Sådan farvekoder du en begivenhed i din Apple kalender

Dan et bedre overblik ved at farvekode begivenheder i din Apple kalender.

Det kan give et godt overblik, hvis du bruger visuelle virkemidler i din kalender. Men det er bare ikke så lige til, hvis du bruger Apples kalender. For her kan kalenderbegivenheder ikke umiddelbart kodes efter kategori eller noget andet element, der tillader unik farvevisning.

Men bare rolig, vi skal nok guide dig til at komme i mål alligevel.

Hurtigt overblik

Når du står og skal oprette en begivenhed eller en post i din digitale kalender, ville det være en oplagt handling at give de forskellige begivenheder hver deres farve. For så ville du ved at benytte dig af simple farvekoder, hurtigt og effektivt kunne danne dig et overblik over planlagte aktiviteter. Det ville sikkert kunne hjælpe mange, både når de kigger på den enkelte dag, men især hvis du skal danne dig et overblik over, hvad du har planlagt for den næste uge eller ligefrem den næste måned.

Farvekoder i Apples kalender

Men så nemt skal det åbnetbart ikke være. For selvom Apple tilbyder farvekodning i Finder med tags, og lignende farvekodning vises i de fleste software, der giver dig mulighed for at oprette poster med farver, så får du ikke samme mulighed i kalendersystemet.

For DNA'et i Apples internetbaserede kalendere, CalDAV, inkluderer nemlig ikke en generisk kapacitet til at markere begivenheder med farver eller kategorier. Apple har valgt ikke at udvide deres kalender til også at omfatte disse muligheder. 

Farvekoder i Google kalender

Når det kommer til opbygning af deres kalender, har Google valgt at træffe et helt andet valg. For her kan du nemlig godt få mulighed for at markere de forskellige begivenheder du opretter med farver. Du kan ikke se disse farver i Apples Kalender-apps, men hvis du bruger Google Kalender-webappen eller Fantastical i iOS, iPadOS eller macOS, kan du godt få adgang til at se Google Kalender-posternes farver.

Brug farver i din Apple kalender

Det kan være, at du så spørger dig selv, om det slet ikke er muligt at bruge farvekoder i Apples kalender. Jo, det er det. For der findes en vej rundt om dette. Du skal bare være opmærksom på, at der er tale om en ret kedelig vej. Du skal nemlig opret en separat kalender for hver type opgave, du vil farvekode. 

Når du opretter nye begivenheder, skal du sørge for at vælge den kalender, der er knyttet til den pågældende type aktivitet. Du kan indstille en brugerdefineret farve for hver kalender:

Hvis du bruger en enhed med macOS, eventuelt en MacBook, skal du gøre følgende:
  1. Opret en kalenderpost
  2. Tryk ctrl/højreklikke på kalenderposten i venstre sidebjælke 
  3. Vælge en eksisterende farve eller vælge brugerdefineret farve

Nu kan du farve din kalenderpost i den farve, som du helst vil bruge til begivenheden. Så skal du blot gentage processen med de næste begivenheder.

Hvis du bruger en enhed med iOS/iPadOS, eventuelt en iPhone, skal du gøre følgende:
  1. Tryk på knappen Kalender nederst i appen Kalender
  2. Tryk på ikonet info til højre for en kalenderpost 
  3. Tryk på navnet under Farve 
  4. Vælge en farve på listen eller vælg en brugerdefineret farve

Nu kan du farve din kalenderpost i den farve, som du helst vil bruge til begivenheden. Så skal du blot gentage processen med de næste begivenheder.

Del med andre

Hvis du vil dele din kalendere med andre mennesker, skal du bare udstede en masse kalenderinvitationer. Hver person du inviterer til at få adgang kan indstille unikke farver til de delte kalendere, de får vist. De er med andre ord ikke forpligtet til at respektere de valg, du har truffet om farverne.
Nyere Ældre