Er det en god ide at købe en brugt iPhone?

iPhone holder typisk længere end mange andre smartphones, hvilket gør en brugt iPhone til en fremragende og økonomisk måde at blive iPhone-bruger på.

Apple designer produkter med lang levetid og tilbyder support og softwareopdateringer en længere årrække på de forskellige iPhone-modeller, hvilket resulterer i, at en iPhone ofte har en længere levetid end andre smartphones.

Det betyder, at du med god ro i sjælen kan investere i en brugt iPhone, da den er forholdsvis holdtidsbar, da Apple opdaterer sine iPhone-modeller i forholdsvis lang tid, hvorfor du altid har en moderne smartphone mellem hænderne, selvom den har et par år på bagen.

Derudover kan du smile hele vejen til banken, da du kan forvente en stor besparelse ved at købe en brugt iPhone fremfor en helt ny. En to år gammel iPhone-model kan være helt op til 50 procent billigere, hvorfor der altså er rigtig mange penge at spare på et brugtkøb.

Spar kassen på at købe en brugt iPhone

En brugt iPhone er ofte billigere at anskaffe end en ny, da den allerede har gennemgået værdiafskrivning på grund af alder og brug. Det kan også være mere økonomisk at eje en brugt iPhone, fordi de største værditab allerede er indtruffet, hvilket gør den daglige brug og eventuelt videresalg mere omkostningseffektivt. Kort sagt, at købe en brugt iPhone kan være en økonomisk fordelagtig beslutning, især hvis man har et begrænset budget.

I forlængelse heraf, vil vi nævne, at det ikke kun er smartphones fra Apple, du kan vælge at købe brugt. Vi har derfor kigget lidt nærmere på, om det kan betale sig at købe en brugt MacBook.

Gavnligt for miljøet af købe en brugt iPhone

Genbrug af elektronik er godt for miljøet. Ved at købe en brugt iPhone reducerer du behovet for at producere nye enheder, hvilket minimerer elektronisk affald og sparer ressourcer, hvilke betyder, at der er tale om et særdeles miljøvenligt valg at købe en brugt iPhone fremfor en ny, der skal produceres helt fra bunden af med belastning af miljøet og naturen.

Vær opmærksom på disse ting ved køb af en brugt iPhone

Når du shopper efter en brugt iPhone, skal du tjekke for kosmetiske skader. Små skrammer og ridser på enhedens krop eller skærm påvirker ofte ikke mobilens funktionalitet. Dog skal du være opmærksom på betydelige skader, der kan tyde på at mobilen har været tabt, som potentielt kan have beskadiget interne komponenter.

Vi har samlet 3 Need to Know råd, som du bør læse, inden du køber en brugt iPhone. På den måde kan du måske spare dig selv for fremtidige ærgrelser. 

Vær opmærksom på den specifikke model og de tekniske specifikationer. Ældre iPhone-modeller kan stadig være gode, men sørg for, at de opfylder dine behov.

Batteriets tilstand er afgørende. En brugt iPhone med et batteri på under 80% kan opleve dårligere ydeevne og kræve en snarlig udskiftning.

Sørg for at iCloud-kontoen er logget af ved at spørge sælgeren, om vedkommende har logget ud af sin iCloud, for at bekræfte at den brugte iPhone ikke længere er tilknyttet sælgerens iCloud-konto.
Nyere Ældre