3 Need to Know råd før du køber brugt iPhone

 

Det er fristende at købe en brugt iPhone, da prisen er mindre end på en ny iPhone, men der er nogle ting, du bør være opmærksom på, når du handler.

En ny iPhone koster let fra 10.000 kroner og opefter, og det er så mange penge, at flere og flere efterhånden søger ud på det private marked for brugte iPhones, da der er en hel del penge at spare.

Det er derfor heller ikke unormalt at kunne finde en nyere iPhone-model til under halvpris, når der købes brugt. så der er sandelig mange penge sparet på at købe en brugt iPhone.

Inden du pengene for en brugt iPhone, som du måske har fundet på DBA eller Facebook, så er nogle ting, som du skal være opmærksom på, så du ikke kommer til at fortryde købet.

Råd nr. 1: Ingen fortrydelsesret på privatkøb af brugt af iPhone

Når du handler brugt iPhone i privat regi, så er det vigtigt, at du er opmærksom på, at fortrydelsesret er en by i Rusland og det samme med reklamationsretten. I private handler sker alt som beset, hvilket vil sige, at opdager du nogle fejl og mangler efterfølgende, så kan du ikke gå tilbage til den private person og klage, som du kan, hvis din iPhone er købt i en butik. Eneste mulighed er hvis du har købt en brug iPhone af en privat person, hvor der medfølger et garantibevis, hvor garantien ikke er udløbet, så kan henvende dig med din klage, hvis den er berettiget, i butikken.

Råd nr. 2: Vær opmærksom på iOS-versionen på den brugte iPhone

Du finder en lækker brugt iPhone, som du gerne vil købe. Standen er flot og prisen er rigtig, så du er bare klar til at slå til. Her skal du så lige klappe hesten, og og undersøge på eksempelvis GSMarena, hvilken iOS-version den pågældende iPhone kan opdateres til. Der er ikke meget ved lige at have købt en fed brugt iPhone, hvor du så efterfølgende finder ud af, at den ikke kan køre de apps og spil, som du har behov for på grund af, at den pågældende brugte iPhone-model ikke modtager nye softwareopdateringer. Hvis iPhone-modellen ikke får nye softwareopdateringer, så kan du altså ende i en situation, hvor vigtige apps og funktioner ikke virker med på den. Derfor: Tjek altid iPhone-modellens support hos Apple eller tredjepart som tidligere nævnt GSMarena.

Selv hvis du tænker, at du godt kan leve med at købe en iPhone, der ikke kan opdateres til nyeste iOS, så er det altid en god idé, at gå efter en udgave, der stadigvæk bliver supporteret af Apple i form af sikkerhedsopdateringer, så din iPhone til enhver tid er sikker at benytte. Der er nemlig forskel på, hvor længe Apple understøtter iPhones med softwareoptageringer og hvor længe de holder dem understøttet med sikkerhedsopdateringer.

Råd nr. 3: Undersøg altid standen på den brugte iPhone

Du kan se meget på et billede i salgsannoncen med den brugte iPhone, men vi anbefaler, at du altid fysisk undersøger standen på den brugte iPhone, før du vælger at købe den, så du har mulighed for at undgå nogle ubehagelige overraskeler, som en defekt højtaler, defekt mikrofon, defekt touch-id eller defekt face-id. Disse defekter kan du nemlig ikke se i salgsannoncen, så skal sælgeren oplyse det, og det gør alle desværre ikke. Så en fysisk besigtigelse af den brugte iPhone er altså vejen frem, før du handler. Derfor har vi 6 tips til dig, når du vil undersøge standen på en brugt iPhone.

Tip nr. 1 - Undersøg skærmen

Det første du bør tjekke, når du handler brugt iPhone er standen på selve skærmen. Er der ridser og skrammer på den? Sidder skærmen, som den skal - eller kan du se, at den har været udskiftet. Hvis ja, er det så gjort ordentligt. Hvis skærmen ikke er i orden, kan det resultere i en meget høj regning på reparation efterfølgende. Så derfor bør du lade være med at købe en iPhone med defekt display. 

Tip nr. 2 - Er der tegn på vandskade

Vand- og fugtskader er en hyppig skadesårsag på brugte iPhones. Du kan selv tjekke om en iPhone har været vandskadet eller udsat for meget fugt ved at tænde for den. Herved kan du se, om der er pletter eller utydeligheder på selve skærmen. Er der det, så gå langt uden om den, da der også kan været trængt vand ind i komponenterne, hvilket kan resultere i, at den pludselig står af. 

Tip nr. 3 - Undersøg batteriet

Når du køber en brugt iPhone, så er det også vigtigt at tjekke batteriet. Aflader det hurtigt, eller bliver batteriet hurtig varm ved brug? Bed sælger om lov til at prøve den brugte iPhone et par minutter.  Du kan naturligvis ikke forvente, at en brugt iPhone har et lige så godt batteri som en ny. Derfor skal du forvente at skulle lade lidt oftere på en ældre iPhone sammenlignet med en helt ny. 

Tip nr. 4 - Den generelle stand

Søg altid for at tjekke om WiFi, fysiske knapper, kamera og SIM-læser virker på den brugte iPhone. Derfor er det en god idé at teste et WiFi-netværk i nærheden, så du er sikker på at den indbyggede WiFi-forbindelsen på den brugte iPhone virker, som den skal. Du kan evt. via din nuværende mobiltelefon oprette et mobilt hotspot og teste på den måde. 

Tjek at de fysiske knapper til volumen og tænd og sluk fungerer, som de skal. Prøv eventuelt dit SIM-kort i den brugte iPhone, så du er sikker på, at SIM-læseren virker, som den skal. Tag et hurtig kig på kameraerne. Linserne skal gerne se ud til at være intakte og uden ridser. Tjek også om LED-flash virker - tag et par hurtige billeder med den brugte iPhone. 

Det er også altid en god idé at du sætter dig lidt ind i, om du er ved at købe en iPhone, der stadig bliver understøttet af Apple. Her skal du være særligt opmærksom på, at der er forskel på hvor længe Apple understøtter med software- og sikkerhedsopdateringer.

Tip nr. 5 - Tjek prisen

Tjek altid, at den iPhone du gerne vil købe faktisk også står til en realistisk pris. Du skal selvfølgelig ikke købe en iPhone, der efter din mening er alt for dyr. Men du skal også huske at være opmærksom på, om prisen på den brugte iPhone for billig sammenlignet med gennemsnitspriserne. For så skal du være ekstra på vagt, da den kan være i dårlig stand - eller i yderste konsekvens måske stjålet. Forlang derfor altid en original kvittering på den brugte iPhone, når det er muligt. Tjek om serienummeret stemmer overens med nummeret på kvitteringen. For køber du en stjålet iPhone, kan du risikere at blive straffet for hæleri!


Tip nr. 6 - Gendannet til fabriksindstillinger

Sørg for den brugte iPhone er blevet nulstillet og gendannet til fabriksindstillinger, så du ikke risikerer at købe en brugt iPhone, der er låst fast til et Apple ID og den tidligere ejer. Det vil være surt at købe en fin mobil, som du ikke kan tage ordentligt i brug, da den er låst til en anden persons Apple ID.

En god handel

Hvis du kigger dig godt for, så kan du nemt lave en rigtig god handel når du køber brugt. Der gør sig ikke kun gældende, når du køber en brugt iPhone, men også hvis du er på jagt efter en brugt iPad eller brugt MacBook

Husk at den bedste handel er den, hvor både køber og sælger er tilfredse bagefter.

Nyere Ældre