Drop de dårlig iPhone-opladningsvaner

 

Vil du have bedre batteri på din iPhone, skal du justere på indstillingerne og droppe dine dårlige opladningsvaner.

Hvis du er skuffet over batteriet på din iPhone bør du undersøge, om dine indstillinger står korrekt og om du oplader på den rigtige måde.

For rigtig mange af os oplader vores iPhone på den helt forkerte måde helt uden, at vi faktisk er klar over, at vi går noget forkert. Derfor er det på tide at droppe de dårlige vaner for at få strøm på din iPhone hurtigere.

Spar på batteriet på din iPhone

Hvis du oplever, at batteriet på din iPhone næste bliver tappet for strøm på ingen tid, så kan det være tid til, at du skal overveje om dine indstillinger står korrekt. For med få tryk på skærmen, kan du nemlig ændre, hvor meget der skal have adgang til din iPhones batteri.

Skal / skal ikke

Mange diskutere, om hvorvidt vi skal lukke vores baggrundsapps for at spare lidt på telefons måske i forvejen lave batteri eller ej. Nogle siger helt klart ja. De mener at rydning af baggrundsapps øger din iPhones ydeevne og gemmer data. Men andre siger klart nej til spørgsmålet. De påpeger, at baggrundsapps ikke optager nok af din iPhones ressourcer til at det overhovedet vil påvirke dens ydeevne.

Begge sider har ret

Selvom du måske ikke bliver overrasket over at høre de to argumenter, vil du nok blive overrasket over at høre, at begge kan være sande. For selv om at baggrundsapps muligvis ikke bruger din iPhones ressourcer alene, så opdaterer din iPhones baggrundsapps med jævne mellemrum som standard. Dette bruger både af batteriet og dine data. 

Så selvom selvom opdatering af baggrundsapps ikke dræner ressourcer på din iPhone så meget som skærmens lysstyrke og mobilforbindelse, så kan du godt overveje at slå disse opdateringer fra, når din iPhone er virkelig langt nede på strøm.

Batterisparer funktioner

Du kan altid slå din batterispare funktion til på din mobil, hvis du skal spare på batteriet her og nu. Hvis du har en iPhone, kan du nemlig sætte Energibesparende tilstand til. 

Du skal dog være opmærksom på, at denne tilstande også sætter andre indstillinger på pause eller ændrer dem. For eksempel bliver skærmopdateringshastigheden og din iPhones ydeevne også berørt. Disse muligheder vil helt sikkert spare på både dit batteri og dine data, men de forårsager også mere dramatiske ændringer sammenlignet med blot at stoppe baggrundsapps fra at opdatere.

Batterisparer på iPhone

Hvis du gerne vil forhindrer baggrundsapps i at blive opdateret på din iPhone, kan du gøre følgende: 
  1. Åbn Indstillinger
  2. Tryk på Generelt
  3. Tryk på Opdater baggrundsapp
  4. Tryk på Opdater baggrundsapp igen
Her kan du vælge at slå baggrundsopdatering helt fra, begrænse baggrundsapps, der skal opdateres, når du har forbindelse til WiFi eller tillade baggrundsapps at opdatere på WiFi og mobildata.

Hvis du vælger WiFi eller WiFi og mobildata, kan du få adgang til selv at vælge, hvilke apps der kan opdateres i baggrunden. For det skal du følge de første tre trin ovenfor. Derefter kan du se en liste over apps nær bunden af siden og her skal du vælge, hvilke der skal kunne opdateres i baggrunden.

Du skal selv afgøre, hvornår og hvor ofte, du har behov for, at dine baggrundsapps ikke bliver opdateret i baggrunden. For det er kun dig, der kender din iPhone og ved, om der er behov for at spare lidt på batteri og data en gang imellem.

Oplad din iPhone på den rigtige måde

Men det er ikke kun de energisparende funktioner, du skal forholde dig til, hvis du vil have bedre batteri på din iPhone. Du skal også forholde dig til, hvordan du oplader den. De fleste af os oplader vores iPhone på den traditionelle måde med et ladekabel i en stikkontakt, hvilket er en god måde at gøre det på. Men der findes smartere og bedre måder at oplade din iPhone på.

Når der kommer til selve opladningsprocessen, så afhænger rigtig meget af, hvilken type oplader du benytter, og hvilke funktioner du har tændt og slukket på din iPhone, mens den oplader.

Hvis du oplever, at din iPhone ikke vil lade op til 100 procent på batteriet, kan du læse mere her. For dette problem kan nemt og hurtigt løses.

Drop din gamle iPhone-oplader

Den bedste og hurtigste måde at oplade din iPhone på er med en moderne hurtiglader, hvor der i praksis er tale om en 20 watt strømforsyning med et USB-C til Lightning-kabel. Hurtigopladning understøttes fra iPhone 8 og nyere, så har du eksempelvis en iPhone 7, så virker hurtigopladningsmetoden altså ikke. Der er rigtig god grund til at stoppe med at bruge din gamle oplader, da en ny hurtiglader kan oplade din iPhone op til 50 procent på omkring 30 minutter.

Stop med USB-opladning af iPhone på din bærbare

Det er nærliggende at smide ladekablet til din iPhone i din computers USB-port, når du alligevel sidder og arbejder med din bærbar, så kan du jo lige så godt oplade din iPhone ved samme lejlighed. Det er en langsom og uhensigtsmæssige måde at oplade din iPhone på, da USB-A og selv den nyere og mindre USB-C, ikke kan levere den samme mængde strøm som en ganske almindelig stikkontakt. Derfor bør du stoppe med at foretage USB-opladning af din iPhone på din bærbare, hvis du altså ønsker at oplade din iPhone hurtigere.

Sluk for din iPhone når den oplader

Du får med garanti hurtigere batteriopladning på din iPhone, hvis du slukker for enheden under opladning. Når din iPhone er tændt under opladning, så er alle apps, værktøjer og baggrundsprocesser stadigvæk aktive og tage strøm, således at en opladning af din iPhone tager længere tid. Så derfor sluk for din iPhone, når du oplader den, så går det meget hurtigere med opladning af enheden.

Aktivér disse funktioner og indstillinger under iPhone-opladning

Der findes en række funktioner og indstillinger på din iPhone, der kan hjælpe dig med at oplade batteriet væsentlig hurtigere, og derfor bør du aktivere dem. Under Batteri på din iPhone finder du Energibesparende funktioner, og den aktiverer du under opladning af din iPhone. Under Skærm og lysstyrke på din iPhone, finder du Mørk tilstand, som du også aktiverer under opladning af din iPhone. Sidste men ikke mindst skal du skrue ned for lysstyrken på din iPhone under opladning. 

Drop Optimeret batteriopladning ved opladning af iPhone

Der findes en funktion på din iPhone, som kaldes Optimeret batteriopladning, som er skabt til at hjælpe dig med at forlænge batterilevetiden. Problemet med samme funktion er, at den arbejder imod dig, hvis du ønsker en hurtig opladning af din iPhone. da den får din iPhone til at oplade langsommere. Du deaktiverer funktionen under: Indstillinger > Batteri > Batteritilstand > Optimeret batteriopladning. Funktonen er skabt til at forhindre din iPhone i at "overlade", når du oplader om natten. og du er gået i seng og lign., hvorimod funktionen ikke har den store effekt, når du vil lave en hurtig opladning og er opmærksom på, at tage din iPhone ud af stikket, når enheden er færdig med at oplade.

Nyere Ældre