22 fuldfede tips til din iPhone du bare må lære

Vi giver dig 22 uundværlige tips til, hvordan du kan optimere din iPhones ydeevne og indstillinger, så den bliver smartere og bedre.

Der er rigtig mange indstillingsmuligheder på en iPhone, så du har derfor også stor medbestemmelse på, hvordan din iPhone skal fungere i hverdagen.

Mange indstillinger

Du kender sikkert allerede rigtig mange funktioner på din iPhone, der kan være med til at lette din hverdag. Det kan være alt lige fra at slå den energibesparende tilstand til for at spare lidt på batteriet til at oprette genveje til dine yndlings musiktjenester. Men nogle gange kan de mest geniale indstillinger til din iPhone også være dem, der er sværest at finde.

Skjulte indstillinger

Hvis du vælger at kigge lidt nærmere på appen Indstillinger på din iPhone, kan du finde nogle rigtig seje og geniale tilpasningsmuligheder. Det er langt fra sikkert, at du kender til alle mulighederne på forhånd. Nogle af disse indstillinger er meget lige ud af landevejen. Men der findes også en langt række indstillingsmuligheder til din iPhone, der er skjult dybt inde i din enhed. 

Vi vil her give dig de 22 bedste tips til, hvordan du kan få det maksimale ud af din iPhone. Blandt andet kan vores tips hjælpe dig med at spare på din iPhones batteri, forbedre dit privatliv og meget mere, der bare vil gøre din iPhone mere personlig.

Tip nr. 1: Stop apps fra at spore din nøjagtige placering

Nogle apps kræver at kende din nøjagtige placering for at kunne virke. Det gør sig blandt andet for navigationstjenester, der skal kunne spore din placering via din iPhone, for at kunne lede dig hent til det sted, du ønsker. Men det er langt fra alle dine apps, der konstant behøver at vide præcis hvor du befinder dig. Du kan sagtens slå din placering helt fra, men så skal du huske at slå den til, hver gang du har behov for at bruge en app, der skal kunne spore din placering, for at kunne virke korrekt. Det kan blive til mange gange i løbet af en dag, hvor du så konstant skal huske på at slå placering til og fra.

Men heldigvis kan du nemt selv bestemme hvilke apps, der ikke konstant skal kunne spore din nøjagtige placering. For i appen Indstillinger skal du vælge et program (som f.eks. Instagram), trykke på Placering og derefter slå placering fra

Nu har du dit privatliv i fred for de apps, du ikke ønsker skal kunne spore dig hele tiden. Samtidig har de apps, der gerne må kunne spore dig adgang til din placering.

Tip nr. 2: Forvandl bagsiden af din iPhone til en knap

Du kan bruge bagsiden af din iPhone som en hemmelig knap. For du kan nemlig programmere bagsiden til at aktivere en bestemt handling, som eksempelvis at tage et skærmbillede eller at aktivere energibesparende tilstand. Du kan også vælge, at programmere en genvej, der bliver aktiveret, når du trykker på bagsiden. 

Muligheden herfor ligger dog godt skjult i dine indstillinger. Men du får adgang på følgende måde:
 1. Åbn appen Indstillinger  
 2. Vælg herefter Tilgængelighed
 3. Vælg Berøring og derefter Tryk på bagsiden
 4. Herefter kan du vælge mellem Tryk to gange eller Tryk tre gange
 5. Nu skal du blot vælge den handling, du ønsker udført

Nu vil du fremover med enten to eller tre tryk på bagsiden af din iPhone kunne få den til at udføre den den indstillede handling.

Tip nr. 3: Få advarsler om indgående opkald i fuld skærm 

Hvis din iPhone er låst op og du modtager et opkald, vil du få en bannerlignende meddelelse øverst på din skærm med et billede og navnet på den person, der ringer til dig. Denne funktion blev indført sammen med iOS 14. Tidligere ville et indgående opkald have medført at hele din skærm vil vise opkaldet. 

Der kan være delte meninger om, hvorvidt det var bedre dengang hele din skærm blev overtaget eller om det er bedre med den mere diskrete banner advarsel, der giver dig mulighed for at bruge telefonen til andre ting, selvom du modtager en opringning.

Hvis du er en af dem, der hellere ville have mere plads til dit opkald, så kan du faktiske godt vende tilbage til den mere opsigtsvækkende fuldskærmsadvarsel. Du skal blot gøre følgende:
 1. Åbn appen Indstillinger
 2. Vælg Telefon og derefter Indgående opkald
 3. Her kan du vælge Fuld skærm
Nu kan det fremover være lettere at se, at der er nogle, der forsøger at få fat på dig. Du får også en større del af skærmen i brug, når du skal vælge om du vil besvare eller afvise opkaldet.

Tip nr. 4: Sluk for 5G-dækning

Apple har indført en Smart Data-funktion, der er specifik for sine 5G-telefoner (iPhone 12, iPhone 13 og iPhone 14). Denne funktion skal sørge for, at du automatisk skifter mellem 4G LTE- og 5G-netværket, alt efter hvordan du bruger din enhed.

Mange oplever dog, at denne funktion er med til at dræne batteriet meget hurtigere, end hvis der udelukkende vælges ét netværk og mobilen ikke hele tiden skifter mellem de forskellige netværk. 

Hvis du eksempelvis bor i et område, hvor der er meget svingende 5G dækning, kan det være en fordel at vægte batteritiden på din iPhone frem for de kun lejlighedsvise hurtigere 5G-hastigheder. Du kan vælge, at din iPhone kun skal bruge 4G netværket ved at gøre følgende:
 1. Åbn appen Indstillinger
 2. vælg herefter Mobildataindstillinger
 3. Derefter vælges Stemme og data
 4. Nu kan du selv vælge netværk
Du burde kunne mærke forskellen i batteritiden på din iPhone, hvis du vælger kun at bruge ét netværk. Du kan også altid fortryde dit valg og slå 5G-netværket til igen, når du vil have det, eller hvis dækningen i dit område forbedres.

Hvis du generelt døjer med dårligt signal, har vi tidligere skrevet om, hvordan du får bedre signal på din iPhone.

Tip nr. 5: Finjuster, hvor meget data der bruges af en 5G-forbindelse

Det kan også godt være, at du oplever fin dækning på 5G-netværket og er godt tilfreds med din iPhones 5G-ydeevne. I så fald er der en netværksrelateret indstilling, du med fordel kan tjekke ud.

Du kan nemlig selv være med til at bestemme, hvor meget data der bruges af en 5G-forbindelse. Det gør du ved at:
 1. Åbn appen Indstillinger
 2. Vælg Mobildataindstillinger
 3. Vælg hefter Mobildata og derefter Datatilstand
 4. Her finder tre forskellige muligheder: Tillad flere data i 5G-, standard- og lavdatatilstand.
Hvis du vælger at give tilladelse til flere data om 5G, vil det give dig video- og FaceTime-opkald i meget høj kvalitet. Din iPhone vil også kunne downloade softwareopdateringer og streame high-definition Apple TV og Apple Music-indhold i rigtig god kvalitet. Hvis du vælger standard- eller lavdatatilstand giver det næsten sig selv ud fra beskrivelsen. Du vil kunne spare lidt på din data på standardtilstand og mere på lavtilstand.

Hvad du helt præcist får ud af dit valg afhænger også af din operatør og dit dataabonnement, så det er en god ide at kontrollere din iPhone og se om du har, at den indstillet korrekt til at kunne imødekomme dine præferencer.

Tip nr. 6: Undgå at apps roder på din startskærm

Dit appbibliotek er et smart sted, hvor du har både en hurtig oversigt over og nem adgang til alle dine applikationer. Nye apps placeres automatisk her, men nyligt downloadede apps vises også på din startskærm. Hvis det er relativt sjældent, at du downloader nye apps, kan det være, at du ikke har tænkt så meget over dette, men hvis du er en storforbruger af apps, kan det godt være noget, der er medvirkende til stor irritation. For så kan alle dine nye apps hurtigt rode voldsomt på sin startskærm og du skal ofte rydde op, hvis du ikke ønsker at miste overblikket helt.

Men heldigvis er der også en indstilling på din iPhone, der kan sørge for, at downloadede apps ikke længere vises på din startskærm. Du skal gøre følgende, for at ændre på denne indstilling:
 1. Åbn appen Indstillinger
 2. Vælg Startskærm
 3. Vælg herefter Kun appbibliotek
Fremover vil dine nyligt downloadede apps ikke længere rode på din startskærm.

Tip nr. 7: Lås din telefon op, mens du bærer ansigtsmaske

Der er mange gode grunde til, at vi alle bør bærer ansigtsmasker, når det er påkrævet. Specielt under Covid-19, har det været en rigtig god idé, at vi alle rettede os efter reglerne og bar mundbind. Men det kan godt være lidt besværligt og frustrerende at være nødt til at bære ansigtsbeklædning, når det kommer til den manglende evne til at låse en iPhone op med Apples Face ID-teknologi.

Ja, selvfølgelig kan du stadig godt vælge at indtaste din adgangskode for at låse din iPhone op, men det er bare ikke nær så praktisk. Problemet er, at når halvdelen af dit ansigt er dækket af en maske, så fungerer Face ID bare ikke.

Hvis du har en iPhone, der kører iOS 15.4 eller nyere, kan du nu også låse din iPhone op selvom du har en ansigtsmaske på. For at indstille dit Face ID til også at kunne bruges, når du bærer en maske, skal du gøre følgende:
 1. Åbn appen Indstillinger
 2. Vælg Face ID & Kode
 3. Tryk på Indstil en ny fremtoning
 4. Fold din ansigtsmaske på midten og hold den op for ansigtet, så den dækker den ene side af ansigtet fra øre til næse
 5. Hvis den siger ansigt er dækket kan du trække masken lidt længere til siden. Prøv dig frem, indtil den beder dig om at bevæge hovedet for at fuldende cirklen
 6. Lav to scan af dit ansigt med masken foldet
Nu skulle dit Face ID være opdateret, og den iPhone burde både kunne genkende dit ansigt med og uden mundbind. Du kan altid kontrollere, om det virker ved at tage dit mundbind rigtigt på og forsøg, om du kan låse din iPhone op med ansigtsgenkendelse. Hvis det ikke virker i første omgang, kan du prøve at indstille med nogle nye billeder.

Tip nr. 8: Sæt adresselinjen i Safari tilbage til toppen

Da Apple introducerede iOS 15 skete der noget med udseendet af appen Safari. For adressen på den åbne hjemmeside migrerede til bunden af skærmen på din iPhone, hvor den tidligere havde været vist i toppen. Det var en ændring, der specielt blev taget godt imod af dem med lidt mindre hænder, der tidligere havde svært ved at nå adresselinjen i toppen af skærmen. Selvom det godt kan føles mere naturligt at adresselinjen er i bunden og derved befinder sig tættere på tastaturet, er der nogle, der ikke er så vilde med forandringen. For mange mennesker er vant til at se URL-linjen nær toppen af skærmen. For vi er alle vant til at adresselinjen befinder sig i toppen, når vi bruger en computer. 

Hvis du er en af dem, der gerne vil have adresselinjen tilbage øverst på skærmen, kan du gøre følgende:
 1. Åbn appen Indstillinger
 2. Tryk på Safari
 3. Gå under Faner
 4. Vælg indstillingen Enkelt fane
Så skulle dine næste søgninger i Safari gerne komme med en adresselinje, der viser sig i toppen af skærmen på din iPhone i stedet for i bunden.

Tip nr. 9: Tilføj funktioner, der kan bruges, når din iPhone er låst

Der er tidspunkter, hvor det er smart at have visse oplysninger ved hånden, selv når din iPhone er låst. Derfor har Apple også givet dig mulighed for at aktivere visse funktioner uden at det kræver, at du skal låse op for din enhed. Det er blandt andet funktioner såsom meddelelser, Kontrolcenter, muligheden for at svare på beskeder og Wallet-appen.

Men vidste du godt, at du selv kan bestemme, hvilke funktioner du vil have adgang til, når din iPhone er låst? For at tilpasse de funktioner, du gerne vil have adgang til på låseskærmen, skal du gøre følgende:
 1. Åbn appen Indstillinger
 2. Tryk på Face ID & adgangskode
 3. Indtast din adgangskode, når du bliver bedt om det
 4. Vælg afsnittet Tillad adgang, når enheden er låst
 5. Her får du en række funktioner, hvor du kan du vælge til og fra efter behov
Nu har du selv bestemt, hvad din iPhone skal give adgang til, når den er låst.

Tip nr. 10: Gør din foretrukne email-app eller webbrowser til standard

Da Apple lancerede iOS 14, blev det endeligt muligt selv at vælge, dine egne standardapps, når det kom til email og webbrowsing. Du behøver altså ikke længere at bruge Safari eller Mail som standardapps på din iPhone. Det betyder i praksis, at din iPhone automatisk starter den webbrowser eller email-app, som du selv har valgt.

For at få din iPhone til at starte dine valgte apps op automatisk, skal du gøre følgende:
 1. Download den ønskede app til email eller webbrowser
 2. Åbn appen Indstillinger
 3. Vælg den app, du vil indstille som standard (f.eks. Google Chrome eller Outlook)
 4. Tryk på knappen Standard Mail App ved din valgte email app
 5. Tryk på knappen Standard Browser App ved din valgte webbrowser
De apps du har valgt som standard, vil nu blive brugt i stedet for Safari eller Mail.

Tip nr. 11: Få fulde meddelelser på din låseskærm

Når du første gang stifter bekendskab med Apples Face ID-teknologi, vil du bemærke, at du ikke kan se indholdet af meddeleser på din låseskærm. Du har nemlig ikke længere adgang til at se, hvem der har sendt dig en besked og hvad der står i denne.

Apple har valgt, at enheder med Face ID-teknologi som standard skal skjule indholdet af meddelelser, indtil du selv låser din iPhone op. De har gjort dette for at værne om dit privatliv. Mange kan godt lide denne funktion, med der er også nogle, der finder det irriterende.

Heldigvis kan du selv ændre, hvordan meddelelser vises på din låseskærm, hvis du er en af dem, der bliver irriteret over, at du ikke kan se mere, når din iPhone er låst. Det gør du på følgende måde:
 1. Åbn appen Indstillinger
 2. Gå under Meddeleser
 3. Vælg Vis forhåndsvisninger
 4. Vælg Altid
Nu vil du kunne se flere detaljer, selvom din iPhone er låst. Hvis du fortryder, skal du bruge samme fremgangsmåde, men blot vælge Aldrig i stedet for Altid i punkt 4.

Tip nr. 12: Sluk (eller tænd) HDR-video, når du deler videoer

De nyeste iPhones kan optage video i HDR (High Dynamic Range) med Dolby Vision. Det giver dig videoer med lysere og mere nøjagtige farver samt forbedret kontrast. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det giver dig nogle videoer i helt fantastisk kvalitet. Men desværre er det ikke alle apps og tjenester på din iPhone, der fungerer med HDR-video. 

Mange bruger forkellige tjenester eller apps til at enten afspille eller dele videoer med andre. Men hvis disse apps ikke understøtter HDR-video og hvis dem du dele med heller ikke kan se HDR-kvaliteten, da deres enhed ikke understøtter, så går de skarpe detaljer tabt. Så hvis du gerne vil dele dine videoer, giver vi dig et par tips.

Du kan enten vælge helt at slå HDR-video fra på din iPhone. Det gør du på denne måde:
 1. Åbn appen Indstillinger
 2. Vælg Kamera
 3. Herefter vælges Optag video
 4. Nu kan du slå HDR-videotilpositionen Fra
Fremover vil alle dine videoer blive optaget i standard dynamisk område. Så du bør ikke længere have problemer med at dele eller redigere dem. Dog skal du være opmærksom på, at din egen kopi af videoen så heller ikke er i den bedre HDR-kvalitet.

Du kan også vælge at lade HDR-video være slået til, når du optager en video. Hvis du så efterfølgende vælger, at du gerne vil dele videoen med andre, eksempelvis via Facebook, skal du bruge appen Fotos i stedet for at gå direkte ind i appen Facebook og uploade herfra. For hvis du vælger at bruge appen Fotos, så vil din iPhone automatisk konvertere din HDR-video til SDR og uploade den. Hvis du vælger at sende videoen til en aden iPhone-bruger, så vil Apple automatisk registrerer om vedkommendes iPhone, iPad eller Mac er kompatibel med HDR Dolby Vision. Hvis modtageren har mulighed for at se videoen i HDR-kvalitet, vil den blive sendt som en sådan. Hvis det ikke er tilfældet, konverterer Apple automatisk videoen til SDR.

Hvis du lader HDR-video være slået til og ønsker at redigere din video, kan du med fordel bruge Apples iMovie app eller Fotos appen, der er indbygget i din iPhone. Du kan også vælge at bruge iMovie til at eksportere videoen som SDR, hvis du ønsker dette.

Tip nr. 13: Tilpas din startskærm med fancy tapet

Du kan også vælge at tilpasse din startskærm, så du får en mere personlig iPhone, der afspejler dig. Apple har blandt andet tilføjet nogle nye baggrunde med et ret cool twist, som du eventuelt kan vælge at bruge. For at indstille din startskærm, skal du gøre følgende:
 1. Åbn appen Indstillinger
 2. Vælg Baggrunde
 3. Vælg et nyt tapet - det kan enten være Stillbilleder eller Live
Kan du se en cirklen nær bunden af hvert tapet? Cirklen er halvt sort og halvt hvidt. Det betyder, at tapetet har både lyse og mørke tilstandsversioner og ændres helt automatisk i takt med  systemstatus på din telefon.

Vi har også tidligere skrevet om, hvordan du kan fjerne søgeknappen på din startskærm. Så hvis du ikke vil have den til at fylde på startskærmen, kan du nemt og hurtigt fjerne den.

Tip nr. 14: Slå mørk tilstand til for at spare på batteriet

Hvis du ikke ønsker at skulle bruge tid på gentagne gange at justere skærmens lysstyrke, kan du med fordel i stedet vælge at bruge din iPhones dedikerede mørke tilstand. Den mørke tilstand vil få de hvide baggrunde i apps og lignende til at blive mørke helt automatisk. Det har flere smarte funktioner. For det første, vil det være med til at gøre det nemmere for dig at bruge din iPhone, når det er mørkt. For det vil ikke være nær så anstrengende for dine øjne, som hvis du kigger på en oplyst, hvid baggrund. For det andet vil det være med til at spare på din iPhones batteri. For de mørke farver kræver ikke nær så meget strøm, som det kræver at oplyse de hvide baggrunde. For det tredje ser den mørke tilstand på en iPhone bare godt ud!

Hvis du gerne vil slå mørk tilstand til på din iPhone, skal du gøre følgende:
 1. Åbn appen Indstillinger
 2. Vælg Skærm & Lysstyrke
 3. Herefter vælges indstillingen Mørk
Nu vil alle apps fra Apple skifte til den mørke farveskala på din iPhone. Langt de fleste tredjepartsapps har også adopteret funktionen.

Tip nr. 15: Administrer dine meddelelser med fokusfunktion

De fleste af os får mange notifikationer på vores iPhone hver eneste dag. Der er stor forskel på, hvor relevante de er. Da Apple lancerede iOS 15 introducerede de også en funktion kaldet Focus Mode. Denne kan bruges som en slags brugerdefineret Forstyr ikke-funktion, for du kan skræddersy den til specifikke omstændigheder.

Fokusfunktion blokerer for de mindre relevante notifikationer, dog uden at meddelelser fra vigtige personer og apps påvirkes. Derved går du ikke går glip af noget, du får bare midlertidig fred for de ikke relevante meddelelser. Du kan selv konfigurere forskellige typer af fokusfunktioner.

Apple tilbyder Forstyr ikke, personlig, søvn, arbejde, kørsel, fitness, spil, mindfulness og læsning, men du kan også oprette dine helt egne brugerdefinerede tilstande. Du kan endda planlægge dine fokusfunktioner, så de aktiveres automatisk, når det er nødvendigt, og vise din status i apps, så andre ved, at du har slået notifikationer fra.

Hvis du gerne vil i gang med at bruge fokusfunktionen, skal du gøre sådan:
 1. Åbn appen Indstillinger
 2. Tryk på Fokus
 3. Vælg en af de tilgængelige fokusfunktioner
 4. Angiv, hvilke apps og personer, der skal kunne sende dig notifikationer under fokusfunktionen
 5. Herefter vises et link til Indstillinger som du skal trykke på
 6. Nu kan du vælge, om du vil ignorer notifikationer, gøre låseskærm mærkere eller eventuelt skjule notifikationsetiketter
Du kan selv indstille de enkelte fokusfunktioner og dit valg er gemt til næste gang du bruge den givne fokusfunktion.

Tip nr. 16: Gør din skærmtekst større eller mindre

Hvis du har lidt udfordringer med at se, kan du bruge din iPhone som forstørrelsesglas. Men det er ikke kun denne funktion, der kan hjælpe dig. For du kan nemlig også med et par enkelte tryk på din iPhone gøre skærmteksten lettere at læse. Du kan nemlig justere skriftstørrelsen på din skærm.

Det gør du på følgende måde:
 1. Åbn appen Indstillinger
 2. Vælg Skærm & lysstyrke
 3. Herefter vælges Tekststørrelse
 4. Brug skyderen til at justere skriftstørrelsen indtil du er tilfreds med resultatet
Du har også mulighed for at aktivere fed tekst, hvis du gerne vil ændre bogstaverne endnu mere. Det gør du på følgende måde:
 1. Åbn appen Indstillinger
 2. Vælg Skærm & lysstyrke
 3. Herefter vælges Fed tekst
Prøv dig frem indtil du er helt tilfreds. Du kan jo altid ændre det hele tilbage igen, hvis du ikke ramte rigtigt i første omgang.

Tip nr. 17: Føj et alternativt udseende til Face ID

Hver gang du bruger Apples Face ID til at åbne din iPhone ændres dit billede i appen en lille smule. Det sker fordi Face ID ved hver scanning lærer forskellige aspekter af dit ansigt bedre at kende. Det kan dog godt medføre, at du kan opleve, at Face ID nogle gange har svære ved at genkende dig. 

Hvis du gentagne gange oplever, at Face ID ikke rigtig vil låse op kan du med fordel opdatere dit ansigt i appen. Det gør du ved at tilføje et alternativet udseende til din eksisterende profil. Vi viser dig her fremgangsmåden:
 1. Åbn appen Indstillinger
 2. Vælg Face ID & adgangskode
 3. Indtast din kode
 4. Vælg Konfigurer et alternativt udseende
 5. Følg vejledningen på din iPhone
Ny har du tilmelde dit ansigt én gang til. Så skulle det gerne være slut med, at Face ID ikke rigtig vil samarbejde.

Tip nr. 18: Deaktiver automatisk lysstyrke for at spare batterilevetid

Apples iOS justere som standard automatisk skærmens lysstyrke baseret på, hvor meget lys du befinder dig i. Det er nemlig en sensor, der registrerer omgivelsernes lys. Det kan være smart nok, da du så hele tiden kan læse på skærmen på din iPhone. Men det kommer dog ikke uden en bagside. For din iPhones skærmlysstyrkeniveau kan have meget stor indflydelse på batteriets levetid. Derfor kan du vælge selv at tage fuld kontrol over lysstyrken. For du kan deaktivere automatisk lysstyrke, hvilket betyder, at lysstyrkeniveauet forbliver, hvad du indstillede det til, indtil du justerer det igen.

Du kan slå automatisk lysstyrke fra på denne måde:
 1. Åbn appen Indstillinger
 2. Vælg Tilgængelighed
 3. Herefter vælges Skærm & Tekststørrelse
 4. Nederst finder du Slå automatisk lysstyrke fra
Nu skal du selv justere din lysstyrke. Det gør du ved at åbne Kontrolcenter med et stryg op fra bunden af skærmen, hvis du har en enhed med en startknap, eller et stryg ned fra øverste højre hjørne på nyere iPhones.

Tip nr. 19: Dobbelttjek dine privatlivsindstillinger

Første gang du tager din nye iPhone i hånden og indstiller denne med alle dine apps, bliver du bombarderet med meddelelser, der alle beder om tilladelse til at få adgang til personlige oplysninger lige fra sporing af din lokalitet til adgang til dit kamera.

Det er super nemt og kan derfor være meget fristende blot at godkende alt, bare så du kan komme i gang med at bruge appen. Men brug lige et par minutter på at revidere privatlivsindstillingerne på din iPhone for at holde dine personlige oplysninger private. Du gør det på denne måde:
 1. Åbn appen Indstillinger
 2. Vælg Privatliv
 3. Nu fremkommer en liste over funktioner og oplysninger på din iPhone, som apps kan bede om tilladelse til at se. Eksempelvis kontakter, kalender, placering, kamera og mikrofon
 4. Vælg en kategori og se hvilke apps, der har adgang, de er markeret med Til
 5. Gennemgå listen og giv kun adgang til de apps, du ønsker skal have adgang
Nu har du selv taget styringen med hvilke apps, der skal kunne få adgang til dine personlige oplysninger.

Tip nr. 20: Brug Kontrolcenter til at få adgang til apps

Kontrolcentret på en iPhone giver dig både hurtig og nem adgang til en lang række praktiske funktioner, som du ofte kan få brug for. Det kan eksempelvis være at oprette forbindelse til WiFi, justering af lydstyrken på ringetonen eller lysstyrken på skærmen. Du har stor medbestemmelse på, hvad du gerne vil have adgang til, da du selv kan tilpasse dit kontrolcenter på iPhone

Du kan ændre og tilpasse kontrolcentret på din iOS-enhed efter dine egne ønsker ved at gøre sådan her:
 1. Åbn appen Indstillinger
 2. Vælg Kontrolpanel
 3. Herefter skal du vælge Tilpas betjeningspanel
 4. Nu får du et overblik over de forskellige muligheder i kontrolpanelet som kan tilpasse og opsætte efter dine egne ønsker
Nu kan du selv vælge, hvilke genveje du gerne vil have tilgængeligt i dit kontrolcenter på din iPhone.

Tip nr. 21: Organiser notifikationer med meddelelsesoversigt

Mange af os modtager mange notifikationer hver dag. Da det er så udbredt, vil Apple gerne hjælpe dig med at administrere dine notifikationer i deres iOS. Herunder kan nævnes den smarte funktion Meddelelsesoversigt. For i stedet for at lade notifikationer hobe sig op på din startskærm, kan du planlægge at advarsler, der ikke er helt så vigtige at modtage med det samme, kan få lov til at ankomme i et bundt på et bestemt tidspunkt på dagen.

Du vil ikke gå glip at de vigtigste notifikationer, for vigtige meddelelser som opkald, direkte beskeder og andre tidsfølsomme advarsler vil stadig blive vist med det samme på din skærm.

Hvis du vil prøve denne indstilling, skal du gøre som følger:
 1. Åbn appen Indstillinger
 2. Vælg Meddelelser
 3. Tryk på Planlagt oversigt
Nu burde du ikke blive forstyrret af notifikationer helt så tit.

Tip nr. 22: Skift Siris stemme

Som noget nyt har Apple valgt, at Siri ikke længere som standard har en kvindelig stemme. I stedet kan du vælge, hvilken Siri-stemme du gerne vil benytte. Hvis du har flere Apple enheder, vil Apple ændrer Siris stemme på tværs af alle de enheder, der er knyttet til dit Apple ID.

Du kan vælge mellem Siris stemmeindstillinger på følgende måde:
 1. Åbn appen Indstillinger
 2. Vælg Siri & Søg
 3. Herefter vælges Siri Voice
Nå du har valgt en stemme til Siri, kan du også prøve vores smarte Siri kommandoer til iPhone

Gør din iPhone personlig

Med disse smarte tips til, hvordan du kan ændre indstillingerne på din iPhone, kan du nemt gøre din iPhone endnu mere personlig. For vi bruger vores iPhone mange timer i løbet af den dag. Så hvorfor ikke få den sat op med de helt rigtige indstillinger, så den kan være til størst mulig nytte i din hverdag.

Så slå dig løs og skræddersy indstillingerne på din iPhone, så de passer til lige netop dig og dine behov. Hvis du fortryder en indstilling, kan du hurtigt lave den om igen.
Nyere Ældre