Se hvordan du bruger Apple TV 4K som spilkonsol

 

Dit Apple TV 4K er i al hemmelighed velegnet til at spille på, og vi viser dig, hvordan du får dine foretrukne iPhone- og iPad-spil på den store skærm.

Markedet for spilkonsoller på den store skærm domineres af Xbox fra Microsoft og PlayStation fra Sony, og for det virkelig hardcore gamere er det nærmest en religion om, det ene mærke foretrækkes fremfor det andet.

For alle os casual gamere, der gerne vil spille et bilspil eller et hurtigt skydespil i ny og næ kan en dedikeret spilkonsol være et overkill og en at spille på den lille skærm på iPhone og iPad kan være trættende for øjnene.

Der findes faktisk et glimrende alternativ til Xbox, PlayStation og mobilspil på iPhone og iPad, hvor det er muligt at game på den store skærm uden at det koster ret meget i tid eller penge at sætte op.

Det er ikke sikkert, at du er klar over det, men din Apple TV 4K-boks er faktisk en særdeles velfungerende spilkonsol, selvom du nok ikke har købet et Apple TV med spil som det primære formål.

Apples lille tv-boks gemmer på en spilkonsol

Apples lille tv-boks er muligvis ikke født som en dedikeret spilkonsol, men det er en god mulighed for at spille de mest populære og mange gange helt gratis mobilspil på en stor skærm.

Der nogle oplagte fordel ved at bruge Apples lille tv-boks som spilkonsol:
 1. Spil fra iPhone og iPad kan spilles på Apple TV
 2. Den tilsluttede skærm er meget større end på iPhone og iPad
 3. Mulighed for tilslutning af en dedikeret gaming-controller
Det kræver faktisk ikke et betalt abonnement på Apple Arcade for at spille spil på dit Apple TV, da der er gratis adgang til alle de spil, som du allerede har installeret og måske betalt for på din iPhone og iPad. Vi skriver mere om senere, hvordan denne adgang opnås.

Den tilsluttede skærm til et Apple TV er mange gange større end på iPhone og iPad, hvilker giver en helt anderledes og langt bedre spiloplevelse for dig, og ønsker du et mere avanceret og involveret gameplay, så er der også mulighed for at tilslutte en Bluetooth-controller til dit Apple TV, så der opnås en spiloplevelse på niveau med en på Xbox og PlayStation. Vi skrivere mere om senere, hvordan en Bluetooth-controller tilsluttes til Apple TV 4K, og hvilke gaming-controllere, der burde fungere bedst.

Hvilke spil er der adgang til på Apple TV?

Først og fremmest, så har Apple TV 4K ud af boksen adgang til den fremragende, men betale Apple Arcade-tjeneste med en lang række interessante men også begrænsede spiltitler. Apple Arcade er dog ikke den eneste mulighed for at spille på et Apple TV, da det også er muligt at overføre iOS- og iPadOS spil til et Apple Tv fra iPhone og iPad. Med hensyn til udvalget af spiltitler ved at benytte denne metode, så er antallet af spiltitler lig med antallet af spil i App Store til iPhone og iPad, da alle spillene kan spilles på et Apple TV, hvilke betyder at alle de populære spil som Fortnite og Call of Duty også kan spilles på Apple TV.

Hvordan omdannes Apple TV til en spilkonsol?

Der findes grundlæggende to metoder til at få adgang til at spille iOS- og iPadOS spil på dit Apple TV 4K. Den første metode er at streame spillet trådløst fra en iPhone eller iPad direkte til dit Apple TV ved hjælp af AirPlay og skærmdublering, og det fungerer faktisk rigtig godt. Den anden metode til at spille iOS- og iPadOS spil på dit Apple TV 4K er ved at overføre de spil, du allerede har installeret på din iPhone eller iPad til lagerpladsen på dit Apple TV, således at spillene også installeres på tv-boksen og kan spilles direkte på den store skærm uden at være afhængig af, at der er en iPhone eller iPad i nærheden.

Hvilke spilmuligheder er der på et Apple TV?

Det er muligt at spille på et Apple TV 4K ved at bruge den medfølgende Apple TV remote som controller eller ved at benytte en iPhone, som også kan være praktisk som controller til at betjene spillene med, hvor en iPad på grund af den fysiske dimensioner er lidt mere upraktisk som gaming-controller på et Apple TV. Endeligt er det muligt at tilslutte en rigtig gaming-controller til et Apple TV 4K med Bluetooth for at opnå den fulde spiloplevelse, og det anbefaler vi at gøre, da det giver et bedre resultat.

Hvilke gaming-controllere fungerer med Apple TV?

I teorien bør alle trådløse gaming-controllere kunne tilsluttes til et Apple TV, men sådan forholder det sig ikke i praksis, da visse controllere ikke kan tilsluttes eller kun fungerer begrænset på et Apple TV. Alle originale gaming-controller med Bluetooth-forbindelse til Xbox og PlayStation fungerer ud af boksen sammen med et Apple TV 4K. Apple anbefaler og sælger selv disse gaming-controllere til Apple TV på sin hjemmeside:
 • Nimbus+ fra SteelSeries der er den nye og forbedrede version af den prisvindende og vildt populære trådløse spilcontroller Nimbus.
 • Sony PlayStation® DualSense™-controller der byder på unik komfort og banebrydende præcision.
For at kunne benytte en trådløs Bluetooth gaming-controller på Apple TV 4K, iPhone eller iPad skal controlleren understøtte disse enheder, og enhederne skal have en nyere softwareversion installeret for at det virker og sidst men ikke mindst skal spillet inkludere controller-understøttelse for at det hele fungerer. Hvis du leder efter et lidt billigere alternativ, er SteelSeries Nimbus Apple Gaming Controller et godt brugtkøb.

Kom i gang med at spille på Apple TV

Til at begynde med har du naturligvis brug for et fysisk eksemplar af Apple TV 4K for at spille spil på et tilsluttet TV. 

Opsætning af Apple TV 4K

Apple TV 4 K er allerede ud af boksen indstillet og klar til at spille spil. Vi anbefaler dog, at du lige tjekker, om enheden er opdateret med den seneste version af tvOS, og der gør du sådan her:
 1. Vælg Indstillinger
 2. Klik på System
 3. Vælg Softwareopdateringer
 4. Tryk på Opdater software
Det er også værd at kontrollere, at dit Apple TV 4K udsender video i den bedst mulige kvalitet: 4K-opløsning med HDR med en opdateringshastighed på 60 hertz, og det gør du sådan her:
 1. Vælg Indstillinger
 2. Klik på Video og lyd
 3. Vælg Format
De tilgængelige formater afhænger af, hvilket TV du har tilsluttet til dit Apple TV-boks.

Installation af spil på Apple TV 4K

Det er problemfrit at finde og installere spil på Apple TV 4K, som allerede er installeret på enten iPhone eller iPad. For at installere spil på et Apple TV skal du gøre sådan her (har igen forbindelse til Apple Arcade):
 1. Åbn App Store på Apple TV 4K
 2. Vælg Spil i øverste menu på TV-skærmen
 3. Klik på Købt for at se de spil du allerede har købt og installeret på andre Apple-enheder
 4. Vælg de spil som du gerne vil installere/overføre ved at klikke på dem
Butikken viser dig kun spil, der fungerer på Apple TV 4K, så der er ingen fare for at installere noget, der er inkompatibelt dit Apple TV.

Tilføjelse af spilcontroller til Apple TV 4K

Hvis du ønsker at spille på dit Apple TV med en dedikeret gaming-controller i stedet for den medfølgende Apple TV-remote, og det anbefaler vi, så skal du gøre sådan her:
 1. Sørg for at controlleren er i Bluetooth parringstilstand
 2. Gå til Indstillinger på Apple TV 4K
 3. Klik på Fjernbetjening og enheder
 4. Vælg Bluetooth
 5. Controlleren vises på listen med Bluetooth-enheder
 6. Vælg Tilslut enhed
Skal I spille flere ved hjælp af multiplayer, så gentager du blot ovenstående trin for tilslutning af endnu en spilcontroller til dit Apple TV.

Spil Apple TV 4K-spil fra iPhone og iPad

Du har også vælge at benytte dit Apple TV 4K som spilkonsol ved at streame spil fra din iPhone eller iPad til Apple TV-boksen ved hjælp af skærmdublering (AirPlay) og en gaming-controller tilsluttet din Apple-enhed ved hjælp af Bluetooth.

Opsætning af Apple TV 4K med iPhone og iPad

For at spille dine mobilspil på en større skærm tilsluttet et Apple TV 4K, skal du gøre sådan her på iPhone og iPad:
 1. Sørg for at Apple TV 4K og din iPhone eller iPad er tilsluttet samme WiFi-netværk
 2. På iPhone og iPad skub ned fra øverste højre hjørne af skærmen for at åbne Kontrolcenter
 3. Tryk på symbolet for Skærmdublering (to overlappende rektangler)
 4. Vælg dit Apple TV 4K på listen og skærmen duplikeres nu på dit TV

Tilføjelse af spilcontroller til iPhone og iPad

Selvom du vælger at spille spil på dit Apple TV ved hjælp af AirPlay, hvor spillet streames til dit Apple TV 4K, så anbefaler vi dig stadigvæk at benytte en dedikeret trådløs spilcontroller til de spil, som har indbygget controller-understøttelse, for en bedre spiloplevelse. For at tilslutte en Bluetooth gaming-controller til iPhone og iPad, skal du gøre sådan her:
 1. Sørg for at controlleren er i Bluetooth parringstilstand
 2. Gå til Indstillinger på iPhone eller iPad
 3. Tryk på Bluetooth
 4. Controlleren vises på listen med Bluetooth-enheder
 5. Vælg Tilslut enhed
Skal I spille flere ved hjælp af multiplayer, så gentager du blot ovenstående trin for tilslutning af endnu en spilcontroller til dit Apple TV.

Alt du blot mangler for at komme i gang med at spille dit iPhone eller iPad-spil på den store fladskærm tilsluttet dit Apple TV er blot, at du starter det pågældende spil på din Apple-enhed.

Nyere Ældre