Hvordan installerer jeg en app på en ikke-understøttet gammel iPad?

Hvis du har en gammel iPad, der ikke længere understøttes af de nyeste iOS-versioner, kan det være svært at installere nye apps.

Bare fordi din iPad ikke længere understøttes af de seneste iOS-opdateringer, betyder det ikke, at du ikke kan installere nye apps. Ved at følge disse trin kan du fortsætte med at nyde nye apps på din ældre iPad.

1. Opdatér din iPad 

Hvis den app, du vil installere, kræver en nyere version af iOS, end din iPad har i øjeblikket, kan du muligvis opdatere din iPad til en nyere version af iOS. Du opdaterer din iPad sådan her:

Indstillinger > Generelt > Softwareopdatering. 

Hvis en opdatering er tilgængelig, skal du følge instruktionerne på skærmen for at downloade og installere den. 

2. Find en ældre version af appen

En mulighed er at finde en ældre version af appen, der stadig er kompatibel med din iPad. Dette kan gøres ved at søge efter appen i App Store og se, om der er en tidligere version, der stadig er tilgængelig til download. Du kan også prøve at kontakte udvikleren af appen og spørge, om de har en ældre version, der kan installeres på din enhed.

3. Brug en tredieparts App Store

Hvis den app, du vil installere, ikke længere er tilgængelig i App Store eller kræver en nyere version af iOS, end din iPad kan køre, kan du muligvis finde den i en tredieparts app-butik. Vær dog forsigtig, når du bruger tredieparts app-butikker, da de muligvis ikke er så sikre som den officielle App Store. Eksempler på App Stores som du kan bruge er Cydia eller AppCake. Disse app-butikker giver dig adgang til apps, der normalt ikke er tilgængelige i App Store, herunder ældre versioner af populære apps.

4. Brug et andet Apple ID

Hvis du stadig har problemer med at installere appen, kan du prøve at bruge et andet Apple ID. Nogle apps er kun tilgængelige i visse områder eller kan være begrænset til bestemte Apple-ID'er. For at skifte Apple-ID skal du gå til Indstillinger > iTunes og App Store, trykke på dit Apple-ID og derefter trykke på Log ud. Log ind med et andet Apple-ID, og prøv at downloade appen igen.

5. Gå ind på en nyere iOS-enhed

En af de mest gennemprøvende muligheder for at installere appen på din iPad er at benytte en anden iOS-enhed som fx en iPhone, der har en nyere iOS-version kørende. Er den nyere iOS-enhed koblet op på det Apple-ID, så kan du installere den pågældende app på eksempelvis din iPhone, hvorefter du går ind i App Store på din gamle iPad og under under punktet "Købt", hvor du så finder den pågældende app. Her vælger du så installer, hvorefter der installeres en ældre udgave af appen, der virker med den pågældende iOS-version på din iPad.

6. Brug en computer

Hvis alt andet fejler, kan du prøve at downloade appen til din computer og derefter synkronisere den til din iPad ved hjælp af iTunes. For at gøre dette skal du downloade appen til din computer, slutte din iPad til din computer og derefter åbne iTunes. Træk appen fra din computer til sektionen "Apps" i iTunes, og synkroniser derefter din iPad.


Få mere ud af din iPad

Hvis du vil have endnu flere tips til, hvordan du får det maksimale ud af din iPad, kan du læse de 25 fede tips til din iPad, du bare må kende!

Nyere Ældre