AirPlay virker ikke på Apple TV, sådan gør du

 

Hvis du har problemer med, at Apple TV AirPlay ikke fungerer, så findes der nogle løsninger, som du kan afprøve for at få det op at køre igen.

AirPlay er en indbygget funktion som findes på de fleste Apple-enheder til trådløs streaming af lyd og billede primært mellem Apples egne enheder.

I relation til AirPlay på Apple TV så kan det bl.a. bruges til streaming af spil fra en iPhone til en fladskærm tilsluttet et Apple TV for at få spillet op i stor format eller til streaming af billeder, video eller indhold fra en streamingtjeneste.

Alt i alt så er AirPlay en fremragende teknologi, når det fungerer, og når det en sjælden gang ikke virker, kan gode råd være dyre.

Vi kommer her med nogle løsningsforslag til at få AirPlay til at fungere korrekt igen på Apple TV.

Understøttelse af AirPlay på iPhone og iPad

Din iPhone eller iPad skal køre iOS 12.3 eller nyere til for at streaming af AirPlay-video og iOS 11.4 eller nyere for streaming af lyd. 

Aktivering af AirPlay på Apple TV

Først og fremmest så skal du starte med at tjekke, at AirPlay er slået til på dit Apple TV, og det gør du ved at følge disse trin:
  1. Vælg Indstillinger på Apple TV
  2. Tryk på AirPlay og Homekit
  3. Vælg AirPlay
Er AirPlay ikke aktiveret, skal du tilslutte det i samme menu på dit Apple TV.

Sådan får du AirPlay til at fungere

Der er nogle ting, som skal være på plads, for at det er muligt at streame indhold til dit Apple TV fra iPhone og iPad, og de er som følger:
  • Begge enheder (Apple TV og iPhone eller iPad) skal være placeret fysisk tæt på hinanden og tilsluttet det samme WiFi-netværk.
  • Sørg for at din iPhone eller iPad har aktiveret Bluetooth og har forbindelse til WiFi.
  • Sørg for at din iPhone eller iPad er ajour med de seneste OS-opdateringer fra Apple.
Hvis du ikke kan få AirPlay til at virke sammen med dit Apple TV, når du har fulgt ovennævnte tjekliste, så er det et lille trick mere, som du kan afprøve.

To metoder til opstart af AirPlay på iPhone eller iPad

Normalt så vil du starte AirPlay på din iPhone eller iPad ved at besøge Kontrolcenter og trykke på AirPlay-ikonet. Hvis AirPlay ikke virker, så kan det nogen gange hjælpe, at du i stedet starter AirPlay i den pågældende app eksempelvis ved streamingtjenester som Netflix og Spotify og lignende på din iPhone eller iPad, hvor du så først aktiverer AirPlay eller skærmdublering ved trykke på det indbyggede AirPlay-ikon i aktuelle app fremfor ved hjælp af AirPlay-ikonet på dit iOS- eller iPadOS-enhed i Kontrolcentret.

Kan du stadigvæk ikke får AirPlay til at virke?

Oplever du stadigvæk problemer med AirPlay på dit Apple TV, så kan en sidste løsning være at foretage en nulstilling af dit Apple TV, så du gendanner enheden til de oprindelige fabriksindstillinger, og det kan muligvis løse problemet med AirPlay og det samme kan en nulstilling af din iPhone eller iPad.

Hvis AirPlay stadigvæk ikke fungerer, så er der sandsynligvis tale om et hardwareproblem på dit Apple TV, iPhone eller iPad, og her skal enheden repareres, eller der skal måske købes en helt ny enhed.

Nyere Ældre