iPhone fyldt med gamle beskeder, sådan sletter du dem

Se hvordan du kan få din iPhone til automatisk at slette gamle beskeder, så de ikke optager plads.

Det kan både være med til at give dig mere plads på din iPhone, hvis du indstiller den til automatisk at slette gamle beskeder. Det kan være efter eksempelvis 30 dage.

Mange gamle beskeder

Du behøver ikke at have haft en iPhone i mange år, før du ved, hvor mange beskeder, der kan ligge gemt på den. Nogle er nye og aktuelle, men en stor del af beskederne er gamle og ikke længere aktuelle at gemme på. Hvis du er en af de personer, der ofte sender både videoer og billeder til venner og familie, kan mængden af gamle beskeder godt fylde rigtig godt op i din iPhones lagerplads. Det kan hurtigt komme til at rende op i flere gigabyte, hvis du er en flittig bruger. 

Frigiv pladsen

Har du nogensinde spurgt dig selv, om du overhovedet bruger de gamle beskeder mere. Hvis du ikke gør, så ligger de reelt bare og optager pladsen fra mere interessante ting. Så kan du jo reelt set lige så godt sørge for, at beskederne bliver slette og pladsen frigivet til noget andet.

Det kan være svært at bryde en vane. Hvis vanen er, at du ikke lige få taget dig sammen til at kigge gamle beskeder igennem og få ryddet ud i dem, ja så kan vi godt forstå dig. For det er ikke en særlig spændende opgave og derfor bliver den jo ofte også nedprioriteret til fordel for andre og mere spænende ting. 

Automatisk funktion

Men heldigvis er der hjælp at hente, hvis du gerne vil gøre opgaven lidt lettere. For i iOS-styresystemet er det nu muligt at indstille, så du helt automatisk får slettet alle de gamle beskeder. Så behøver du hverken slæbe dig gennem opgaven selv eller have dårlig samvittighed over at nedprioritere den. 

Slet automatisk gamle beskeder på iPhone

Der findes en funktion, der automatisk sletter dine gamle beskeder. Funktionen er slået fra som standard, så du skal altså selv aktivt slå den til, hvis du vil bruge funktionen. 

Hvis du gerne vil slå funktionen til, skal du blot gøre som følger:
  1. Åbn Indstillinger
  2. Vælg Beskeder
  3. Scroll ned til Beskedhistorik
  4. Tryk på Behold beskeder 
  5. Herefter kan du vælge, om dine beskeder skal beholdes i 30 dage, et år eller uendeligt.
Hvis du vælger eksempelvis at beholde dine beskeder i 30 dage, vil de automatisk blive slettet efter 30 dage. Hvis du vælger at dine beskeder skal beholdes uendeligt, vil de ikke blive slettet med mindre du gør det manuelt. Det er denne indstilling, der er standard indstillingen for funktionen.

Sletning sker automatisk

Hvis du allerede har beskeder, der er ældre end den tidsperiode du angiver, vil du blive bedt om at bekræfte, at de skal slettes fra din iPhone. Men når først du har slået funktionen til, vil dine beskeder fremadrettet blive slettet efter den angivne tidsfrist. Sletningen sker altså helt automatisk, når nogle beskeder har lagt længere på din iPhone end den angivne tidsperiode.

Ingen fortrydelsesret

Det er smart, når du gerne vil frigøre plads på din iPhone og hvis du ikke selv vil rydde op i dine gamle beskeder. Men du bør være opmærksom på, at beskederne fremadrettet bliver slettet uden ydereligere varsel og at de slettede beskeder er vær for altid. Så du kan altså ikke fortryde handlingen. Så vær helt sikker på, at du ikke har behov for at gemme nogle af dine beskeder, før du slår funktionen til. Der er nemlig igen fortrydelsesret på de slette beskeder.
Nyere Ældre