Kan det betale sig at skifte batteri i min iPhone?

Står du med en iPhone, der ikke længere har det bedste batteri, kan det så betale sig at udskifte det med et nyt?

Det kan være, at du generelt er rigtig glad for din iPhone, men at du oplever problemer med batteriet. I så tilfælde er det helt store spørgsmål du måske stiller dig selv, om det overhovedet kan betale sig at skifte batteriet ud?

Hvordan skifter jeg batteri på en iPhone?

Der er flere muligheder, du kan vælge imellem, hvis du ønsker at udskifte batteriet på din iPhone. Du kan selvfølge vælge at gøre det selv. Det kræver både at du køber et nyt batteri, har det værktøj til rådighed, der skal til for at foretage reparationen samt at du selv vurdere, at du kan skifte batteriet ud.

Hvis du ikke har mod på selv at udføre batteriskiftet, kan du vælge at gå til et værksted. Her skal du være opmærksom på, at der både findes værksteder, er er Apple-autoriserede, samt værksteder, der ikke er autoriserede ved Apple. Hvis du vælger at få skiftet dit batteri på din iPhone hos et værksted, der ikke er autoriserede hos Apple, skal du være opmærksom på, at det kan have nogle følger for din smartphone. For Apple har valgt at lukke ned for dele af funktionerne i softwaren på de iPhones, der har fået foretaget udskiftning af batteriet hos en uautoriseret. Dette gælder både, hvis du selv vælger at give dig i kast med udskiftningen af batteriet, men også hvis du vælger at få det gjort på et uautoriseret værksted. Det gør ingen forskel, om det er et originalt iPhone-batteri, der bliver brugt.

Du vil derfor opleve, at din iPhones 'Batteritilstand', bliver sat ud af funktion, hvis du får skiftet batteriet på et uautoriseret værksted. Hvis du efterfølgende prøver at tilgå denne funktion, vil du opleve, at du bliver mødt af en servicemeddelelse, der viser, at enheden ikke kan bekræfte ægtheden af batteriet.

Vil du gerne undgå hele denne problematik, kan du også vælge at få udskiftet dit iPhone batteri på et Apple-autoriseret værksted. Vil du gerne være helt sikker på, at værkstedet er autoriseret af Apple, kan du vælge at indlevere dit produkt til Humac til reparation.

Først skal du finde batteriets tilstand

Der kan være mange grunde til, at du måske oplever, at din iPhone har et mere sløvt batteri. Derfor skal du overveje, om batteriet i din iPhone er ved at være så slidt, at der skal professionelt hjælp til at løse problemet, eller om du kan afhjælpe problemet ved at ændre din vaner en lille smule, for på den måde at få bedre batteritid på din iPhone. Du kan starte med at tjekke om du bør skifte batteri i din iPhone ved at undersøge batteriets tilstand. Dette kan du nemlig hurtigt gøre blot ved nogle enkle klik på din iPhone.

Du kan undersøge batteriets tilstand på følgende måde:
  1. Åbn appen Indstillinger
  2. Går til Batteri
  3. Vælg Batteritilstand & ladning
Nu får du vist et skærmbillede, hvor du øverst finder den maksimale kapacitet på din iPhones batteri. Hvis du har en helt ny iPhone, skal dette tal gerne være 100 % eller så tæt på dette tal som muligt. 

Men procenttallet er ikke alt, hvad du bør kigge på her, for du kan nemlig også se, om dit batteri yder den kapacitet, som du kan forvente. Hvis din iPhone viser, at dit batteri understøtter normal maksimal ydeevne, kan du tage det helt roligt. Dette betyder, at du ikke bør have behov for en udskiftning af batteriet.

Hvis det viser sig, at batteriet på din iPhone yder den kapacitet, du kan forvente, men at du ikke er helt tilfreds med batteritiden, er der heldigvis meget, du selv kan gøre for at afhjælpe problemet. For det er ikke kun ved at skrifte batteriet ud, at du kan opnår bedre batteritid på din iPhone. Der er nemlig en del indstillinger, du selv kan tage stilling til på din iPhone og derved opnå en bedre batteritid eller måske ligefrem undgå at din mobil hurtigt bliver afladet, hvis dette er et problem, du døjer meget med i hverdagen.

Før du skifter batteri på din iPhone

Hvis du derimod kommer frem til, at batteriet på din iPhone i høj grad er klar til en udskiftning, er der nogle få ting, du bør undersøge inden du indlevere din iPhone på et værksted. For det kan være, at du står i den heldige situation, at du ikke selv skal have en krone op af lommen. Det er da værd at undersøge.

Først skal du kigge på, hvor gammel din iPhone er. For hvis du har rimelig ny iPhone, kan det være, at du stadig er dækket af den garantiperiode, der er hos den forhandler, du har købt din iPhone hos. Er dette tilfældet, bør du starte med at kontakte forhandleren for at høre nærmere om, hvordan du opretter en garantisag. Der kan nemlig være stor forskel på, hvordan de forskellige forhandlere griber garantisager an. Derfor bør du altid starte en dialog med forhandleren inden du foretager dig noget. 

Hvis garantien derimod allerede er udløbet på din iPhone, bør du undersøge, om du måske har tegnet en forsikring på den. Mange gange er du lige så godt stillet med en forsikring, som hvis der stadig var fuld garanti på din iPhone. Hvis du har tegnet en forsikring, bør du derfor læse i forsikringsbetingelserne, for at finde ud af, om du er dækket med hensyn til udskiftning af batteri.

Hvis du oplever, at din iPhone ikke vil lade op til 100 procent på batteriet, kan du læse mere her. For dette problem kan nemt og hurtigt løses.

Kan det betale sig at skrifte batteri på din iPhone?

Hvis du ikke er dækket af hverken garanti eller forsikring, vil det næste naturligt spørgsmål være, om det kan betale sig for dig at udskifte batteriet i din iPhone. Som hovedregel kan det godt betale sig at få skiftet batteriet i din iPhone. Du skal dog altid holde udgiften til batteriskiftet op imod værdien, standen og alderen på din iPhone. Hvis du eksempelvis har en flot og velholdt iPhone, der ikke fejler andet end at batteriet trænger til en udskiftning, vil det alt andet lige være en god idé at bruge pengene på at skifte batteriet ud.

Men hvis du derimod har en iPhone, der allerede er lidt forældet i forhold til, hvad du skal bruge den til, eller den måske ikke helt lever op til dine krav mere, kan det være, at du i det længere løb laver en bedre investering ved at købe en ny iPhone fremfor at ofte penge på reparationen. Du behøver jo ikke a smide den gamle iPhone ud, blot fordi du ikke selv kan bruge den mere. Der kan nemt være mange andre, der kan få stor glæde af din gamle iPhone. Du kan jo vælge at sætte prisen så fair, at den nye ejer synes at købet sammenlagt med prisen på et batteriskifte stadig udgør en god samlet handel. 

Som et lille plus er både reparation og udskiftning altid mere klimavenlige alternativer til skrotte din iPhone helt og derefter at købe en ny. 

Hvad koster det at skifte batteri på din iPhone?

Hvis du kommer frem til, at du gerne vil have batteriet skiftet ud på din iPhone, så kan vi kun anbefale, at du gøre det hos et Apple-autoriseret værksted. Derved kan du være sikker på, at du får det rigtige batteri samt at måde, hvorpå batteriskiftet bliver foretaget foregår helt efter bogen og derfor giver det bedste resultat for dig. 

Prisen for batteriudskiftet afhænger af hvilken model din iPhone er. Jo nyere din iPhone er, jo dyrere er batteriskiftet også. Hvis du eksempelvis har en iPhone 8 vil prisen på udskiftning af batteriet lande på 499,- kr. Har du derimod en iPhone 12, vil prisen være 899,- kr. Hvis du vil finde prisen på lige netop din iPhone, kan du se en oversigt over batteriskifte hos Humac.

Humac oplyser, at du skal regne med, at det i gennemsnit tager 1-3 hverdage inden din iPhone er klar igen.

Forlæng batteriets levetid

Lige meget om du gerne vil passe godt på dit nuværende batteri eller det eventuelt nye batteri i din iPhone, er der flere ting, du selv kan gøre. For jo bedre du passer på dit batteri i hverdagen, jo længere vil det også være i stand til at virke optimalt.

Du kan med fordel læse de tips, som vi tidligere har skrevet om, der kan være med til at spare på din iPhones batteri. Blandt andet er et godt tip, at du altid sørger for, at din iPhone er opdateret til det nyeste iOS.

Du bør også undersøge, om du oplader din iPhone på den rigtige måde. For det er ikke ligegyldigt, hvordan du oplader din iPhone, hvis du synes, at batteriet på din iPhone ikke bliver opladet hurtigt nok.
Nyere Ældre