Anmeldelse: Apple TV 4K 2022

 

Streaming boksens svar på Amagerhylden - og ligesom med Amagerhylden bør alle danske hjem også have en.

Glem tv antenne, glem kabel tv, glem flow tv! Fremtiden tilhører en streaming boks, hvor du selv bestemmer, hvad du vil se og hvornår.

Den bedste streaming boks er Apple TV 4K (2022), og Apple får med sin vellykkede boks konkurrenterne fra Amazon, Google og Roku til at fremstå som glade amatører.

Vi anmelder her Apple TV 4K (2022) med en vejledende udsalgspris på 1.399,00 kroner.

Plusser

  • Brugervenlig
  • Stabil og kraftfuld
  • 4K-opløsning
  • Stort udvalg af TV-apps
  • Lækkert design
  • Fremragende fjernbetjening
  • Stemmestyring med Siri er vellykket

Minusser

  • Fjernbetjening understøtter ikke AirTag til lokation
  • Kabel medfølger ikke
  • Siri betjenes ved at snakke i remote

Samlet bedømmelse

Dit stuealter fortjener det bedste i form af en fed soundbar og en fremragende streaming boks - og denne streaming boks hedder Apple TV 4K (2022). Glem alt om de nuværende Android TV streaming bokse og diverse smart TV med forskellige former for TV OS. Der er bare ingen over eller ved siden af Apples TV boks. Du får den bedste streaming boks, der kan købes for penge - PUNKTUM. Lyder det som en lovprisning, så er det nok fordi det er det. Efter vi gennem mange år har bøvlet med alskens streaming bokse, så faldt alt på plads, da vi investerede i et Apple TV 3, og siden er det bare blevet endnu bedre med den nye Apple Tv 4K (2022). Jovist boksen fra Apple kan virke dyr, hvis du tænker på hvor langtidsholdbar og driftssikker den er, så er det nærmest umuligt at gøre et bedre køb til pengene, når det kommer til streaming bokse. 

Mac365.dk anbefaler derfor købet af dette produkt.

Disclaimer

Denne test og anmeldelse er udført efter gældende objektive kriterier, som vi benytter på Mac365.dk, og ingen producent eller leverandør har haft indflydelse på denne test og konklusionerne i denne anmeldelse.


Du er i gang på ganske få minutter

Hvis du ikke allerede har et, så skal du oprette et Apple-ID på Apples hjemmeside, og det gør du ganske nemt og hurtigt. Det kræver nemlig en Apple-konto at bruge Apple TV 4K (2022), og hvis du ikke allerede har en, så skal du oprettet en før du kan komme videre. 

Nu er du så klar til at tilslutte streaming boksen fra Apple til din fladskærm, og det gør du ved hjælp af et USB-C  eller HDMI kablet, og her skal du være opmærksom på, at der ikke medfølger et kabel i salgskassen.

Det et nemt at tilslutte Apple TV 4K (2022) til din fladskærm, da det i sin enkelthed handler om at smide et kabel i enheden mellem boksen og dit TV og herefter sætte strøm til enheden. Det er helt klart fremtidens måde at se tv på.

Opsætning af streaming boksen er super nemt

Det kræver ikke de store forudsætninger at opsætte Apple TV 4K (2022), når du først har fået strøm på boksen. Du vælger dit trådløse internet og indtaster dit Apple-ID, hvorefter vi anbefaler, at du lige laver en hurtig softwareopdatering, så du undgår at boksen går automatisk i gang med det, når du ser din favorit TV-serie på Netflix, eller andre streamingtjenester på dit Apple TV. Du skal samtidig være opmærksom på, at det kun er modellen med 128GB, der tilbyder LAN-forbindelse, da 64GB-modellen kun er udstyret med trådløst WiFi.

Download og installation af TV-apps

Apple TV 4K (2022) understøtter er nok den TV boks på markedet i 2023, der understøtter flest TV-apps, hvor du finder alt du skal bruge fra Netflix, DR TV, TV 2, Apple TV Plus og lign. For at hente og installere TV-apps, skal du i hovedmenuen besøge App Store, og søge den TV-app, som du ønsker at installere, og herefter bekræfte "købet". Processen er smidig, og det tager ikke mange minutter at fylde skærmen med TV-apps. Er du ikke tilfreds med placeringen eller rækkefølgen af dine TV-apps, så holder du "Play-knappen" nede på fjernbetjeningen til Apple TV 4K (2022), hvorefter du kan rykke rundt på de enkelte TV-apps med touch på fjernbetjeningen. 

Kom i gang med TV-apps

Nu er du så klar til at komme i gang med at streame film, sport, nyheder og serier på dine streamingkanaler. Du klikker med fjernbetjeningen på den TV-app, som du vil bruge, eller du taler i remoten ved at sige "Hej Siri" og bede Siri om at udføre kommandoen. Nogle TV-apps kan du benytte uden en konto - men vi anbefaler, at du altid opretter en konto, da du så kan gemme dine favorit film og serie til senere brug, og kan starte filmen, hvor du slap sidste gang eller kan de, hvilket afsnit, du er kommet til i din favorit serie på Netflix. Vær opmærksom på, at Apple, at du kan søge en film eller serie på tværs af alle dine streaming apps på Apple TV 4K (2022), og det er en rigtig nyttig funktion, så du ikke behøver besøge den enkelte app for at søge efter indhold. Vi har tidligere skrevet om 14 tips til, hvordan du får mest ud af din Apple TV-boks.

Apple TV og Apple TV Plus

Med den lille smarte Apple TV-boks kan du streame mange forskellige tjenester, blandt andet Apples eget abonnementsbaserede Apple TV+. Der er mange der blander Apple TV og Apple TV + sammen. Det er dog også to navne, der er nemme at forveksle. Når du først har styr på, at det ene er TV-boksen og det andet er en streamingtjeneste, så er du lagt. Men vidste du, at Apple faktisk har givet dig adgang til at se noget af indholdet på Apple TV+ helt gratis?

Streaming boksen i brug er en ubesværet oplevelse

Når du først har fået styr på de grundlæggende ting, som betjening af Apple TV 4K (2022) med fjernbetjening eller med stemmestyring og har fået installeret de TV-apps, som du skal bruge, så fungerer det det hele som en ubesværet oplevelse. Apple TV 4K (2022) er absurd driftssikker under brug, når vi sammenligner med andre streaming bokse, hvor vi har oplevet, at det ikke er unormalt at skulle genstarte boksene op til flere gange på en aften. Det kommer kommer du IKKE til at opleve med Apple TV 4K (2022). Streaming boksen fra Apple er let at bruge, og som bruger, har du ikke det store behov for at skulle tilpasse ting på enheden, da du bare kan køre med fabriksindstillinger fra Apple, der er fuldt ud tilstrækkelige til 99% af alle ejer af TV boksen fra Apple. 

Tilpas dit Apple TV

Det er også muligt for dig at gøre udseendet på dit Apple TV mere personligt. For du kan nemlig tilpasse din hjemmeskærm på dit Apple TV. For vil du gerne have det optimale ud af den lille streamingboks, så skal du tage magten og personliggøre hjemmeskærmen efter dine egne behov. 

Når du først har downloadet dine ønskede apps, vil den næste naturlige ting i være, at du personliggør dit Apple TV. For du kan nemlig bestemme, hvilke fire apps du gerne vil have placeret øverste som dine absolutte favoritter. Herudover kan du også vælge rækkefølgen på dine øvrige apps og om du vil oprette mapper. Så bliver du altid præsenteret for indholdet på dit Apple TV på den måde, som du helst vil have.

Tilslutning af eksternt tilbehør til streaming boksen

Det er muligt at tilslutte forskelligt eksternt udstyr til Apple TV 4K (2022) fra en gaming controller til en lydbar. En gaming controller kan være nyttig, da det er muligt at spille spil på boksen fra Apple, og du kobler en gaming controller som Nimbus+ (vi anbefaler denne) eller DualSense controller fra Sony til Apple TV 4K (2022) trådløst via Bluetooth. Skal du bruge en Soundbar for at få bedre lyd på dit fladskærms-TV, så kan du med fordel tilslutte lydbaren trådløst til dit Apple TV via Bluetooth fremfor at gå via fladskærmen, da flere fladskærme ikke har trådløs teknologi som Bluetooth indbygget. En ekstra fordel er, at du ikke så også undgår at skulle koble lydbaren sammen med et kabel - det fylder og er ikke kønt i stuen. 

Skal du så købe Apple TV 4K (2022)?

Vi slutter altid vores anmeldelser af med dette punkt. I tilfældet med Apple TV 4K (2022) er der ganske enkelt tale om en no-brainer. Er du på udkig efter en streaming boks, så er Apple TV 4K (2022) ikke kun det oplagte valg efter vores mening - det er simpelthen det eneste valg. Du får absurd meget TV boks for pengene - og selv hvis du er nødt til at låne penge for at købe den lille Apple TV boks, så kan vi kun anbefale dig at gøre det. Det er så let at komme til at fortryde købet af en billig Android TV boks - købet af Apple TV 4K (2022) kommer du ikke til at fortryde.

Nyere Ældre