Gennemgå disse trin når du skifter til en ny iPhone

Prøv vores opsætningsvejledning for en smidigere overgang, når du skifter fra en gammel iPhone til en ny iPhone.

Er du allerede indehaveren af en iPhone og har du netop investeret i en nyere model, så kan du med fordel læse vores opsætningsvejledning. For ved at følge den kommer du hurtigere i mål med at overføre dine data og komme til at mestre din nye iPhone. For hvordan sætter du din nye iPhone op på den nemmeste måde?

For at få en smidigere overgang til din nye iPhone, er der nogle ting, du med fordel kan gøre.

Ny iPhone

Hvis du netop har købt en ny iPhone, så tillykke! Du får sikkert lyst til at flå emballagen op og dykke direkte ned i de forbedringer, der kommer med en nyere model. Men prøv at se, om du ikke godt kan holde lidt på begejstringen. For det kan blive meget nemmere og hurtigere for dig, at skifte til en ny iPhone, hvis du er villige til at gøre nogle få ting først.

Så før du begynder at udforske din nye iPhone alt for meget, har vi lave en lille guide til, hvordan du kan forberede din overgang til den nye iPhone, for at denne bliver så hurtig og smidig som muligt. Nogle af de ting, vi mener, at du bør gøre kan virkelig spare dig for en masse både tid og frustration i det længere løb. 

Hav din gamle iPhone klar

De fleste har allerede en mobiltelefon i forvejen. Det betyder, at der er nogle ting, du skal forberede, inden du er klar til at gå i gang med at sætte din nye iPhone op. 

Det altid en god idé at have din gamle iPhone i nærheden, da du kan få brug for den undervejs. Sørg for, at der er strøm på mobilen hele tiden. Du kan eventuelt vælge at sætte den i opladeren, mens du sætter din nye iPhone op.

Tag en backup

Du bør altid starte med at lave en backup af din gamle iPhone inden du går i gang med at sætte den nye op. For når du flytter dine data fra en eksisterende iPhone over på en ny iPhone, giver det det bedste resultat, hvis du bruger en opdateret backup af dine data. 

Forbindelse til internettet

Når du skal sætte din nye iPhone op, kræver det en stabil internet adgang. Du kan derfor med fordel forbinde din nye iPhone til dit Wi-Fi. Så hav koden klar til dit Wi-Fi, hvis du ikke kan huske den udenad.

Vær klar med Apple ID og SIM kort

Du kan spare meget tid i selve opsætningen, ved at have dit Apple ID klar på forhånd. For ligegyldigt, om du skal bruge en backup af en anden iPhone eller du vil sætte din nye iPhone op uden at bruge en backup, får du behov for at logge ind med dit Apple ID. Hvis du ikke har et Apple ID i forvejen, kan du selvfølgelig også oprette et, når du sætter din nye iPhone op.

Hvis du skal skifte mobil, kan du allerede nu tage SIM kortet ud af den tidligere mobil og sætte den over i din iPhone. Vær opmærksom på, at du skal taste pinkoden ind, hvis dit SIM kort er låst med pinkode.

Konfigurer din nye iPhone

Når du køber en ny iPhone, skal den selvfølgelig sættes op, så du kan komme til at bruge den. Det giver næsten sig selv. Du kan vælge mellem to hurtige metoder, hvis du forholdsvis hurtigt vil sætte din nye iPhone op. Du kan vælge at sætte din nye iPhone op ved at tage udgangspunkt i en sikkerhedskopi af din gamle iPhone. Men du kan også vælge at bruge funktionen Quick Start.

Metode 1: Brug en sikkerhedskopi

Det første du skal gøre er at bruge en helt frisk sikkerhedskopi af din gamle iPhone. En sikkerhedskopi er også, hvad der på engelsk kaldes for en back up. Selvom du måske allerede har en del sikkerhedskopier af din gamle iPhone liggende, bør du tage en ny sikkerhedskopi din gamle iPhone, efter at du har fået din nye iPhone i hånden. På den måde er sikkerhedskopien er så opdateret, som det overhovedet kan lade sig gøre. Du kan vælge at sikkerhedskopiere på flere måder. Du kan både gøre det via iCloud, eller i iTunes, hvis du har en Windows computer eller ældre Mac. Har du derimod en Mac med macOS Catalina eller nyere version, kan du gøre det i Finder.

Når du opsætter din nye iPhone, kan du nemlig vælge at gendanne din nye iPhone ud fra den seneste sikkerhedskopi. Det kræver blot at du har logget ind på din nye enhed med dit Apple ID.

Sikkerhedskopi via iCloud

Du kan vælge at tage en sikkerhedskopi af din gamle iPhone via appen iCloud. Hvis du vælger denne metode er der ingen grund til at forbinde din gamle iPhone til din Mac. Det hele foregår via skyen og kræver derfor ingen kabler. Hvis du er ny på iCloud, har vi tidligere skrevet om alt hvad du bør vide om iCloud.

Hvis du gerne vil tage en sikkerhedskopi via iCloud, skal du blot gøre følgende:
 1. Tænd din gamle iPhone
 2. Åbn appen Indstillinger 
 3. Tryk på din Apple ID profilliste øverst
 4. Vælg derefter iCloud 
 5. Derefter vælges iCloud Backup 
 6. Vælg Sikkerhedskopier nu
Nu vil din gamle iPhone foretage en sikkerhedskopiering via iCloud. Du kan herefter hente denne kopi ned fra iCloud på din nye iPhone og bruge denne til at få dine data og indstillinger over.

Sikkerhedskopi via Finder

Du kan også vælge at foretage en sikkerhedskopi via Finder på din Mac. Dette kræver at din Mac kører macOS Catalina eller nyere version. 

Hvis du gerne vil tage en sikkerhedskopi via Finder, skal du blot gøre følgende:
 1. Tilslut din gamle iPhone til din Mac
 2. Åbn et nyt vindue i Finder 
 3. Vælg din iPhone i venstre kolonne under Placeringer 
 4. Under Sikkerhedskopier skal du vælge Sikkerhedskopier alle data på din iPhone til denne Mac
 5. Klik på knappen for at sikkerhedskopiere
Nu har du oprette en opdateret kopi af din iPhone, som du kan bruge til din nye iPhone. Du skal blot tilslutte din nye iPhone som ovenfor og fortælle din Mac, at du vil gendanne fra den sikkerhedskopi, du lige har lavet.

Sikkerhedskopi via iTunes

Det er også muligt at lave en sikkerhedskopi af din gamle iPhone via iTunes. Denne metode kan med fordel bruges, hvis du har en Mac med macOS Mojave eller ældre version eller hvis du har en computer med Windows. Sikkerhedskopieringsprocessen ligner den, der er beskrevet ovenfor for Catalina, men i stedet bruger du iTunes-appen. 

Hvis du gerne vil tage en sikkerhedskopi via iTunes, skal du blot gøre følgende:
 1. Tilslut din gamle iPhone til din Mac
 2. Åbn et nyt vindue i iTunes 
 3. Vælg din iPhone i venstre kolonne under Placeringer 
 4. Under Sikkerhedskopier skal du vælge Sikkerhedskopier alle data på din iPhone til denne Mac
 5. Klik på knappen for at sikkerhedskopiere
Når du har sikkerhedskopieret din gamle iPhone, skal du tilslutte din nye, hvis du vil gendanne den derfra. iTunes vil lede dig gennem trinene til selve opsætning.

Metode 2: Brug Quick Start

Du kan også gribe skiftet til en ny iPhone an på en anden måde. Du kan nemlig vælge at bruge Quick Start. Ved denne metode skal du starte med at opdatere din gamle iPhone og først derefter bruge Quick Start. For selvom det altid er en god idé at sikkerhedskopiere din iPhone før du skal lave skiftet til en ny, så er der altså ingenting der slår at flytte alt til en ny iPhone på med Quick Start-funktionen. Her er næsten tale om ren magi. Du skal blot holde din nye iPhone tæt op af ​​din gamle iPhone. Herefter dukker et lille vindue op, der spørger, om du vil overføre alle dine ting til den nye enhed. Du skal herefter blot pege med din gamle iPhones kamera mod skærmen af din nye iPhone og indfange den lille sky af små prikker. Herefter bliver du bedt om at indtaste din gamle telefons adgangskode.

Følg vejledning

Du vil herefter blive ledt igennem resten af ​​opsætningsprocessen, via en vejledning på skærmen af din nye iPhone. Dette inkludere, at du vil blive bedt om at aktivere Face ID. Herefter er din nye iPhone klar til brug og den vil være konfigureret ligesom din gamle iPhone. Undervejs i processen vil du endda bede om at opdatere din gamle iPhones sikkerhedskopi, hvis denne ikke er opdateret.

Ved at bruge Apple Quick Start kan du nemt og hurtigt overføre alle dine indstillinger, apps, billeder, kontakter og andre data fra din tidligere iPhone til din nye iPhone. Dog skal du stadig selv skrive koden til dit WiFi på din nye iPhone samt sætte Face ID op, da den ikke hente disse automatisk. Du vil dog som tidligere nævnt blive guidet gennem begge dele, når du følger anvisningerne på din nye iPhone. Det er tale om en stor tidsbesparelse, hvis du vælger denne metode, når du sætter din nye iPhone op. Dog skal du være opmærksom på, at hvis du kommer fra en rigtig gammel iPhone model, skal du først opdatere dennes iOS, da den kræver iOS 11 eller nyere for at kunne bruge metoden. 

Apps downloades

Når du er færdig med at konfigurere din telefon på denne måde, skal du sørge for at have lidt tålmodighed og give din nye iPhone mulighed for at downloade i ro og mag. Det skyldes at hver gang du downloader en app fra App Store, får din telefon faktisk fat i en unik version, der er specifikt optimeret til den pågældende iPhone-model. Så din nye iPhone kan ikke blot tage en kopi af dine gamle apps, men skal downloade en ny version af dem alle. Til gengæld bliver alle dine brugerdata og indstillinger overført, og det er den vigtige del, da du spare meget tid ved ikke selv at skulle finde og downloade apps og indstille din iPhone helt fra bunden.

Fordele ved Quick Start

At bruge Quick Start er langt den hurtigste, nemmeste og også den mest komplette måde at overføre alt til en ny iPhone. Quick Start funktionen er blevet meget bedre over de sidste par år. Men inden du går i gang med at bruge denne metode, vil vi dog stadig anbefale, at du lave en opdateret sikkerhedskopi af din iPhone som beskrevet i metode 1. Så har du altid en opdateret kopi, hvis noget alligevel skulle gå galt i processen.

Smart opladning

Når du har fået sat din nye iPhone op, skal du til at bruge den rigtigt. Dette kræver naturligvis, at der er strøm på enheden. Opladningen af din nye iPhone kan ske på flere måder.

Der er en grund til, at den nye iPhone 14 har en blank og skinnende glasbagside. Og nej, der har ikke noget at gøre med, at Apple vil lave en tilbagevenden til iPhone 4. Den smarte glasbagside muliggør nemlig trådløs opladning. For at bruge denne funktion skal du bruge en kompatibel trådløs oplader, der bruger Qi-standarden. Hvis du gerne vil have det maksimale ud af din nye iPhone anbefaler vi, at du anskaffer dig en smart en af slagsen. Hvis du altså ikke allerede har en af ​​dem liggende. Herefter skal du blot lægge din iPhone på den trådløse oplader, når den trænger til strøm. Det er et definitivt farvel til et virvar af kabler.

Med iPhone 12 introducerede Apple MagSafe, og denne finder du også på iPhone 14. Det er tale om en ny magnetisk fastgjort opladningspuck, der ligner andre trådløse Qi-opladere, men med magnetisk tilslutning. Den meget præcise tilslutning og nye interne kredsløb har gjort det muligt for Apple at øge effekten på en opladning på helt til 15 watt. Dette gør opladning med MagSafe dobbelt så hurtigt som med almindelige Qi-opladere og næsten lige så hurtigt som med Lightning kabel.

Du kan selvfølgelig vælge at oplade din nye iPhone via kabel, hvis du vil. Dette er faktisk stadig den hurtigste måde at oplade din iPhone på. Selvfølgelig under forudsætning af, at du bruger den rigtige strømadapter og det rigtige kabel. Men overvej om det er den form for opladning, der er smartest for dig i din hverdag.

Face ID og Apple Pay

Det er vigtigt at du sikre dine data, når du har en iPhone. For det er en smart lille enhed, som kommer med dig rundt næsten hele dagen. For at sikre din iPhone optimalt anbefales det, at du bruger Face ID. Så slipper du også for at skulle indtaste en lang og besværlig adgangskode, hver gange du skal bruge din iPhone eller vil betale via Apple Pay.

Hvad er Face ID

Hvis du endnu ikke er bekendt med Face ID, får du lige en hurtig gennemgang. Face ID er det ansigtsgenkendelsessystem, som Apple har udviklet. Face ID blev oprindeligt udgivet i 2017 sammen med lanceringen af iPhone X. 

Første gang du bruge Face ID scanner systemet dit ansigt og laver en 3D-model ved hjælp af avanceret kunstig intelligens. Modellen bliver gemt på din iPhone og hver gang du bruger Face ID bruges denne til at genkende dit ansigt. Med Face ID låses din iPhone op på under ét sekund. Du kan også bruge Face ID til at foretage betalinger, få adgang til følsomme data, hovedsporing, øjensporing og mange andre funktioner via din iPhone. Face ID er 20 gange mere sikkert end Apples tidligere alternativ Touch ID.

Du skal ikke være bekymret, når du bruger Face ID. For ingen billeder af dit ansigt eller andre biometriske data forlader nogensinde din iPhone. Der bliver altså ikke udvekslet oplysninger om dig. 

Apple Pay

Når du har aktiveret Face ID har du også mulighed for at bruge Apple Pay. Du skal ind forbi Apples Wallet app for at konfigurere det Apple Pay. Hvis du er helt ny til Apple Pay, skal du blot følge vejledningen, når du går ind i Wallet for første gang. Her kan du tilføje et eller flere kreditkort. Har du allerede Apple Pay på din gamle iPhone, kan du se, at dine kreditkort ikke automatisk er overført til din nye iPhone. Det er ment som en sikkerhedsforanstaltning, at dine betalingsoplysninger ikke automatisk kan overføres til en ny enhed. Selvom dine betalingsoplysninger ikke er overført til din nye iPhone, så skulle din betalingshistorik stadig være der. Du skal derfor selv manuelt genindtaste oplysningerne på de betalingskort, du gerne vil bruge med Apple Pay. 

Opdater alle apps

Nu skulle du gerne være kommet så langt, at alle dine oplysninger er overført og på rette plads i din nye iPhone. Du kan nu med fordel tjekke, at alle dine apps er opdateret til de seneste versioner. På den måde sikre du en mere stabil oplevelse, når du bruger din nye iPhone. For når du har opdateret dine apps, vil de virke bedre og have mindre risiko for udfald. For at søge efter appopdateringer skal du starte App Store-appen og derefter trykke på dit kontoikon øverst til højre. Du finder en opdateringssektion under alle dine kontooplysninger, og du kan få opdateringerne her. Hvis du brugte Quick Start, skulle de fleste af dine apps allerede være opdaterede, men tjek gerne for en sikkerheds skyld.

Du kan med fordel allerede nu sætte dine apps til  at opdatere automatisk. Du skal blot aktivere automatiske opdateringer på følgende måde:
 1. Åbn appen Indstillinger
 2. Vælg App Store
 3. Derefter vælges Appopdateringer
Nu vil dine apps blive opdateret til nyeste version, når der er en sådan tilgængelig.

Opdater dit Apple Watch

Hvis du er indehaveren af et Apple Watch, skal du også sørge for, at denne kan kommunikere med din nye iPhone i stedet for din gamle. Det gør du ved at parre dit Apple Watch med din iPhone.

Hvis dit Apple Watch ikke allerede kører watchOS 8 eller en nyere version, skal du sørge for at opdatere det først. For at du kan få adgang til at opgradere skal dit Apple Watch være tilsluttet oplader og være inden for rækkevidde af din iPhone. Derudover skal uret være mindst 50 procent opladet. Herefter skal du gå ind under indstillingen Softwareopdatering i Watch appen på din iPhone. Husk at have tålmodighed, da det godt kan tage rigtig lang tid at opdatere dit Apple Watch.

Hvis du brugte Quick Start, skulle funktionen gerne have overført dit ur til din nye iPhone helt automatisk. Du vil i stedet opleve, at dit Apple Watch vil bede om din tilladelse til at gensynkronisere med din nye enhed i stedet.

Hvis du vil parre dit Apple Watch manuelt, skal du starte med at frakoble det fra din gamle iPhone, enten direkte i Watch appen på din gamle iPhone. Det gør du på følgende måde:
 1. Tryk på dit Apple Watch og derefter i-ikonet
 2. Vælg Fjern parring af Apple Watch
 3. Indtast derefter din iCloud adgangskode
Du kan også vælge at frakoble direkte på dit Apple Watch. Det gør du på følgende måde:
 1. Åbn appen Indstillinger 
 2. Vælg Generelt 
 3. Herefter vælges Nulstil
Herefter kan du derefter åbne Watch appen på din nye iPhone, som vil lede dig gennem hele processen med at parre enhederne sammen.

Lær bevægelserne og kommandoerne

Hvis du opgraderer fra en iPhone 8 eller endnu tidligere model, har du sikkert bemærket, at din nye iPhone ikke har den Hjem-knap, som du er vant til. Dr hvor Hjem-knappen plejede at være, har du nu i stedet en ekstra halv tomme skærm. Det er efterhånden mange år siden, at en iPhones kom med Hjem-knap eller Touch ID. Men hvis du skifter fra en iPhone med dette, er har du nogle bevægelser, som du får behov for at lære:
 1. Hvor du før ville have trykket på din Hjem-knap, skal du nu bare stryg op fra bunden af ​​skærmen
 2. Skift mellem apps: Stryg til venstre eller højre langs den nederste kant af telefonen for at hoppe frem og tilbage mellem apps
 3. App switcher: Stryg op fra den nederste kant, men ikke særlig langt. Bare gå en tomme eller deromkring fra bunden og stop. Så dukker dine apps op, og du kan løfte fingeren af ​​og stryge rundt gennem dem
 4. Luk en app: Hvis du har brug for at dræbe en app fra app-omskifteren, skal du blot stryge op på den
 5. Tag et skærmbillede: Tryk blot på sideknappen og volumen op-knappen på samme tid
Du finder sikker mange flere bevægelser og genveje, som du kan bruge. Det er bare at prøve dig frem, så du finder de genveje og bevægelser, der giver mening for dig i din hverdag.

Klar til brug

Efter du har fået sat din nye iPhone op er det bare med at komme i gang med at blive dus med og bruge den. Hvis du tidligere har haft en iPhone, vil denne omstilling til en nyere model sikkert hurtigt opleves som en selvfølge.

Husk at gendanne din gamle iPhone til fabriksindstillinger, hvis du ikke skal bruge den mere. Så er der ingen andre, der ved et uheld kan få adgang til dine personlige oplysninger og data.
Nyere Ældre