Hvor lang tid understøtter Apple min iPhone?

Få styr på, hvor længe Apple vil understøtte din iPhone-model med software- og sikkerhedsopdateringer.

Har du nogensinde overvejet, hvor længe du kan forvente at af supporten af din iPhone bliver opretholdt af Apple og hvor længe, den er sikker at bruge?

Heldigvis er Apple gode til både at understøtte og opdatere styresystemerne på sine enheder. Så selvom du måske ikke lige har den nyeste iPhone, kan du godt forvente at Apple stadig kommer med  sikkerheds- og softwareopdateringer. Vi vil her kigge lidt nærmere på, hvor længe du kan forvente at af supporten fra Apple bliver opretholdt.

Hvis din iPhone ikke opdateres

Det er ikke sikkert. at du nogensinde har tænkt over det, men det kan faktisk have meget stor betydning for dig, hvis du bruger en iPhone, der ikke længere kan opdateres. Er du eksempelvis indehaveren af en ældre iPhone, så kan det være, at den ikke længere kan opdateres til en sikker version af iOS. Hvis det er tilfældet, vil du kunne mærke det i det daglige. For en iPhone, der ikke er kan opdateres tilstrækkeligt vil medføre, at der er nogle apps og websteder, du ikke længere kan tilgå og andre som ikke længere fungerer optimalt, når du bruger dem. Men det er ikke kun driftsforstyrrelser, du skal leve med. For alle de data og personlige oplysninger, som du opbevarer på din iPhone kan være i fare.

Apple er god til at opdatere iPhones

Apple er heldigvis kendt for at være gode til at sørge for, at deres enheder kan opdateres længe. Det gælder også for iPhones. Så ofte kan du opdatere din iPhone længe med det nyeste version af iOS. Men det er ikke kun styresystemet Apple sørge for at opdatere. For selv længe efter, at du ikke kan opdatere til nyeste iOS sørger Apple for, at der er tilgængelige sikkerhedsopdateringer, så du kan holde din iPhone sikker. 

Det er både en god nyhed til dig, der har holdt ved din iPhone i mange år og som stadig er glad for den, men også til dig, der vil spare lidt penge på investeringen i en iPhone og derfor vil købe en brugt iPhone i stedet for en helt ny. Så er du på udkig efter en lidt ældre brugt iPhone, vil det være en god idé at undersøge, hvor lang tid Apple yder support til modellen, inden du foretager et køb. Her tænker vi altså ikke kun på, om den pågældende iPhone bliver opdateret til det nyeste iOS, men også om Apple udsender løbende af opdateringer til det nuværende og ældre iOS, som er installeret på den pågældende iPhone.

Opdateringer af iOS

Der er to forskellige måde, hvorpå Apple sørger for, at din iPhone kan opdateres. Den ene er selve opdateringen af din iPhones operativsoftware. Den anden er alene en opdatering af sikkerheden.

Hvis vi først kigger lidt på sikkerhedsopdateringerne til din iPhone, så kommer disse relativt ofte. Disse opdateringer er af den aktuelle software, hvor der blot er blevet lukket bedre for steder, hvor enten hackere eller malware kan få adgang til din iPhone. Sikkerhedsopdateringerne på din iPhone kommer frem som 'punktudgivelser', eksempelvis iOS 16.1, .1.1 osv. Med sikkerhedsopdateringerne foretages der kun små justeringer af det pågældende iOS og der løses samtidig eventuelle sikkerhedsproblemer.

Hvis vi i stedet kigger på selve softwareopdateringerne til din iPhone, så er der her tale om fulde iOS-opdateringer, der ændre på softwaren i din iPhone. Der er derfor tale om meget større opdateringer, der ofte kræver større systemressourcer. Her skifter iOS-versionen også navn fra eks. iOS 16 til iOS 17. Det er også derfor, at nogle af de ældre iPhones ikke kan være med mere, når Apple udgiver iOS opdateringer.

Hvor længe understøtter Apple iOS?

Gældende fra 2023 understøtter Apple de seneste to iOS-versioner: iOS 15 og iOS 16 hvilket i praksis betyder, at såfremt den pågældende iPhone-model er i stand til at køre iOS 13 eller iOS 14, så kan den opdateres til iOS 15, hvilket betyder at iPhone 6S og nyere modeller er understøttet. 

Apple udsendte dog en sikkerhedsrettelse til iOS 12 tilbage i januar måned 2023 for at rette nogle alvorlige sikkerhedsfejl. Med udgivelsen af iOS 17 i september måned 2023, skal vi nok ikke forvente at Apple understøtter iOS 12 ret meget længere med sikkerhedsopdateringer, så det betyder, at iPhone 5S og iPhone 6 ikke vil modtage opdateringer længere.

Hvor gamle iPhone-modeller understøttes stadigvæk?

Den ældste iPhone-model der stadigvæk understøttes af Apple med iOS, er iPhone 5S, men understøttesen af opdateringer forvente altså at stoppe i forbindelsen med udrulningen af iOS 17, som forventelig også betyder farvel til opdateringer af iPhone 6 og iPhone 6S.

Har du en iPhone 5S, iPhone 6 og iPhone 6S er der altså god grund til fremadrettet at være bekymret for sikkerheden, hvorfor vi anbefaler, at du overvejer at opgradere til en nyere iPhone-model, som stadigvæk modtager sikkerhedsopdateringer min. fra iPhone 7 og fremefter.

Hvor lang tid tilbyder Apple reparation af gamle iPhone-modeller?

En ting er jo softwaren en anden ting, er hvis du har en iPhone-model der er gået i stykker og trænger til reparation, hvilket kræver hardware, og hvor lang tid tilbyder Apple så hardware og reservedele til dine iPhone-modeller?

Apple vil understøtte iPhone-modeller i 7 år fra sidste gang virksomheden solgte den pågældende model. Så længe din pågældende iPhone stadig blev solgt af Apple for op til syv år siden, vil virksomheden stadig servicere den - og dermed hjælpe dig med at reparere den til en given pris.

Ligesom du bør holde øje med, at din iPhone stadig bliver understøttet af Apple, bør du også holde øje med, hvor længe Apple understøtter din iPad-model. For det er nogle af de samme problemer, du kan løbe ind i, hvis du har en gammel iPad, der ikke længere kan opdateres. Ligeledes bør du holde dig orienteret om, hvor længe Apple understøtter din Mac-model, hvis du bruger computeren fra Apple.
Nyere Ældre