Hvad er Apple-ID, og hvad hvis du glemmer koden?

Se hvordan du opretter et Apple ID, og hvad du gør, hvis du glemmer koden.

Du er måske allerede stødt på begrebet Apple ID. Men hvad er det lige, at det skal bruges til og hvordan får du et? Og ikke mindst, hvad gør du, hvis du ikke længere kan huske koden hertil? Det vil vi gerne hjælpe dig med at blive lidt klogere på her.

Apple ID

Et Apple ID er en unik godkendelse af dig, som bruger at Apples produkter. Et Apple ID indeholder nemlig den enkelte brugers personlige oplysninger. Dit Apple ID giver dig derfor mulighed for at administrere alle dine Apple tjenester og -produkter. Man kan sige, at dit Apple ID giver adgang til den konto, som du skal bruge for at få adgang til Apple tjenester som App Store, iTunes, Apple Music, iCloud, iMessage og FaceTime. Uden at logge ind med et Apple ID får du heller ikke fuldt udbytte af din iPhone, iPad eller Mac.

Til dit Apple ID er knyttet dine personlige oplysninger såsom navn, e-mailadresse og eventuelt betalingsoplysninger. Det betyder, at hvis du bruger flere enheder, hvor du er logget ind med samme Apple ID, vil du på alle enhederne have adgang til det samme indhold.

Hvordan opretter jeg et Apple ID?

Hvis du har behov for at oprette et Apple ID for første gang, kan du trøste dig med, at det er meget nemt. Det eneste du skal brug er en mailadresse eller en eksisterende iCloud-konto. Du kan både oprette dit nye Apple ID ved hjælp af en Apple enhed såsom din iPhone eller ved at gå ind på Apples hjemmeside. Vi vil herunder guide dig gennem begge løsninger.

Hvis du gerne vil oprette et Apple ID på din iPhone, skal du gøre følgende: 
 1. Åbn appen Indstillinger
 2. Vælg Opret konto
 3. Følg instruktionerne på skærmen og udfyld de obligatoriske felter med dine oplysninger 
Hvis du bruger en Mac til at oprette et Apple ID skal du kigge under Systemindstillinger.

Lige så snart du har oprettet dit nye Apple ID kan du gå i gang med at bruge alle de smarte funktioner, der er knyttet til din Apple konto.

Du kan også oprette et Apple ID på Apples hjemmeside. Det gør du på følgende måde:
 1. Gå ind på Apples Apple ID hjemmeside
 2. Vælg Opret konto
 3. Følg instruktionerne på siden og udfyld de obligatoriske felter med dine oplysninger
Denne metode er smart, hvis du ikke lige har dit Apple produkt ved hånden.

Lige så snart du har oprettet dit nye Apple ID kan du gå i gang med at bruge alle de smarte funktioner, der er knyttet til din Apple konto.

Det er vigtigt, at du sørge for, at telefonnumre og mailadresser, der kan bruges som loginidentiteter på din Apple ID-konto altid er opdaterede. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at fjerne eventuelle inaktive telefonnumre fra din Apple ID-konto.

Hvor kan jeg se mit Apple ID?

Det kan selvfølgelig ikke udelukkes, at du kommer til at glemme dit Apple ID efter du har oprettet det. Det kan ske for selv den bedste. Men heldigvis kan du godt finde dit Apple ID igen.

For når du har oprettet et Apple ID og logget ind med det på eksempelvis din iPhone, kan du finde oplysningerne om dit brugernavn på enheden. Du skal blot gøre følgende:
 1. Åbn appen Indstillinger
 2. Vælg dit navn
 3. Under dit billede står din mailadresse, som du har knyttet til dit Apple ID
Samme fremgangsmåde vil gøre sig gældende, hvis du vil finder frem til brugernavnet på dit Apple ID ved hjælpe af din iPad eller iPod.

Hvis du derimod bruger din Mac til at finde dit brugernavn, kan du for eksempel gøre det på følgende måde: 
 1. Åbn Systemindstillinger 
 2. Vælg iCloud eller Mail 
 3. Gå til Indstillinger 
 4. Under Konti står dine oplysninger
På denne måde kan du altid finde oplysninger om dit brugernavn til Apple ID.

Glemt koden til Apple ID

Men det er jo ikke sikkert, at det kun er brugernavnet, du kan have glemt. Det er mindst lige så frustrerende, hvis du lige pludselig ikke kan huske koden mere. Men heldigvis du ikke helt låst fast, hvis du ikke længere kan huske koden til dit Apple ID. For du kan godt ændre adgangskoden til dit Apple ID.

Sådan ændres adgangskoden til Apple ID

Du kan vælge at ændre koden til dit Apple ID selv hvis du ikke er i nærheden af dine Apple-enheder. For du kan nemlig nemt og hurtigt gøre det på Apples hjemmeside. 

Du kan følge denne vedledning for at ændre adgangskoden til dit Apple ID: 
 1. Log på kontosiden for dit Apple ID på Apples hjemmeside
 2. Klik så på Rediger adgangskode i afsnittet Sikkerhed
 3. Indtast din nuværende adgangskode, indtast en ny adgangskode, og bekræft så den nye adgangskode.
 4. Klik derefter på Skift adgangskode
 5. Herefter skal du logge på med den nye adgangskode til dit Apple ID for at få adgang til Apples funktioner og tjenester. 

Hvis du har glemt koden til dit Apple ID

Kan du ikke huske adgangskoden til dit Apple-konto, kan du også finde hjælpe på Apples hjemmeside. Du kan nemlig bruge denne vejledning for at nulstille den. 

Når du har nulstillet adgangskoden, skal du huske at opdatere dit Apple ID med den nye adgangskode på alle de Apple-tjenester, som du benytter.

Koden er personlig

Et Apple ID er den personlige konto, du bruger til at få adgang til Apple-tjenester og til at få adgang til dit indhold på alle dine enheder og internettet. Derfor er det vigtigt, at din kode til dit Apple ID også er din personlige kode. Så lad være med at dele koden med andre.

Apple anbefaler nemlig, at du ikke deler dit Apple ID med andre. I stedet kan du indstille Familiedeling, herved bruger hver person sit eget Apple ID, men familien kan vælge at dele køb, abonnementer og meget mere. Fordelen ved at bruge Familiedeling er, at I deler en masse, men uden at dele personlige oplysninger som e-mail, tekstbeskeder og adgangskoder.

Kan jeg ændre mit Apple ID?

Dit Apple ID vil være forbundet til den mail du valgte ved oprettelsen. Men der kan være situationer, hvor du har brug for at skifte din mailadresse ud med en anden. I disse situationer er det smart, at du også kan ændre dit Apple ID. 

Du kan ændre dit Apple ID på følgende måde:
 1. Log på kontosiden for dit Apple ID på Apples hjemmeside med dit Apple ID
 2. Skriv den mailadresse, du vil bruge som Apple ID fremadrettet
 3. Vælg Rediger Apple ID
 4. Indtast koden hvis du modtager en mail med en bekræftelseskode
Hvis du bruger tjenester, hvor du er logget ind med dit Apple ID, skal du logge ind på disse tjenester med dit opdaterede Apple ID. Det kan for eksempel være iCloud.

Apple ID og iCloud

Der kan være mange ting, du skal holde styr på, når du opretter dig som bruger hos Apple første gang. Du vil blandt andet også støde på iCloud. Mange bliver i tvivl om, hvorvidt Apple ID og iCloud er det samme. Det er det ikke helt, men de hænger alligevel lidt sammen. For hvor Apple ID er Apples identifikation af lige netop dig og din konto hos dem, så er iCloud, en tjeneste med lagring af data i skyen. Apple står bag begge dele og de er også begge online, men de er ikke det samme. Du skal dog også bruge dit Apple ID, når du vil have adgang til iCloud. Det kan være, at det er dette der gør, at nogle bliver lidt forvirrede.

Kort sagt er dit Apple ID nøglen til den konto, du skal bruge for at få adgang til din iCloud og alle andre tjenester du eventuelt tilmelder dig hos Apple. Det vil sige, at når du er logget ind på en enhed med dit Apple ID, så har du også adgang til alle de fotos, dokumenter og andre data, som du har valgt at gemme i iCloud.
Nyere Ældre