Sådan bliver du Apple Music superbruger

Apple Music er en af de mest populære musikstreamingtjenester, og vi har her samlet vores bedste tips og tricks, der katapulterer dig til ekspertstatus.

Apple Music er sammen med Spotify en af de musikstreamingtjenester i verden med flest betalende abonnenter, hvilket siger en hel del om tjenestens udbredte popularitet.

Har du en iPhone, så er der altså stor sandsynlighed for, at du allerede har stiftet bekendtskab med Apple Music, om ikke andet, så som gratis Apple Music medlem.

Om er ny eller har været medlem længe af Apple Music, så kan du blive superbruger af musikstreamingtjenesten med disse tips og tricks.

1. Brug den skjulte equalizer i Apple Music

Dine højtalere eller hovedtelefoner er muligvis ikke klar til den type musik, som du lytter til på Apple Music, hvorfor du med fordel kan justere lydudgangen, og dermed lydkvaliteten, med Apple Musics equalizer. 

Indstilling af Apple Music equalizer på iOS (iPhone):
 1. Gå til Indstillinger.
 2. Vælg Musik.
 3. Gå til Lyd.
 4. Klik på EQ og vælg din ønskede lydindstilling.
Brugen af en equalizer kan i høj grad forbedre kvaliteten af din lyd, og giver dig bedre kontrol over, hvordan den musik, du lytter til, lyder, hvilket er med til at forbedre din oplevelse på Apple Music.

2. Få lyd i høj kvalitet i Apple Music

Når du benytter Apple Music på farten på din iPhone og lytter til musikken ved hjælp af mobildata, så nedskalerer Apple Music automatisk lydkvaliteten til en lavere bithastighed for at spare mobildata. Resultatet er en dårligere lydkvalitet sammenlignet med musikstreaming på Apple Musicpå WiFi. 

Hvis du vil have en bedre lydkvalitet, når du er på farten har du mulighed for at ændre i indstillinger for at få det til at ske. 

Få lyd i høj kvalitet i Apple Music på iOS (iPhone):
 1. Gå til Indstillinger.
 2. Vælg Musik.
 3. Gå til Lyd.
 4. Vælg Streaming af via Mobilnetværk.
 5. Klik på Høj kvalitet.
Afpilning af musik på Apple Music i høj kvalitet vil betyde en væsentlig forbedring af din lytteoplevelse for prisen af et lidt større dataforbrug på dit mobilabonnement.

3. Afspil sjove lydeffekter i Apple Music

Børn og barnlige sjæle kan få meget sjov og underholdning ud af dette lidt specielle tip. Blandt Apples store musikkatalog findes der albums fyldt med lydeffekter med alt fra de mest simple lyde til pruttelyde. 

Afspilning af lydeffekter i Apple Music på iOS (iPhone):
 1. Åbn Apple Music.
 2. Sig Siri "Spil sjov prut 2".
Herefter afspilles Sjov prut nr. 2 fra albummet "Sjove pruttelyde".

Ovennævnte er blot et eksempel på en sjov lydeffekt, som du kan finde og lytte til i Apple Music, og har du andre ønsker til sjove lydeffekter, så får du blot Siri til at finde dem.

4. Syng med på dine yndlingssange i Apple Music

Apple Music kommer med en indbygget sangtekstfunktion, som gør det muligt at sygne med på sangen uden at synge teksten forkert.

Aktivering af sangtekstfunktion i Apple Music på iOS (iPhone):
 1. Afspil en sang i Apple Music.
 2. Tryk på musiknummeret.
Nu kan sangteksten vises for den aktuelle sang i realtid på iPhone-skærmen udfor Citatikonet ved menuen, mens sangen afspilles.

5. Få besked om nye musikudgivelser i Apple Music

Undgå at gå glip af nye udgivelser på Apple Music ved at modtage en ny besked på din iPhone, hver gang det sker. I praksis sker det ved, at du ændrer dine notifikationsindstillinger i Apple Music.

Ændring af notifikationsindstillinger i Apple Music på iOS (iPhone):
 1. Åbn Apple Music.
 2. Tryk på din Konto (profilikonet).
 3. Vælg Notifikationer.
 4. Tryk på Tillad meddelelser på denne iPhone.
 5. Skift meddelelseslinien Ny musik til Til.
Denne smarte funktion sikrer dig, at du aldrig misser en yndlingsmusikers nye udgivelse på Apple Music.

6. Frigør musik fra din iPhone i Apple Music

Hvis du downloader mange sange, album og afspilningslister fra Apple Music, så kan du risikerer, at du bruger for meget af pladsen til musik på din iPhone. Heldigvis findes der en funktion i Apple Music kaldet "Optimer opbevaring", der automatisk sletter musik, som du ikke har lyttet til i lang tid fra lageret på iPhone.

Konfiguration af "Optimer opbevaring" i Apple Music på iOS (iPhone):
 1. Åbn Indstillinger.
 2. Vælg Musik.
 3. Vælg Optimer lagerplads.
 4. Angiv minimumsgrænse for lagerplads
Når den opsatte minimumsgrænse for lagerpladsen er ved at være nået, starter automatisk sletning af musik.

7. Vågn op til din yndlingssang i Apple Music

Apple Music har en indbygget funktion, som gør det muligt at ændre lyden af vækkeuret på iPhone til hvilken som helst sang, som brugeren måtte ønske.

Tilføj en sang til vækkeuret fra Apple Music på iOS (iPhone):
 1. Åbn appen Ur.
 2. Klik på Alarm.
 3. Vælg Rediger i øverste venstre hjørne.
 4. Vælg den specifikke alarm.
 5. Vælg Sang.
Du kan derefter vælge en sang efter eget valg fra Apple Music musikbibliotek, som du ønsker at vågne op til, når vækkeuret ringer.

8. Tilføj musik til et foto i Apple Music

Du har mulighed for at tilsætte et lydspor fra Apple Music til dine fotos på din iPhone. Mere specifikt har du mulighed for at vælge sange, der skal afspilles, mens du bruger funktionen "Minder" i appen Fotos på din iPhone.

Tilføj en sang til fotominder fra Apple Music på iOS (iPhone):
 1. Åbn appen Fotos
 2. Vælg Til dig
 3. Klik på Minder
 4. Vælg et bestemt minde, som du vil føje musik til.
 5. Klik på Musikikonet i nederste venstre hjørne, og du dirigeres til Apple Music.
Afspiller du dine fotominder via AirPlay og dit Apple TV på en stor fladskærm, giver det en helt unik oplevelse med tilsat musik fra Apple Music.
Nyere Ældre