Få arbejdsro og indtil din iPhone til Vil ikke forstyrres

Du kan indstille din iPhone til ikke at forstyrre dig, når du arbejder.

Nogle gange kan det blot være en velsignelse at få noget arbejdsro. Heldigvis kan du indstille din iPhone, så det ikke er fra denne kant, at du vil opleve at blive forstyrret.

Mere arbejdsro

Det kan godt være, at det lyder meget lavpraktisk, men når du skal koncentrere dig om en større opgave, kan arbejdsro være lige det, du skal bruge.

For det kan være meget svært at samle sig om at løse komplekse opgaver. Det bliver bestemt ikke nemmere af, hvis du hele tiden bliver forstyrret af meddeleser. For nogle gange skal der ikke mere til end en enkelt irrelevant besked på din iPhone, så kan hele din koncentration være brudt. 

Heldigvis kan du bruge forskellige indstillinger på din iPhone, så det ikke er denne, der kommer til at bryde din koncentration.

Brug Fokus

Hver eneste dag modtager langt de fleste af os rigtig mange notifikationer på vores iPhones. Det er langt fra alle disse notifikationer, der er lige relevante for dig at læse. Heldigvis har Apple givet dig en løsning, så du ikke hele tiden behøver at blive forstyrret, når de mange notifikationer tikker ind på din skærm. I forbindelse med lanceringen af iOS 15 kom funktionen med Focus Mode. Der er tale om en brugerdefineret Forstyr ikke-funktion. Det vil sige, at du selv har stor indflydelse på, hvordan den virker på din iPhone.

Det vil sige, at hvis du får behov for at koncentrere dig om en vigtig opgave, kan du sætte Fokus til midlertidigt at sortere i dine indkomne notifikationer. På den måde kan du få Fokusfunktion til at blokere for alle mindre relevante notifikationer, dog uden at meddelelser fra vigtige personer og apps påvirkes. For du kan stadig tillade bestemte notifikationer. Det kan for eksempel være notofikationer, der er relevante for din opgave. Derved går du ikke går glip af noget, du får bare midlertidig fred for de ikke relevante meddelelser. Du kan selv konfigurere forskellige typer af fokusfunktioner. En anden fordel ved at bruge Fokus er, at når du slår funktionen til, får personer, der vil i kontakt med dig, besked om, at du er optaget, fra Beskeder.

Indstil Fokus

Apple har allerede nogle prædefinerede indstillinger i Fokus, som du kan vælge imellem. Det er blandt andet Forstyr ikke, personlig, søvn, arbejde, kørsel, fitness, spil, mindfulness og læsning. Men du er ikke tvunget til at bruge en af disse, for du kan også oprette din helt egen Fokus med dine specifikke, brugerdefinerede tilstande. Du kan også vælge at planlægge dine fokusfunktioner, så de aktiveres helt automatisk, når det er nødvendigt. Du kan også vælge, at de skal vise din status i apps og Beskeder, så andre ved, at du har slået notifikationer fra.

Hvis du gerne vil i gang med at bruge Fokus, skal du gøre sådan:
  1. Åbn appen Indstillinger
  2. Tryk på Fokus
  3. Vælg en af de tilgængelige fokusfunktioner
  4. Angiv, hvilke apps og personer, der skal kunne sende dig notifikationer under fokusfunktionen
  5. Herefter vises et link til Indstillinger som du skal trykke på
  6. Nu kan du vælge, om du vil ignorer notifikationer, gøre låseskærm mærkere eller eventuelt skjule notifikationsetiketter
Du kan selv indstille de enkelte funktioner for Fokus og dit valg er gemt til næste gang du bruge den givne funktion.

Organiser dine notifikationer

Der findes også en anden måde, hvorpå du kan indstille din iPhone, hvis du gerne vil have mere arbejdsro. Du kan nemlig også organisere dine notifikationer i din meddelesesoversigt. 

Udover at bruge Fokus funktionerne, har Apple også givet dig et andet redskab, hvis du gerne vil have mere styr på dine mange daglige notifikationer. Du bør derfor tage et nærmere kik på meddelsesoversigten i din iPhone. For du behøver ikke at lade alle dine notifikationer hope sig op på din startskærm i løbet af hele dagen. Du kan i stedet vælge at planlægge, de advarsler og notifikationer, der ikke er kritiske, kan ankomme til dig på et mere belejligt tidspunkt og i samlet flok.

Saml dine notifikationer

Hvis du vælger at samle dine notifikationer, behøver du ikke være bekymret for, om du vil gå glip at vigtigste notifikationer. For alle vigtige meddelelser såsom opkald, direkte beskeder og eventuelle tidsfølsomme advarsler vil stadig komme frem til dig med det samme.

Hvis du vil prøve denne indstilling, skal du gøre som følger:
  1. Åbn appen Indstillinger
  2. Vælg Meddelelser
  3. Tryk på Planlagt oversigt
Nu kan du selv indstille, at du ikke vil modtage notifikationer helt så ofte i løbet af dagen. 

Skab mere ro

Med disse to enkle indstillinger på din iPhone burde du kunne skabe lidt mere arbejdsro. For din dag kan være hektisk nok også ude, at du hele tiden bliver nødt til at tjekke din smartphone, for at se, om de meddelelser der løbende tikker ind er nogle, du skal forholde dig til, eller om de måske er irrelevante for dig.

Læs mere

Hvis du gerne vil have flere gode tips til, hvordan du kan få det maksimale ud af din iPhone, kan vi anbefale, at du læser vores 22 tips til din iPhone.
Nyere Ældre