Hvor lang tid understøtter Apple min iPad?

Få styr på, hvor længe Apple vil understøtte din iPad-model med software- og sikkerhedsopdateringer.

Apple er god til at understøtte og opdatere styresystemet på sine enheder - også de lidt ældre af slagsen - med  sikkerheds- og softwareopdateringer. Men ved du, hvor længe du kan forvente at af supporten af din iPad bliver opretholdt?

Hvis din iPad ikke opdateres

Det er ikke sikkert. at du har overvejet det endnu, men det kan faktisk have meget stor betydning for dig, hvis du står med en iPad, der ikke længere kan opdateres. For står du med en iPad, der er blevet for gammel, så den ikke længere kan opdateres til en sikker version af iPadOS, vil du kunne mærke det i det daglige. For en iPad, der ikke er opdateret tilstrækkeligt vil medføre, at der er apps og websteder, du ikke længere kan tilgå eller som ikke længere fungerer optimalt. Men det er ikke alt. For alle dine data, som du opbevarer på din iPad kan også være i fare.

Apple er godt til at opdatere iPads

Heldigvis er Apple ret gode til at sørge for, at deres enheder, herunder også iPads, kan opdateres længe. Så ofte kan du opdatere din iPad længe med det nyeste iPadOS og endnu længere sørger de for, at der er tilgængelige sikkerhedsopdateringer, så du kan holde din iPad sikker. 

Det er både en god nyhed til dig, der har holdt ved din iPad i mange år, men også til dig, der har valgt at spare lidt penge på investeringen i en iPad og derfor har købt en brugt iPad i stedet for en helt ny.

Men så er det næste logiske spørgsmål i rækken, hvor længe du så kan forvente, at Apple understøtter lige netop din model af iPad.

Opdateringer af iPadOS

Der er to forskellige måde, hvorpå Apple sørger for, at din iPad kan opdateres. Den ene er opdateringen af selve operativsoftwaren mens den anden er en opdatering af sikkerheden.

Hvis vi først kigger lidt på sikkerhedsopdateringerne til din iPad, så kommer de relativt ofte. Her er tale om opdateringer af den aktuelle software, hvor der blot er blevet lukket bedre for steder, hvor enten hackere eller malware kan få adgang til din iPad. Sikkerhedsopdateringerne på din iPad kommer frem som 'punktudgivelser', eksempelvis iPadOS 16.1, .1.1 osv. Med sikkerhedsopdateringerne foretages der kun små justeringer af iPadOS og der løses eventuelle sikkerhedsproblemer.

Hvis vi i stedet kigger på softwareopdateringer til din iPad, så er der her tale om fulde iPadOS-opdateringer, der ændre på softwaren i din iPad. Der er derfor tale om meget større opdateringer, der ofte kræver større systemressourcer. Det er også derfor, at nogle af de ældre iPads ikke kan være med mere, når Apple udgiver iPadOS opdateringer. Hvis du har en gammel iPad, der ikke længere understøttes af de nyeste iPadOS-versioner, kan du opleve, at det er svært at installere nye apps. Men det kan godt lade sig gøre, hvis du ved, hvordan du skal gribe opgaven an. For det er nemlig stadig muligt at installere apps på en ikke-understøttet iPad.

Hvor længe er din iPad sikker?

Det kan være, at du så tænker, at din iPad ikke er forsvarlig at bruge, når den ikke længere kan opdateres til nyeste iPadOS. Her kan du godt ånde lettet op igen. For heldigvis har Apple valgt, at de stadig udgiver sikkerhedsopdateringer til iPads, der kører på ældre udgaver af iPadOS. Så selvom din iPad måske ikke kan opdateres til nyeste iPadOS, kan den stadig godt være sikker at bruge i lang tid fremover. Det er først, når din iPad ikke længere understøttes af sikkerhedsopdateringer fra Apple, at du skal overveje om du fortsat ønsker at bruge enheden. For når din iPad ikke længere opdateres på sikkerheden, vil den være mere sårbar over for angreb.

Hvis din iPad er opdateret til følgende iPadOS, vil den i skrivende stund være understøttest af Apple med sikkerhedsopdateringer:
 • iPadOS 17 (lanceret 18. september 2023)
 • iPadOS 16 (sidst opdateret i september 2023)
 • iPadOS 15 (sidst opdateret i september 2023)
Som en lille bemærkning, skal vi påpege, at hvis du har en iPad, der kører iOS 12, så er denne blevet sikkerhedsopdateret den i januar 2023, men det er uvist, om dette var den sidste sikkerhedsopdateringen du kan forvente hertil. 

Det betyder med andre ord, at hvis din iPad ikke er opdateret til minimum iPadOS 15, så kan den være sårbar overfor angreb og er derfor ikke nødvendigvis sikker at bruge mere. Hvis du har en iPad, der kan opdateres, men du endnu ikke har gjort dette, så vil vi råde dig til at gære det hurtigst muligt.

Vi kan desværre ikke sige noget om, hvor længe Apple vælger at understøtte iPads, der kører iPadOS 15. Det er alene deres beslutning.

Disse iPads er sikre at bruge

Hvis du gerne vil sikre dig, at din iPad er sikker at bruge, skal du undersøge om den stadig bliver understøttet med sikkerhedsopdateringer fra Apple. Nøglen hertil er, at din iPad kan og bliver opdateret til den nyeste iPadOS, som der er muligt for modellen. Vi har lavet en lille oversigt til dig herunder.

iOS 12

Denne gamle version af iOS kørte oprindeligt både på iPhones og nogle modeller af iPads, herunder:
 • iPad Air (1. generation) – fra 2013
 • iPad mini (2. og 3. generation) – fra 2013
Apple udsendte en sikkerhedsopdatering til iOS 12 i januar måned 2023. Men du skal nok forvente, at det er den sidste sikkerhedsopdatering fra Apple. Så du bør kigge dig om efter en anden iPad, hvis du har en model, der ikke kan opdateres mere.

iPadOS 15

Apple lancerede iPadOS 15 i 2021. Denne version af iPadOS blev sidst opdateret i september måned 2023. Den kører på følgende modeller, der blev solgt før Apple lancerede iPadOS 16 (for du kan ikke vælge at bruge en ældre version af iPadOS end den, din iPad blev leveret med):
 • iPad Pro (alle modeller) – fra 2015
 • iPad Air (2. generation og nyere) – fra 2014
 • iPad (5. generation og nyere) – fra 2017
 • iPad mini (4. generation og nyere) – fra 2015
Hvis du har en af ovenstående modeller, er din iPad stadig dækket ind, når det kommer til sikkerhedsopdateringer. Men det er kun Apple der ved, hvor længe de vil blive ved med at understøtte iPadOS 15.

iPadOS 16

Følgende modeller af iPads kører iPadOS 16, der blev lanceret i 2022:
 • iPad Pro (alle modeller) – fra 2015
 • iPad Air (3. generation og nyere) – fra 2019
 • iPad (5. generation og nyere) – fra 2017
 • iPad mini (5. generation og nyere) – fra 2019
Det skal dog bemærkes, at iPadOS 16 droppede understøttelsen af iPad Air 2 og iPad mini 4 fra dem, der understøttes af iPadOS 15.

Hvis du har en model, der kører iPadOS 16, kan er din iPad sikker et godt stykke tid endnu, for det ligger ikke lige i kortene, at Apple vil droppe sikkerhedsopdateringerne hertil i den nærmeste fremtid.

iPadOS 17

Den nyeste og derfor mest aktuelle version af iPad operativsystemet er iPadOS 17. Den kører på følgende iPads:
 • iPad Pro 12.9 (5., 4., 3. og 2. generation) – fra 2017
 • iPad Pro 11 (3., 2. og 1. generation) – fra 2018
 • iPad Pro 10.5 – fra 2017
 • iPad (10., 9., 8., 7. og 6. generation) – fra 2018
 • iPad mini (5. og 6. generation) – fra 2019
 • iPad Air (5., 4. og 3. generation) – fra 2019
Du skal dog være opmærksom på at iPadOS 17 droppede understøttelsen af 2016 iPad Pro 9.7-tommer (A9X-chip), 2015 iPad Pro 12.9-tommer (1. generation) (A9X-chip) og 2017 iPad (5. generation).

Disse iPads er ikke længere sikre at bruge

Hvis du gerne vil være sikker på, at din iPad er sikker at bruge, bør den som minimum køre iPadOS 15. Hvis du har en af følgende modeller, kan den ikke opdateres til iPadOS 15, vil den i stedet være at finde på listen over iPads, der ikke er understøttede længere:
 • iPad Air (1. generation) – 2013
 • iPad (4. generation og tidligere) – 2012 og ældre
 • iPad mini (3. generation og tidligere) – 2014 og ældre
Når Apple dropper support til iPadOS 15, kan følgende iPads tilføjes til listen:
 • iPad Air 2 - 2014
 • iPad mini 4 – 2015
Vi vil helt klart råde dig til at købe en ny iPad, hvis din står på listen over modeller, der ikke længere er understøttet af Apple.

Ligesom du bør holde øje med, at din iPad stadig bliver understøttet af Apple, bør du også holde øje med, hvor længe Apple understøtter din Mac-model. For det er nogle af de samme problemer, du kan løbe ind i, hvis du har en gammel Mac, der ikke længere kan opdateres. Ligeledes bør du holde dig orienteret om, hvor længe Apple understøtter din iPhone-model, hvis du bruger smartphonen fra Apple.

Hvis du vil have endnu flere tips til, hvordan du får det maksimale ud af din iPad, kan du læse de 25 fede tips til din iPad, du bare må kende!
Nyere Ældre