Hvordan opretter jeg en genvej til Energibesparende funktion på min iPhone?

Hvordan virker den energibesparende funktion på iPhone, og hvordan laver man en genvej?

Den energibesparende funktion på iPhone er en funktion, der hjælper med at forlænge batterilevetiden på din enhed. Funktionen blev introduceret med iOS 9 og er tilgængelig på alle nyere iPhone-modeller.

Hvad er energibesparende funktion?

Når funktionen er slået til, reducerer den strømforbruget på din enhed ved at begrænse visse funktioner og aktiviteter, såsom opdatering af apps i baggrunden og visning af animationer. Dette kan hjælpe med at forlænge batterilevetiden på din iPhone, især når batteriniveauet er lavt. Det er nemt at se, hvornår du er i Energibesparende tilstand, fordi dit batteriikon vil være gult. 

Sådan slår du energibesparende funktion til på iPhone

Du kan nemt slå den Energibesparende funktion til eller fra manuelt på din iPhone. Du skal blot gøre følgende:
  1. Åbn appen Indstillinger 
  2. Herefter vælges Batteri
  3. Du kan her vælge at slå den energibesparende funktion til eller fra
Herunder kan du også se, hvilke apps der bruger mest strøm på din enhed, og du kan vælge at begrænse deres brug af batteri. På den måde kan du selv vælge, om du vil have hele din iPhone til at gå på batteribesparelse, eller om du blot vil vælge nogle apps ud, der skal bruge mindre strøm.

Opret en genvej til energibesparende funktion på iPhone

Du kan også vælge at oprette en genvej til den energibesparende funktion på din iPhone. På den måde får du hurtigere og nemmere adgang til at slå den energibesparende funktion fra eller til på din iPhone, uden at du behøver at gå hele gennem Apple menuen. Du kan oprette en genvej ved at følge disse trin:
  1. Åbn appen Genveje på din iPhone
  2. Tryk på + i øverste højre hjørne af skærmen for at oprette en ny genvej
  3. Tryk på Tilføj handling
  4. Søg efter Energibesparende funktion og vælg Slå Energibesparende funktion til
  5. Tryk på Næste øverst til højre på skærmen
  6. Indtast et navn til din genvej, f.eks. Energibesparelse
  7. Tryk på Færdig øverst til højre på skærmen
Nu har du oprettet en genvej til den energibesparende funktion på din iPhone, så du har hurtigere adgang fremover.

Sådan påvirker energibesparende funktion din iPhone

Energisparefunktionen på iPhone er en funktion, der hjælper med at forlænge batterilevetiden på din enhed ved at begrænse visse funktioner og aktiviteter, såsom opdatering af apps i baggrunden og visning af animationer. Når funktionen er slået til, vil din iPhone ikke længere hente mails automatisk, den vil heller ikke opdatere apps i baggrunden eller foretage automatiske overførsler. Din iPhone vil også hoppe af 5G nettet, når du beder den om at spare på energien. Desuden vil du opleve, at skærmens lysstyrke reduceres mv. Da telefonen skal arbejde mindre end normalt, vil den dermed også tære mindre på batteriet og derfor holder batteriet strøm i længere tid.

Hvad sker der, hvis du holder din iPhone i energisparefunktion hele tiden?

Din iPhone tager ikke skade af, hvis du vælger at holde den i energibesparende funktion permanent, men du vil sikkert opleve, at den til gengæld bliver anderledes at bruge. For hvis du beder din iPhone om at spare på strømmen, kan det ikke undgås at det vil kunne mærkes alle de steder, hvor din iPhone "sparer" strøm.

Hvis du holder din iPhone i energisparefunktion hele tiden, vil du opleve, at nogle funktioner og aktiviteter på din enhed vil blive begrænset. Dette kan omfatte langsommere ydeevne, mindre skarpe billeder og mindre animationer. Du vil også opleve, at nogle apps ikke vil opdatere automatisk, og at du skal opdatere dem manuelt.

Det er vigtigt at bemærke, at mens energisparefunktionen kan hjælpe med at forlænge batterilevetiden på din iPhone, kan det også begrænse nogle af de funktioner, du normalt bruger på din enhed. Derfor anbefales det at bruge funktionen kun, når batteriniveauet er lavt, eller når du ikke har adgang til en strømforsyning.

Tjek batteriet

Hvis du føler, at det ofte er en nødvendigt for dig at spare på batteriet, for at din iPhone kan klare sig igennem en hel dag, bør du undersøge om der eventuelt er noget galt med batteriet. For det kan være, at du bør kigge på om du skal have skiftet batteriet i din iPhone.
Nyere Ældre