Se indgående opkald i fuld skærm på din iPhone

Sådan får du adgang til at se dine indgående opkald på din iPhone i fuld skærm.

Hvis du tidligere modtog et indgående opkald på din iPhone, ville det have medført, at hele din skærm vil vise opkaldet. Dette var en funktion, der blev indført af Apple sammen med iOS 14 til din iPhone.

I dag medfører et indgående opkald kun, at du får en bannerlignende meddelelse øverst på din skærm med et billede og navnet på den person, der ringer til dig. 

Fuld skærm eller banner

Der er meget delte meninger om, hvorvidt det var bedre dengang hele din skærm blev overtaget af et indgående opkald. Nogle kunne godt lide, at der ikke var noget at være i tvivl om. For et indgående opkald medførte, at du skulle tage stilling til, om du ville besvare opkaldet eller ej. Andre mener derimod, at det er bedre med den mere diskrete banner advarsel, der giver dig mulighed for at bruge telefonen til andre ting, selvom du modtager en opringning.

Skift til fuld skærm

Hvis du er godt tilfreds med sidstnævnte, så er der ingen grund til at gøre mere. Men hvis du er en af dem, der hellere ville have mere plads og opmærksomhed på et indgående opkald, så kan du faktiske godt vende tilbage til den mere opsigtsvækkende fuldskærmsadvarsel. Du skal blot gøre følgende:
  1. Åbn appen Indstillinger
  2. Vælg Telefon og derefter Indgående opkald
  3. Her kan du vælge Fuld skærm
Fremadrettet vil det nu være lettere at se, at der er nogle, der forsøger at ringe til dig. En anden fordel er, at du også får en større del af skærmen i brug, når du skal vælge om du vil besvare eller afvise opkaldet. Derved kan det være nemmere at ramme rigtigt, alt efter om du vil besvare opkaldet eller ej. Du skal dog lige være opmærksom op, at din iPhone skal være låst op når du modtager et opkald, for at indstillingen med fuld skærm virker.

Det er ikke kun ved et telefon opkald, at dette virker. For både opkald via FaceTime og andre lyd- og videoopkaldsapps, du har valgt at installere, vil bruge visningen på fuld skærm på din iPhone. 

Skift til banner

Hvis du vælger at skifte til visningen på fuld skærm og finder ud af, at det ikke lige var det, du gerne ville alligevel, så bare rolig. For bordet fanger ikke. Du kan altid vælge at vende tilbage til bannerstilen, når du får indgående opkald. Du skal blot gøre følgende:
  1. Åbn appen Indstillinger
  2. Vælg Telefon og derefter Indgående opkald
  3. Her kan du vælge Banner
Nu vil du ikke længere modtage indgående opkald fra hverken telefon, FaceTime eller andre apps via fuld skærm. Du vil i stedet få den lille bannervisning øverst på skærmen. På den måde kan du igen få mulighed for at bruge din iPhone til andre ting, selv mens du modtager et indgående opkald.
Nyere Ældre