller holder op med at modtage watchOS-opdateringer inden for 3 til 5 år efter deres første udgivelse, hvilket samtidig også markerer slutningen på deres forventede levetid hos Apple.

Et Apple Wacth kan stadigvæk bruges, selvom det ikke modtager watchOS-opdateringer mere, men det er et farvel til nye funktioner, appopdateringer og fejlrettelser fra Apple.

Sådan kan levetiden forlænges på et Apple Watch

Vi giver dig her nogle nyttig tips til at holde dit Apple Watch i god stand og dermed forlænge urets levetid.

1. Lav en genstart af Apple Watch

Oplever du problemer med nedsat ydeevne på dit Apple Watch, så kan det muligvis afhjælpes med at du foretager noget så simplet som en genstart af enheden.

2. Nulstilling af Apple Watch

Er det ikke din oplevelse at en genstart af dit Apple Wacth påvirker ydeevnen i positiv retning, så kan du vælge at supplere op med en nustillingen af enheden, hvilket i mange tilfælde kan forbedre ydeevnen.

3. Undgå at dit Apple Watch lider fysisk skade

Et Apple Watch er så absolut ikke et hårdført ur, der kan holde til at blive tabt og udsat for hårdhændet behandling over længere tid. Derfor kan du med fordel undgå hårdhændet behandling af enheden såsom at tabe det og udsætte det for vand og snavs. Du kan med fordel supplere op med skærmbeskyttelse til skærmen på dit Apple Watch og udvise rettidig omhu og udskifte urremmen med mellemrum.

4. Oplad kun batteriet til 50% under opbevaring af Apple Watch

Hvis du planlægger at opbevare dit Apple Watch i flere måneder uden, det bliver brugt, så må du maksimalt oplade det til 50% kapacitet. Hvis du lader lithium-ion-batterier være drænet eller fuldt opladet for længe, vil battericellerne blive udtømt, og der kan forårsages en dyb afladning set over tid.

5. Brug Energibesparende tilstand på Apple Watch

Når som helst det er muligt, bør du indstille dit Apple Watch på Energibesparende tilstand, som regulerer RAM-tunge baggrundsfunktioner, hvilket er med til at reducerer belastningen af enheden. I det lange løb vil de interne komponenter i dit Apple Watch have meget mindre slidskader, og dermed forlænger du levetiden på enheden. I samme anledning er det også fornuftigt, at du nedsætter slidtagen på batteriet ved at aktivere Optimeret batteriopladning, hvilket reducerer det langvarige slid på batteriet sundhed.

6. Sørg for at Apple Watch er opdateret

Vores sidste tip til at forbedre ydevenen på dit Apple Watch er, at du sørger for, at uret altid er ajourført med de nyeste watchOS-opdateringer fra Apple, som kan indeholder fejlrettelser af softwaren, som i ikke-fejlrettet tilstand kan påvirke ydeevnen på enheden negativt eksempelvis med apps eller funktioner, der dræner batteriet ekstraordinært.
Nyere Ældre