Apple iPhone med pixelfejl, sådan fixer du problemet

 

Alle iPhone-modeller kan blive offer for døde pixels, og du kan læse om, hvorfor sådanne fejl opstår, og hvad du skal gøre, hvis din iPhone-skærm har pixelfejl

Pixelfejl, også kendt som døde pixels, på skærmen er en af de mest frustrerende oplevelser, man kan komme ud for som iPhone-ejer.

Vi kigger her på, hvad pixelfejl er, og hvad der forårsager pixelfejl, og endelige giver vi vores råd til, hvordan man evt. kan løse problemet med døde pixels på iPhone-skærmen.

Har du derimod en Mac med pixelfejl, har vi også lavet en guide til løsning af dette problem.

Hvad er pixelfejl?

Generelt er en pixelfejl, når et punkt på din skærm ikke viser den korrekte farve eller lys.

Kilde: Apple.com
Der er eksisterer tre former pixelfejl: mørk, lys og fremmed materiale. En mørk pixelfejl, er når der en lille sort prik på skærmen, der ikke modtager noget lys, hvor en lys (hvid) pixelfejl opstår, når enheden modtager den forkerte slags lys. Endelig er der pixelfejl, som opstår som følge af et fremmed materiale, der er fanget et sted i skærmen eller på forsiden af skærmglasset

Hvad forårsager pixelfejl?

Døde pixels opstår typisk på grund af en fysisk skade på iPhone-skærmen i form af en funktionsfejl eller et fremmed element og endelig på grund af noget så enkelt som en producentfejl på enheden. En elektrisk funktionsfejl kan opstå på iPhone-skærmen efter lang tids brug, hvor baggrundslyset i et område bliver svagere, og derfor medfører en pixelfejl. Når et fremmed element forårsager en pixelfejl på iPhone-skærmen, skyldes det at et stykke fremmed materiale sidder fast inde bag skærmen i form af en dråbe vand, støv, skidt eller snavs. Denne form for pixelfejl kræver hjælp fra en Apple-autoriseret serviceudbyder. En pixelfejl på iPhone-skærmen skabt af en produktionsfejl på fabrikken kræver at enheden returneres til Apple for en nærmere gennemgang, da pixelfejlen evt., kan rettes på garantien.

Kan pixelfejl forhindres?

Det er muligt at forebygge nogle former pixelfejl, hvis man tænker lidt over sin adfærd, når man bruger din iPhone. Det første som man bør undgå at udsætte din iPhone for er ekstreme temperaturer i form af kulde og varme. Ekstreme temperaturer kan forårsage pixelfejl på en iPhone-skærm, og kan let undgås ved at undgå at udsætte enheden for ekstreme temperaturer. Derudover bør man forsøge at udgå at tabe sin iPhone fra store højder, da den iPhone tabt på gulvet kan forårsage pixelfejl på skærmen. Endelig er det altid fornuftigt at holde sin iPhone fri for snavs og skidt med jævnlig rengøring af enheden, da fremmede elementer i form af støv. skidt. snavs og vand kan forårsage døde pixels på skærmen.

Hvordan finder man pixelfejl på iPhone?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din iPhone rent faktisk har pixelfejl i skærmen, kan du selv undersøge dette. I stedet for at sidde og stirre dig blind på din skærm, indtil du bliver enig med dig selv om, det du kan se rent faktisk er en fejl i skærmens pixels, kan du få hjælp af en hjemmeside. Du kan blot gå ind på DeadPixelTest. Her bliver du præsenteret for en masse forskellige farver, som kan hjælpe dig med at synliggøre eventuelle fejl i pixels på din iPhones skærm.

Hvordan rettes pixelfejl?

Pixelfejl kræver for det meste af man indleverer sin iPhone hos Apple eller hos en Apple-autoriseret udbyder, som kan kigge på og rette fejlen med de døde pixels, hvis det er muligt. Der findes dog også nogle former for pixelfejl, som man med lidt held selv kan rette, og det kigger vi på og giver nogle gode råd til her.

Sådan kan man selv rette pixelfejl

Mulighederne for selv at udbedre pixelfejl på en iPhone-skærm er yderst begrænsede i praksis, da de fleste pixelfejl skyldes en hardwarefejl. Men, der findes dog en enkelt mulighed, som man med fordel kan afprøve for evt. at undgå en dyr iPhone-reparation. Det er nemlig muligt, at en softwarefejl forårsager pixelproblemet, hvorfor en opdatering af iPhone-softwaren kan være en løsning for at rette pixelfejlen på enheden.

Sådan opdateres softwaren på en iPhone

En softwareopdatering på iPhone sker ved hjælp af disse trin:
  1. Åbn Indstillinger.
  2. Gå til Generelt.
  3. Tryk på Softwareopdatering og følg vejledningen på skærmen.
Når softwareopdateringen er afsluttet, så genstarter enheden, og det er muligt at konstatere ved selvsyn, om opdateringen har fjernet pixelfejlen.

Hvad hvis softwareopdateringen ikke fjerner pixelfejlen?

Hvis softwareopdateringen af iPhone ikke har rettet pixelfejlen, så er der sandsynligvis ikke tale om en softwarefejl men en hardwarefejl, og så skal enheden til service hos en Apple-autoriseret udbyder, eller man skal alternativt leve med pixelfejlen eller ultimativt købe en helt ny iPhone, der ikke lide af døde pixels på skærmen.

Vejledning til reparation og service af en iPhone

Er der garanti på en ens iPhone, skal den retur til service hos den pågældende forhandler eller skal enheden serviceres hos en Apple-autoriseret udbyder, og det er nemt gjort ved at følge disse trin:
  1. Gå til iPhone Reparation og service.
  2. Klik på Få support
Siden guider en igennem de forskellige trin for at komme i kontakt med en Apple-autoriseret udbyder. 

Hvis enheden stadig er under garanti, gælder garantien, hvis det fastslås, at en produktionsfejl er årsag til de døde pixels. 

Ellers tæller det ikke om en garanti reparation, og man skal selv afholde udgifterne til at få udbedret pixelfejlen på iPhone-skærmen.
Nyere Ældre