Gendannelse af en iPhone til fabriksindstillinger

Vi viser dig her, hvordan du foretager en nulstilling, der sletter alle oplysninger og data på din iPhone.

Der kan nævnes mange gode grunde til, at du bør nulstille din iPhone. Det kan være, at du har købet en nyere model og derfor ikke har behov for din gamle iPhone mere. Så vil det være en rigtig god idé, at du nulstiller din gamle iPhone. Det er ligegyldigt om du vælger at sælge din gamle iPhone, give den bort, lade den indgå i handlen som buy back eller du blot vil lade den ligge i skuffen. For ligegyldigt, hvad du gør ved den, vil det være smart, at du sørge for, at den bliver nulstillet.

Smart at nulstille din iPhone

Hvis du har valgt at din gamle iPhone enten skal sælges eller gives væk til et familiemedlem eller en bekendt, vil det være rigtig smart af dig at sørge for, at den bliver nulstillet. For kun ved at nulstille din iPhone helt kan du undgå at de personlige data og oplysninger, du gemmer på din iPhone, ikke falder i hænderne på en anden person.

Det er ikke rigtig en ekstra opgave du pålægger dig selv, at du skal nulstille din iPhone. For højest sandsynligt skal du alligevel have fat i din gamle iPhone for at kunne overføre dine data og oplysninger til din nye iPhone. Så hvorfor ikke sørge for at nulstille den i samme omgang. Du har nemlig alligevel mobilen i hånden er er i gang med at rode i indstillingerne. 

Nulstilling og iCloud

Inden du skal i gang med at nulstille din iPhone er der en enkelt ting, du bør tjekke. Nemlig at du ikke må gå i gang med manuelt at slette hverken kontakter, billeder eller andre data, der ligger på din iCloud konto hvis din iPhone er online og synkronisere med din iCloud konto gennem dit Apple-ID.

For hvis du går i gang med manuelt at slette oplysninger på din iPhone mens den er forbundet til iCloud, så vil du også slette oplysningerne på din online iCloud konto. Dine oplysninger vil altså ikke længere være tilgængelige via din iCloud-server, hverken på din iPhone eller andre enheder, som du har valgt at dele din iCloude konto på.

Nulstil din iPhone

Hvis grunden til, at du skal nulstille din iPhone er, at du har købt en ny model, så kan du lige så godt sørge for at at overføre alle vigtige oplysninger til din nye iPhone og derefter fjerne alle de personlige oplysninger, du har på din gamle iPhone efterfølgende.

Det er altså smart, at du starter med at overføre dine oplysninger til din nye iPhone først. Vi har tidligere lavet en guide om, hvordan du skifter fra en gammel iPhone til en ny. Denne kan du med fordel følge, hvis du skal skifte fra én model af iPhone til en anden.

Når du er færdig med at overføre alle dine oplysninger til din nye iPhone, er du klar til at nulstille din gamle iPhone og fjerne alle personlige data herfra.

Frakobl dit Apple Watch

Hvis du har et Apple Watch, som du har parret med din iPhone, skal du starte med at ophæve denne parring. Derved sikre du også, at dit Apple Watch er tilgængeligt og klar til at blive parret med din nye iPhone i stedet.

Tag en sikkerhedskopi

Herefter er det altid en god idé at tage en ny og aktuel sikkerhedskopi af din iPhone. Det er altid en god idé at have en opdateret sikkerhedskopi i reserve. Det er nemlig altid for sent at tage kopien, når du skal bruge den.

Log ud fra tjenester

Det næst du skal gøre er at sørge for, at du er logget af alle dine online tjenester. Det vil både sige App Store, iTunes og iCloud. Dette gør du på følgende måde:
 1. Gå ind under Indstillinger på din iPhone
 2. Tryk herefter du på dit navn 
 3. Rul ned i menuen og vælg Log ud
 4. Du skal nu indtaste din Apple-ID adgangskode og vælge Slå fra for ikke længere at være online med dine tjenester
Hvis du har glemt koden til dit Apple-ID, kan du få hjælp ved at læse vores artikel hvordan skifter jeg adgangskode til mit Apple-ID.

Hvis du derimod har glemt koden til din iPhone, hvad vi også tidligere skrevet en artikel, der kan hjælpe dig med dette.

Sådan nulstiller du din iPhone

Når du har slået alle disse ting fra på din iPhone er du klar til at nulstille din iPhone. Det kan du gøre på følgende måde:
 1. Gå ind under Indstillinger på din iPhone
 2. Herefter vælger du Generelt
 3. Når du bladre ned kommer du til Nulstil som du skal vælge
 4. Herunder skal du vælge Slet alt indhold og alle indstillinger
 5. Hvis du har funktionen Find min iPhone slået til, vil du blive bed om at skrive dit Apple-ID og kode
 6. Herefter skal du vælge Slet enhed
Nu er din iPhone slette og en eventuel ny bruger af denne vil derfor ikke have adgang til dine personlige data og oplysninger. Du kan som en sidste ting vælge at fjerne din gamle iPhone fra listen over de godkendte enheder, der har adgang til din iCloud konto.

Nulstil en iPhone du ikke har adgang til

Det kan også tænkes, at du har behov for at nulstille en iPhone, som du ikke længere har adgang til. Der kan være forskellige årsager til, at du ikke længere har adgang til din iPhone. Det kan være at du alt for sent er kommet i tanke om, at du ikke har fået den nulstillet. Du har måske givet den til et familiemedlem eller en ven uden at skænke det en tanke, at du burde have nulstillet den først.

Ligegyldigt, hvad grunden er. så vil det stadig være muligt for dig at nulstille en iPhone, selvom du ikke længere har din iPhone til rådighed. Du kan altså stadig godt gøre noget for at sikre, at dine personlige oplysninger og data ikke ender i hænderne på andre.

Hvis du kender den person, der har fået din gamle iPhone, vil det være en god idé, at bede personen om at slette alle dine indstillinger og data på samme måde, som beskrevet ovenover.

Nulstil via iCloud eller Find min iPhone

Har du Find min iPhone og iCloud på den iPhone, som du ikke længere har til rådighed, kan du gå ind på enten iCloud.com/find eller Find min iPhone appen på en af dine andre enheder. Herinde kan du nemlig vælge din gamle iPhone og trykke på slet. På den måde kan du sørge for at alle data og oplysninger på denne enhed bliver slettet. Når dette er overslået skal du blot vælge at fjerne enheden fra din konto. Så har du ikke længere nogen tilknytning til den gamle iPhone.

Skift din kode

Hvis du ikke har held til at komme i mål ved at bruge ovenstående metoder, er du heldigvis ikke helt fortabt. For du kan altid vælge at ændre adgangskoden til dit Apple-ID. Du skal være opmærksom på, at dette ikke sletter dine personlige oplysninger på din gamle iPhone, men det vil gøre det umuligt forden person, der har din gamle iPhone at bruge den eller ændre i dine iCloud oplysninger.

Denne metode vil derfor være oplagt, hvis grunden til, at du ikke længere har adgang til din iPhone er, at den enten er blevet væk eller stjålet. 

Fjern kort fra Apple Pay

Hvis du bruger Apple Pay kan du også vælge at fjerne alle dine betalingskort fra din gamle iPhone, selv hvis du ikke har adgang til enheden. Dette kan du nemlig gøre via iCloud. Det gør du på følgende måde:
 1. Log ind på iCloud
 2. Vælg kontoindstillinger
 3. Find de enheder, der bruger Apple Pay
 4. Vælg din gamle iPhone fra listen og tryk på Fjern fra Apple Pay
Nu har du gjort hvad du kunne for at sikre dig mod misbrug af Apple Pay på din gamle iPhone.
Nyere Ældre