Glemt koden til WiFi på din Mac, sådan løser du problemet


Har du glemt koden til dit WiFi, så viser vi dig, hvordan du kan finde den via din Mac.

Det er ikke mange af os, der går rundt og husker på koden til vores WiFi-netværk. For godt nok har du brugt den, dengang du skulle konfigurere dit hjemmenetværk og tilslutte alle dine enheder, men efterfølgende har det nok ikke været nødvendigt at kunne huske koden i hovedet. 

Men pludselig kommer den dag, hvor du lige står og skal bruge koden til dit WiFi. For du kan ikke få adgang til dit internettet med nye enheder, hvis du ikke har koden, der kan forbinde dem med dit WiFi-netværk. Du kan selvfølgelig altid vælge at dele dit WiFi via din Mac computer, men det er ikke sikkert, at du synes at denne løsning holder i længden.

Glemt koden til WiFi

Det kan være en rigtig irriterende situation at stå i, hvis du har glemt koden til dit WiFi. For det kan godt være, at du har lagt en huskeseddel et eller andet sted, hvorpå du har skrevet koden ned. Men hvor er det lige, at denne lille huskeseddel er blevet af, når du står og skal bruge den?

Find WiFi-koden på din router

Hvis du er en af de personer, der ikke selv har ændret koden til dit WiFi, men i stedet har valgt at køre videre med den kode, der allerede var på din router, da du købte den, kan du selvfølgelig altid fysisk tjekke både bunden og bagsiden på din internetrouter. For én af disse steder er koden til dit netværk nemlig angivet fra producentens side. Har du således ikke ændret i adgangskoden siden routeren blev sat op, kan du altså altid finde din adgangskode her. 

Men er du i stedet af af de personer, der har valgt at ændre koden til dit WiFi, så alle og enhver ikke blot kan få fat i koden ved at kigge på din router, kan du selvfølgelig ikke bruge den fortrykte kode på din internetrouter til at oprette forbindelse til dit netværk. 

Find WiFi-koden på din Mac

Heldigvis er der også et andet sted, hvor du kan finde alle dine Wi-Fi-adgangskoder - nemlig din Mac. For lige så snart du opretter forbindelse til et WiFi-netværk på din Mac, gemmes adgangskoden permanent herpå. 

Det kan dog kræve lidt gravearbejde fra din side at finde frem til koden. For det er ikke særligt indlysende, hvor koden er gemt. Derfor vil vi hjælpe dig med at grave koden frem.

Sådan finder du WiFi-koder i MacOS

Alle de adgangskoder, du har indtastet og gemt på din Mac, gemmes i en hovednøglering, nemlig adgangskodeadministrationssystemet til MacOS. Derfor vil din kode til dit WiFi-netværk også kunne findes her. 

For at kunne komme ind til de oplysninger, du skal bruge, skal du starte med at bruge søgefunktionen til at åbne Keychain Access-appen og derefter gøre følgende:
  1. Klik på System under System nøgleringe i sidebjælken
  2. Klik derefter på Adgangskoder som du finder øverst i vinduet
  3. Vælg det Wi-Fi-netværk, du vil have adgangskoden til
  4. Dobbeltklik på netværket
  5. Markér afkrydsningsfeltet ud for Vis adgangskode og indtaste din adgangskode, når du bliver bedt om det
Nu vil du i adgangskodefeltet få vist den adgangskode, du indtastede, da du skulle oprette forbindelse til dit WiFi-netværk. Hvis du har behov for at tage en kopi af koden, kan du vælge at dobbeltklikke i adgangskodefeltet. Herefter er koden kopieret til din udklipsholder, hvorfra du kan indsætte den på det ønskede sted. 
Nyere Ældre