Skræddersy dit eget træningsprogram med Apple Fitness og dit Apple Watch

Med Apple Fitness og dit Apple Watch kan du skræddersy dit træningsprogram, så der passer til dine behov, så du hurtigere kan komme i form.

Det er ikke noget nyt, at du kan få en app, der kan hjælpe dig med at holde styr på dit træningsprogram, hvis du gerne vil komme i form. Apple giver dig en rigtig smart en af slagsen, der byder på mange forskellige øvelser.

Vi kigger lidt nærmere på Apple Fitness og hvad du kan bruge det til.

Personligt træningsprogram

Der kan være mange fordele, hvis du vælger at sammensætte et eget personlige træningsprogram. Det kan både være smart, hvis du er helt ny og gerne vil starte stille og roligt op. Men det kan også være en stor fordel for dig, der allerede er godt inde i vanen med at træne. Tit og ofte er det, vi har mest brug for, at få inspiration til et spændende og afvekslende træningsprogram. Og hvorfor ikke vælge at skræddersy et personligt program, der tilgodeser de øvelser og gentagelser er nødvendige og med til at fremme lige præcist de resultater, som du ønsker?

Træn med en app

At komme i gang med et træningsprogram behøver hverken at være kompliceret eller kræve adgang til mange og store maskiner. Der kan ligefrem være store fordele forbundet med, at du vælger at bruge eksempelvis Apple Fitness, når du skal holde styr på træningen. For hvis du vælger løsningen med at bruge Apples fitnessplatform, kan du både træne derhjemme eller i det fri. Det kan være med til at udvide din evne til at koncentrere dig mere om øvelserne, da du ikke vil blive forstyrreret af andre der træner eller omgivelserne. Du både vælge træningsøvelser, der kun kræver din egen krop, men du kan også anskaffe dig et par vægte, en træningsbold eller måske nogle elastikker og supplere træningen med disse redskaber.

Fuld fleksibilitet og tilgængelighed

Hvis du bruger en træningsapp som Apple Fitness, får du fuld fleksibilitet i din træning. For du skal ikke træne på noget bestemt tidspunkt og er ikke bundet op på hverken åbningstider eller lokation på et bestemt træningscenter. Du kan derimod træne hvor og hvornår det passer lige netop dig. Du kan også selv bestemme, hvor tit du har tid og lyst til at kaste dig ud i din træning. Der er ingen, der ser skævt til dig, hvis du bliver nødt til at springe en dag over. 

Selv hvis du er på ferie, kan du tilpasse din træning, så den også fungerer, mens du er væk.

Hvad er Apple Fitness?

Apple Fitness er en fitnessplatform fra Apple. Med Apple Fitness kan du tilpasse din træning efter dine personlige mål og ønsker om intensitetsniveau. Du kan vælge mellem ca. 300 forskellige typer træning, herunder løb, yoga, styrketræning, cykling, dans og endda HIIT (High Intensity Interval Training). Du kan selv være med til at vælge, hvilken sværhedsgrad, du gerne vil have i din træning.

Du får i Apple Fitness også hjælp til at skræddersy din træning, så den passer til din stil og dine mål. For du kan nemlig finde oplysninger om hver træningsøvelse, og får også bud på, hvilke playlister og musikgenre, der passer til træningen. Du kan også finde oplysninger øvelserne kræver udstyr, såsom håndvægte eller en måtte. Langt de fleste øvelser, kræver dog ikke specielt udstyr.

Hvad kræver Apple Fitness?

Hvis du gerne vil komme i gang med at bruge Apple Fitness, skal du først og fremmest have en Apple enhed. Du kan med fordel bruge dit Apple Watch, når du træner med Apple Fitness. Men har du ikke et Apple Watch, så fortvivl ikke. For har du en iPhone, der kører iOS 16.1 eller en nyere version, er det ikke længere et must, at du har et Apple Watch for at bruge Apple Fitness.

Du skal dog være opmærksom på, at hvis du træner uden et Apple Watch, får du ikke adgang til alle de personlige målinger som eksempelvis puls og kalorieforbrænding under træning. Hvis du vælger at have dit Apple Watch på under træningen, vil dine personlige målinger kunne hentes på din iPhone, iPad eller sågar din Apple TV-boks.

Hold øje med din form

Det er nemt at holde øje med din form og dine fremskidt, når du træner med Apple Fitness. For dine data såsom tilbagelagt distance, antal forbrændte kalorier og din puls, kan du få adgang til på flere forskellige Apple enheder, som beskrevet ovenfor. Derudover kan du nemt sætte dig mål for din træning. Det kan for eksempel være at forbrænde et bestemt antal kalorier eller at gennemføre et bestemt antal træningspas i løbet af en måned. Dette kan hjælpe dig med at forblive motiveret med din træning.

Oprethold motivationen

Du finder i Apple Fitness også nogle meget inspirerende udfordringer, som du kan gennemføre. Disse r designet til at hjælpe dig med at holde motivationen oppe, når det kommer til dine fitnessmål. Udfordringerne spænder vidt og du kan vælge mellem alt fra at gå et bestemt antal skridt på en dag til at løbe et maraton i løbet et vist antal uger. 

Start Apple Fitness

Hvis du er klar på at komme i gang med at træne med Apple Fitness appen, er dette meget nemt. Du skal blot gå ind i din iPhones app, der hedder Fitness. Her kan du både trykke på knappen, der giver dig en gratis prøveperiode, hvis du ikke har abonnement, eller klik på knappen til at starte træningen, hvis du allerede er abonnent.

Vil du læse mere om de tjenester, du kan tegne gennem Apple, kan du med fordel læse vores artikel om Apple One.

Har du mod på at prøve flere ting, har vi samlet 5 geniale tips til Apple Watch her.
Nyere Ældre