Gode råd til at få mest muligt ud af dit Apple TV

Sådan får du det meste ud af Apple TV, der en af de mest populære streaming enheder på markedet.

Apple TV er en fantastisk enhed, der giver dig adgang til en bred vifte af unik underholdning. Hvis du allerede har investeret i den lille smarte boks fra Apple, giver vi dig her nogle tips til, hvordan du kan få mest muligt ud af dit Apple TV.

Apple TV

Mange har det med at blande Apple TV og Apple TV + sammen. Selvom de staves næsten ens, er der dog stor forskel på de to ting. For den første ting er selve TV-boksen og den anden er Apples streamingtjeneste, Apple TV Plus, som du blandt andet får adgang til via Apple TV. Kender du ikke allerede til den smarte TV-boks, kan du med fordel læse vores test af Apple TV 4K 2022.

Indstil dit Apple TV 

Det første du skal gøre, efter du har fået din nye Apple TV-boks med hjem, er at indstille den. Det gør du nemt på følgende måde:
  1. Slut dit tv til, og tænd for det
  2. Slut strøm til dit Apple TV, og forbind det med dit tv med et HDMI-kabel
  3. Tænd for dit tv, og vælg den HDMI-indgang, som dit Apple TV er tilsluttet
  4. Log ind med dit Apple-ID, og log ind hos din tv- eller kabeludbyder, hvis det er nødvendigt
Når indstillingen er fuldført, får du vist hjemmeskærmen. Så er du sådan set klar til at udforske dit nye Apple TV.

Udforsk Apple TV

Du kan bruge Apple TV til at streame film og serier, spille spil, streame musik og meget mere. Du kan også abonnere på Apple TV+ for at se tv-udsendelser og -film fra Apple Original. Det er ikke sikkert, at du er klar over det, men du har faktisk adgang til at se mange ting ganske gratis på Apple TV Plus, når du har et Apple TV. Vi har tidligere skrevet om, hvad og hvordan du får adgang til ganske gratis at se på Apple TV Plus.

Brug Siri

Hvis du har andre af Apple produkter kender du sikkert allerede Siri, der er Apples stemmestyrede assistent. Du kan bruge Siri til at søge efter film, tv-shows og apps på dit Apple TV, og du kan endda bede Siri om at afspille noget for dig. Siri betjenes ved at du snakker direkte ned i remoten til dit Apple TV.

Brug apps

Der er masser af apps tilgængelige på Apple TV, herunder streamingtjenester som Netflix, HBO, Sky Showtime, DR og Amazon Prime Video. Der er næsten ingen grænser for, hvad du kan vælge at lægge på dit Apple TV. Derfor kan det også hurtigt blive lidt uoverskueligt, hvis du ikke indfører et form for system. Du kan derfor med fordel vælge at dine fire yndlingsprogrammer bliver præsenteret i den øverste række på Apple TV. Derved vil du blive præsenteret for dine favoritter som det første, når du tænder for Apple TV-boksen.

Du kan også med fordel oprette mapper til indholdet på dit Apple TV. På den måde kan udvalget af downloadede apps blive mere overskueligt for dig. Du kan selv vælge, hvor meget og hvad du samler i mapperne. Eksempelvis kan du vælge at samle spil eller streaming apps i én mappe. Hvis du gerne vil have flere tips til, hvordan du tilpasser og holder orden på din hjemmeskærm på dit Apple TV, har vi tidligere skrevet om dette.

Brug skærmspejling

Hvis du har en Mac, kan du vælge at bruge skærmspejling til at vise din computerskærm på dit Apple TV. På den måde kan du få en endnu større skærm, når du gerne vil vise noget fra din Mac til andre.

Brug HomeKit

Hvis du har smart home-enheder, der er kompatible med HomeKit, kan du vælge at bruge dit Apple TV som en hub til at styre dine øvrige enheder. På den måde kan du integrere dit Apple TV endnu mere i dit elektroniske hjem.

Læs brugerhåndbogen

Det er ikke alle, der er lige glade for at læse manualer. Men er du én af dem, der gerne vil vide alt om dit nye Apple TV, kan du starte med at læse Brugerhåndbogen. Du kan nemt få adgang til at udforske Brugerhåndbog til Apple TV direkte på enheden. For ved at klikke på indholdsfortegnelsen, som du finder øverst på startsiden eller skrive et ord eller udtryk i søgefeltet, får du adgang til Brugerhåndbogen.

Flere tips til Apple TV

Apple TV er en alsidig enhed, der giver dig adgang til en bred vifte af underholdning. Du kan både bruge dit Apple TV til at streame indhold, men du kan også bruge dit Apple TV 4K som spilkonsol.

Ved at følge vores tips kan du få mest muligt ud af dit Apple TV og nyde alt, hvad det har at tilbyde. Har du lyst til at prøve endnu mere af på dit Apple TV, har vi tidligere skrevet 14 tips til Apples TV-boks, som du med fordel kan dykke ned i.
Nyere Ældre