Find ud af om du bør skifte batteri på din iPhone

Sådan finder du ud af, om det er tid til at skifte batteriet i din iPhone.

Det kan være, at du overvejer, om batteriet i din iPhone er ved at være lidt slidt. Men hvordan ved du, om det er tid til at skifte batteriet ud eller om du blot skal ændre din vaner en smule, for at få bedre batteritid på din iPhone?

Det vil vi gerne være med til at give dig svaret på her. For det er slet ikke så svært at finde ud af. Med kun et par tryk kan du nemlig blive meget klogere på batteriets tilstand.

Din iPhone over tid

Første gang du står med din nye iPhone i hånden, kan du nemt få den tanke, at den vil du være tilfreds med til evig tid. Men ligegyldigt hvor godt du passer på din iPhone, vil den over tid blive lidt slidt. Men det kan du faktisk se som en positiv ting. For hvis du ikke oplever, at din iPhone bliver slidt, kan du omvendt konkludere, at du ikke bruger din iPhone i hverdagen. For vi køber alle en smartphone, fordi vi har behov for alle se smarte funktioner den har. Derfor må en smartphone, der efter flere år er i samme stand som på købstidspunktet, ikke helt have levet op til forventningerne. For over tid vil din mobil blive en lille smule slidt. Det er næsten ligegyldigt, hvor godt du passer på den. Selvfølgelig kan du beskytte dens ydre med både covers og beskyttelsesglas, men det er uundgåeligt, at du på et tidspunkt vil løbe ind i interne hardwareproblemer, der kan påvirke brugsværdien af din iPhone. Under denne kategori falder helt klart et defekt eller slidt batteri.

Slidt batteri

Hvis du oplever, at din iPhone bliver langsommere til at oplade eller generelt får svære ved at opretholde en opladning i løbet af dagen, så kan det være tegn på, at dit batteri ikke er så sundt længere. Det samme gør sig gældende, hvis du oplever, at din iPhone pludselig og helt uden grund lukker ned.

Hvis du oplever, at du har problemer under selve opladningen, kan du starte med at undersøge, om du oplader din iPhone på den forkerte måde. For det kan godt være, at det er dit opladningsmønster, det er galt med. Hvis du ændre på dine opladningsvaner og problemet desværre ikke går væk af sig selv, må du nok se i øjnene, at det nok er selve batteriet, det er galt med.

Det er et meget almindeligt at oplevet, at batteriet på din iPhone mister kraft. Det skyldes, at alle batterier nedbrydes over tid. Det store spørgsmål er snare, om problemet er så stort, at du bør overveje at udskifte dit batteri?

Tjek batteriets tilstand

Som tidligere nævnt, vil batteriet på din iPhone blive mindre effektiv som tiden går. Men det er ikke kun ved iPhones, der har en del år på bagen, at du kan opleve defekte batterier. Du kan også oplevet at være uheldig med din nye iPhone, så du har fået en, der har et defekt batteri. I begge tilfælde kan det være rart selv at tjekke, om der generelt er et problem med tilstanden af dit batteri. Det kan du undersøge på følgende måde:
  1. Åbn appen Indstillinger
  2. Går til Batteri
  3. Vælg Batteritilstand & ladning
Når du åbner dette skærmbillede, vil du øverst på skærmen af din iPhone kunne se den maksimale kapacitet på batteriet. Hvis du har en helt ny iPhone, skal dette tal gerne være 100 % eller så tæt på dette tal som muligt. 

Men der er andre ting, som du kan aflæse i dette skærmbillede, som måske er mere interessant for dig end lige netop procenttallet. For du har nemlig også mulighed for at se, om dit batteri yder kapacitet, som du kan forvente. Hvis din iPhone viser, at dit batteri understøtter normal maksimal ydeevne, kan du tage det helt roligt. For så lider batteriet ikke af nogle alvorlige problemer og du bør derfor ikke have behov for en udskiftning.

Hvis du oplever, at din iPhone ikke vil lade op til 100 procent på batteriet, kan du læse mere her. For dette problem kan nemt og hurtigt løses.

Fejlmelding på batteriet

Der kan være tilfælde, hvor du ikke får en melding om, at din iPhone kan understøtter en normal maksimal ydeevne. I disse tilfælde, vil du ofte få en fejlmeddelelse frem på skærmen af din iPhone, når du tjekker status på batteriet som vist i ovenstående eksempel. 

Eksempler på fejlmeddelelser, som du kan løbe ind i, hvis dit iPhone batteri er dårligt:
  • Denne iPhone har oplevet en uventet nedlukning, fordi batteriet ikke var i stand til at levere den nødvendige effekt. 
  • Denne iPhone er ikke i stand til at bestemme batteriets tilstand. En Apple-autoriseret serviceudbyder kan servicere batteriet. 
  • Dit batteris helbred er væsentligt forringet. En Apple-autoriseret serviceudbyder kan udskifte batteriet for at genoprette fuld ydeevne og kapacitet. 
Du bør overveje, om det ikke er tid til at skifte batteriet i din iPhone, hvis du får en af disse fejlmeddelelser. Eller i hvert fald at du bør overveje at bestille tid hos Apple eller ved en autoriseret serviceudbyder, for at få undersøgt, hvad der præcist er galt med batteriet. 

Inden du skifter batteri

Hvis du er kommet frem til, at du bør få tjekket og måske også skiftet dit batteri, er der lige et par ting, du skal være opmærksom på. For måske behøver du slet ikke bruge penge på at udskifte din iPhones batteri. 

Det første du bør undersøge er, hvor gammel din iPhone er. For hvis du har en nyere iPhone, kan det være, at du stadig er dækket af garantiperioden hos den forhandler, du har købt din iPhone gennem. Hvis dette er tilfældet, bør du starte med at kontakte forhandleren for at høre nærmere om, hvordan du opretter en garantisag hos dem. Der kan være stor forskel på, hvordan de froskellige forhandlere griber garantisager an. Så du bør altid starte en dialog inden du foretager dig noget. 

Hvis garantien er udløbet på din iPhone, bør du undersøge, om du har tegnet en forsikring på den. Hvis den er forsikret er du mange gange lige så godt stillet, som hvis der stadig var fuld garanti på enheden. Hvordan din eventuelle forsikring dækker, kan du altid læse i forsikringsbetingelserne.

Forlæng batteriets levetid

Ligemeget om du gerne vil passe godt på dit nuværende batteri eller det eventuelt nye batteri i din iPhone, er der noget, du selv kan gøre. For jo bedre du passer på dit batteri i hverdagen, jo længere vil det også være i stand til at virke optimalt.

Du kan med fordel læse de tips, som vi tidligere har skrevet om, der kan være med til at spare på din iPhones batteri. Blandt andet er et godt tip, at du altid sørger for, at din iPhone er opdateret til det nyeste iOS.
Nyere Ældre