Kom godt i gang med Apple Pay med denne guide

Apple Pay en supersmart løsning til dine betalinger, men hvad dækker tjenesten egentlig over og hvordan bruger du den.

Apple Pay er ved at blive rigtig populært i Danmark. Men er du ikke helt kommet med på bølgen og vil du derfor gerne vide mere om Apple Pay, vil vi give dig et hurtigt overblik her.

Hvad er Apple Pay?

Apple Pay er både en digital pung samt en betalingstjeneste som Apple står bag. Apple Pay blev introduceret som betalingsmåde i Danmark, Sverige og Finland i oktober måned 2017. Ved at bruge Apple Pay kan du foretage betalinger ved brug af din iPhone, iPad, Mac eller Apple Watch. Apple Pay arbejder sammen med eksisterende kontaktløse terminaler, der allerede er integrerede i mange butikker og banker. Det kræver altså ikke Apple Pay-specifikke kontaktløse betalingsterminaler, for at fungere. Det kan være én af grundene til, at Apple Pay er blevet meget udbredt.

Brug Apple Pay i butikker

Hvis du ejer en iPhone, Apple Watch eller iPad, kan du sikkert få meget glæde af at bruge Apple Pay som betalingsmiddel, når du handler i butikker. For du kan aktivere dit Apple Pay til, at du kan bruge det i fysiske butikker. Herefter er det nemt at betale med din Apple enhed. For du skal blot holde din enhed hen til en Dankort terminal når du skal betale. Det er både nemt og hurtigt. Så fremover kan du også foretage indkøb selvom du måske har glemt din pung og dine kort derhjemme.

Brug Apple Pay online

Apple Pay kan også bruges andre steder end i de fysiske butikker. For du kan både bruge Apple Pay til at betale i apps, på nettet og til at lave overførsler mellem personer. Derfor kan det også være en idé at overveje, om det vil være en fordel for dig, hvis du også opretter Apple Pay på din Mac. 

Er Apple Pay sikkert?

Det kan være, at du spekulere over, om det mon er sikkert at bruge og opbevare dine betalingskort via en app på din iPhone. Her kan du ånde lettet op, for Apple Pay er meget sikkert. Dine kortoplysninger gemmes nemlig hverken direkte i app'en eller på telefonen. Hver betaling du foretager med din iPhone skal godkendes med enten Touch ID eller Face ID. Det betyder at du ikke skal indtaste en pinkode, så du behøver ikke bekymre dig om, om nogen kigger dig over skulderen og aflurer dig, når du betaler.

Krav til Apple Pay

Der findes nogle krav eller betingelser, der skal være opfyldt for at du kan få adgang til at bruge Apple Pay. Det er både krav til din Apple enhed og krav til den bank, der har udstedt dit betalingskort.

Krav til din Apple enhed

Der er visse krav, der skal være opfyldt, for at du kan få lov til at bruge Apple Pay. For det først skal du bruge en Apple enhed. Det kan være enten iPhone, iPad, Mac eller Apple Watch. Du har også mulighed for at have dit Apple Pay på flere enheder på samme tid. Hvis du vil bruge betalingstjenesten på din iPhone, kræver det at du har en iPhone 6 eller nyere model. For din iPhone skal enten have Touch ID eller Face ID. Dine Apple enhed skal køre den nyeste version af enten  iOS eller iPadOS, watchOS eller macOS.

Det kræver også, at du har oprette et Apple-ID og logget ind med denne på din Apple enhed.

Krav til din bank

For at du kan bruge Apple Pay kræver det også noget fra din bank. For dit betalingskort, du vil bruge i Apple Pay, skal nemlig være udstedt af en bank, der har en Apple Pay aftale. Rigtig mange danske banker er hoppet med på denne vogn. Du kan læse meget mere om, hvorvidt din bank er med i aftalen på bankens hjemmeside.

Tilføj kort til Apple Pay

Hvis du gerne vil komme i gang med at bruge Apple Pay, skal du starte med at downloade Wallet appen på din enhed. Derefter skal du tilføje et kort til din pung. Du kan både bruge Apple Pay, hvis du har et kreditkort, men også hvis du har et debetkort.

Tilføj kort til iPhone

Du kan tilføje et kort til Apple Pay på din iPhone på følgende måde:
 1. Åbn appen Wallet
 2. Vælg Tilføj
 3. Tryk på Debet- eller kreditkort for at tilføje et nyt kort
 4. Tryk på Tidligere kort for at tilføje et kort, du tidligere har brugt
 5. Tryk på Fortsæt
 6. Følg vejledningen på skærmen af din iPhone 
 7. Bekræft dine oplysninger hos din bank eller kortudsteder. Du vil muligvis blive bedt om flere oplysninger, før dit kort kan godkendes til brug sammen med Apple Pay
Hvis du har et Apple Watch, der er parret sammen med din iPhone, har du også mulighed for at føje kortet til dit ur.

Tilføj kort til Apple Watch

Du kan tilføje et kort til Apple Pay på dit Apple Watch på følgende måde:
 1. Åbn appen Apple Watch på din parrede iPhone
 2. Tryk på Wallet og Apple Pay på fanen Mit ur
 3. Tryk på Debet- eller kreditkort for at tilføje et nyt kort
 4. Tryk på Tidligere kort for at tilføje et kort, du tidligere har brugt
 5. Tryk på Fortsæt
 6. Følg vejledningen på skærmen
 7. Bekræft dine oplysninger hos din bank eller kortudsteder. Du vil muligvis blive bedt om flere oplysninger, før dit kort kan godkendes til brug sammen med Apple Pay
Nu kan du bruge dit Apple Watch til at betale med.

Tilføj kort til iPad

Du kan tilføje et kort til Apple Pay på din iPad på følgende måde:
 1. Åbn appen Wallet, du finder den under Indstillinger
 2. Tryk på Debet- eller kreditkort for at tilføje et nyt kort
 3. Tryk på Tidligere kort for at tilføje et kort, du tidligere har brugt
 4. Tryk på Fortsæt
 5. Følg vejledningen på skærmen
 6. Bekræft dine oplysninger hos din bank eller kortudsteder. Du vil muligvis blive bedt om flere oplysninger, før dit kort kan godkendes til brug sammen med Apple Pay
Du kan nu bruge din iPad til at betale med.

Tilføj kort til Mac

Du kan tilføje et kort til Apple Pay på din Mac på følgende måde:
 1. Åbn appen Wallet, du finder den under Systemindstillinger
 2. Tryk på Debet- eller kreditkort for at tilføje et nyt kort
 3. Tryk på Tidligere kort for at tilføje et kort, du tidligere har brugt
 4. Tryk på Fortsæt
 5. Følg vejledningen på skærmen
 6. Bekræft dine oplysninger hos din bank eller kortudsteder. Du vil muligvis blive bedt om flere oplysninger, før dit kort kan godkendes til brug sammen med Apple Pay
Hvis du har en Macvmodel uden det indbygget Touch ID skal du bruge en anden metode, for at gennemføre dit køb via Apple Pay. Her får du nemlig brug for også at bruge din iPhone eller dit Apple Watch: På din iPhone skal du gå til Indstillinger > Wallet & Apple Pay og aktivere Tillad betalinger på Mac.

Fjern kort fra iPhone

Det kan også være, at du får behov for at fjerne et kort til Apple Pay på din iPhone. Årsagen kan være, at du har skiftet bank eller at dit gamle kort er udløbet og du i stedet skal bruge et nyt fremadrettet.

Du kan fjerne et kort fra Apple Pay på din iPhone på følgende måde:
 1. Åbn appen Wallet
 2. Vælg Tidligere kort for at se de kort, du tidligere har brugt
 3. Vælg Rediger
 4. Tryk på knappen Fjern
 5. Vælg Slet kort for at slette kortet helt
Når du har slettet kortet bliver det fjernet fra alle dine enheder, som du har valgt at oprette Apple Pay på.

Flyt Apple Pay til ny enhed

Det kan være, at du står i den situation, at du skal skifte fra en iPhone til en anden. Derfor kan det være godt at vide, hvordan du får flyttet dit Apple Pay med over på den nye enhed. For har du allerede Apple Pay på din gamle iPhone, kan du se, at dine kreditkort ikke automatisk bliver overført til din nye iPhone, selv hvis du bruger Quick Start, når du vil foretage et skift fra en gammel iPhone til en ny. Det skyldes en sikkerhedsforanstaltning, at dine betalingsoplysninger ikke automatisk bliver overført til den nye enhed. Men selvom dine betalingsoplysninger ikke bliver overført automatisk, vil dine oplysninger om betalingshistorik stadig fremgå på din nye enhed. Du skal blot selv manuelt genindtaste de manglende oplysninger på dine betalingskort, før du kan bruge Apple Pay på din nye iPhone. 
Nyere Ældre