Hvad er AirPlay og hvordan virker det?

 

Bliv klogere på den trådløse AirPlay-teknologi fra Apple med hensyn til hvordan det virker, og hvordan du bruger funktionen i praksis.

AirPlay er en indbygget funktion som findes på de fleste Apple-enheder for iPhone og iPad til Mac, og er en særdeles praktisk og veludviklet teknologi, som man kan få stor udbytte af i hverdagen.

Hvad er AirPlay?

AirPlay gør det muligt at dele videoer, billeder, musik og mere fra Apple-enheder fx iPhone til dit Apple TV, yndlingshøjttalere og smart-tv'er, som understøtter den trådløse standard fra Apple. I praksis er der tale om en skærmdublering, hvor indholdet fra den primære Apple-enheden genspejles på den sekundære enhed som eksempelvis et smart-tv.

Hvorfor er det smart at bruge AirPlay?

Brugen af AirPlay kan være smart af flere grunde. For det første gør det det nemt at streame indhold trådløst fra Apple-enheder til en anden skærm eller højttaler. Dette kan være praktisk, hvis man for eksempel vil se en film eller vise billeder fra ens iPhone på en større skærm. 

For det andet tillader AirPlay multiroom-afspilning, hvilket betyder, at man kan afspille den samme musik i flere rum, hvis man har flere AirPlay-kompatible enheder. 

Endelig kan brugen af AirPlay bidrage til at skabe et mere sømløst og integreret økosystem, hvis man allerede ejer andre Apple-enheder, da det giver mulighed for at forbinde og styre dem på tværs af forskellige enheder og lokationer.

Hvad kræver det at bruge AirPlay?

Det kræver basalt to enheder som understøtter AirPlay eksempelvis en iPhone og et Apple TV, som skal være tilsluttet det samme WiFi-netværk for, at der kan at der kan streames billeder, video musik etc. mellem enhederne.

Hvilke Apple-enheder understøtter AirPlay?

Først og fremmest så kræver det en Apple-enhed for at kunne dele indhold trådløst, og er er en oversigt over hvilke enheder fra Apple. der understøtter AirPlay:
  • iPhone (iOS 12.3 og nyere)
  • iPad (iPadOS 13 og nyere)
  • Mac (macOS 12 og nyere)

Hvilke enheder virker sammen med AirPlay?

Basalt så kræver det at enheden som skal modtage indhold trådløst via AirPlay, at selve enheden understøtter AirPlay, og der kan være tale om enheder som:
  • Højtalere
  • Smart TV
  • Apple-enheder som Apple TV 

Hvordan bruger man AirPlay?

For at Spejle inholdet fra en iPhone eller iPad til et TV eller Mac ved hjælp af AirPlay, skal man gøre sådan her:
  1. Tilslut din enhed til det samme WiFi-netværk som dit Apple TV, AirPlay-kompatible smart-tv eller Mac.
  2. Find den video, du vil streame.
  3. Tryk på AirPlay-ikonet
  4. Vælg dit Apple TV, smart-tv eller din Mac fra listen.
For at stoppe streamingen skal du trykke på AirPlay-knappen i den app, du streamer fra, og derefter trykke på din iPhone eller iPad fra listen.

Nyere Ældre