Lider du af synsnedsættelse, så indstiller du din iPhone sådan her

Synsnedsættelse kan gøre, at du bliver træt i øjnene og måske får hovedpine, når du bruger din iPhone.

Hvis dit syn ikke helt er, hvad det var en gang, kan du opleve, at mange ting bliver lidt mere besværlige. Det at bruge en iPhone kan pludselig også opleves som mere besværligt. Men det behøver ikke være sådan.

Der findes forskellige indstillinger på din iPhone, der kan være med til at gøre det nemmere for dig at bruge den, også selvom dit syn er reduceret.

Udfordring med synsnedsættelse

En iPhone er smart og kan hjælpe dig i din hverdag med rigtig mange forskellige ting. Dette er ikke mindre sandt, hvis du har en lettere synsnedsættelse. For det kan godt være, at du ikke synes, at du kan se læse lige så godt på skærmen, som du tidligere kunne. Men du kan godt indstille din iPhone til at være mere læsevenlig, når du læser på skærmen. Men ikke nok med det. Du kan også bruge din iPhone til at hjælpe dig med at læse ude i den virkelige verden.

Vælg større skærmtekst 

Hvis du har problemer med at læse, hvad der står på din iPhone, er det heldigvis nemt at afhjælpe. For du kan nemt og hurtigt indstille din iPhone så skærmteksten bliver lettere at læse. Det kan du gøre ved at justere skriftstørrelsen på skærmen.

Du justere skriftstørrelsen på følgende måde:
 1. Åbn appen Indstillinger
 2. Vælg Skærm & lysstyrke
 3. Herefter vælges Tekststørrelse
 4. Brug skyderen til at justere skriftstørrelsen indtil du er tilfreds med resultatet
Nu kan du selv indstille din skærmtekst, så den bliver større på skærmen. Hvis du ikke er helt tilfreds med resultatet i første omgang, kan du jo altid vælge at indstille teksten til en anden størrelse, ved at gentage processen.

Brug fed tekst

Når du har indstillet størrelsen af teksten på din skærm, skulle det gerne gøre teksten en del lettere at læse. Men det kan godt være, at du ikke helt føler at denne forandring er nok for dig. Men fortvivl ikke, for der er mere, du kan gøre for at lave din iPhones skærm mere læsevenlig. Du kan nemlig også vælge at fede teksten på skærmen op. For ved at aktivere fed tekst, skal du gerne opleve, at bogstaverne træder endnu mere frem. Derved skulle de gerne blive endnu lettere for dig at læse.

 Du kan aktivere fed tekst på følgende måde:
 1. Åbn appen Indstillinger
 2. Vælg Skærm & lysstyrke
 3. Herefter vælges Fed tekst
Prøv dig frem indtil du er helt tilfreds. Du kan jo altid ændre det hele tilbage igen, hvis du ikke ramte rigtigt i første omgang.

Forøg kontrasten

Der findes endnu et smart tip, som du kan vælge at følge, hvis du gerne vil gøre endnu mere, for at få en tydelig skærm. For på en iPhone, har du også mulighed for at indstille kontrasterne på din skærm. 

Sådan forøger du kontrasten på din iPhone:
 1. Åbn appen Indstillinger
 2. Vælg Skærm & lysstyrke
 3. Herefter vælges Forøg kontrast
Ved at bruge denne indstilling kan du forøge kontrasten. Det giver dig en bedre læsbarhed, når du bruger din iPhone, da du ændre farven og tekstformatet på skærmen.

Brug din iPhone som forstørrelsesglas

Det er ikke kun, når du skal læse indkomne beskeder, at din iPhone kan hjælpe dig med at se mere tydeligt. Du kan nemlig også få hjælp af din iPhone, når du skal læse ting ude i den virkelige verden. For der findes en smart funktion på din iPhone, som du kan slå til, og så kan du bruge din iPhone som forstørrelsesglas

På den måde kan du bruge din iPhone til at zoome ind på tekst eller objekter i nærheden af ​​dig. Du kan også bruge din iPhone til at registrere personer, genstande og scener omkring dig med registreringstilstand og billedbeskrivelser.

Sådan aktiverer du forstørrelsesglasset

Hvis du gerne vil bruge din iPhone som forstørrelsesglas, skal du først starte med at aktivere denne funktion. Det gør du på følgende måde:
 1. Åben Indstillinger
 2. Vælg Generelt
 3. Vælg Tilgængelighed
 4. Find Forstørrelsesglas-funktionen og vip skyderen til højre
Nu har du indstillet din iPhone, så den fremover kan bruges som forstørrelsesglas, når du får behov for dette.

Tænd og sluk for forstørrelsesglasset

Når du har aktiveret forstørrelsesglasset via ovenstående metode, kan du tænde for den ved at trykke tre gange hurtigt efter hinanden på side-knappen. Herefter kan du trække i forstørrelsesglas-mærket på din skærm for at justere, hvor meget du vil forstørre ind og ud på den valgte tekst eller det valgte objekt. 

Når du er færdig med at bruge din iPhone som forstørrelsesglas, er det lige så let at slukke for funktionen igen. Du skal blot skubbe opad fra skærmens bund.

Læs mere

Hvis du gerne vil have flere gode tips til, hvordan du kan få det maksimale ud af din iPhone, kan vi anbefale, at du læser vores 22 tips til din iPhone.
Nyere Ældre