Sådan bruger du skærmdeling i FaceTime på din iPhone

Med skærmdeling kan alle deltagerne i et FaceTime-opkald kigge på billeder, søge på internettet eller hjælpe hinanden.

Du har måske allerede stiftet bekendtskab med videokonferencetjenester som eksempelvis Microsoft Teams, Zoom og Google Meet. Men Apple vil også gerne have, at deres FaceTime skal være et naturligt valg, når du skal afholde et online møde. 

Med den smarte funktion med skærmdeling er FaceTime et oplagt valg.

Smart skærmdelingsfunktion i FaceTime

Der findes mange funktioner, som gør FaceTime til et oplagt valg, når du skal vælge en videokonferencetjenester. Blandt andet er det nemt at foretage FaceTime-opkald selv fra iOS enheder til Android enheder. Men rigtig smart funktion er skærmdeling. For du kan se film sammen på FaceTime eller vælge at dele din iPhone-skærm. Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du kan bruge skærmdeling i FaceTime på iPhones med iOS 16, skal du blot læse med her.

Hvad er skærmdeling?

Hvis du allerede har prøvet at deltage i et onlinemøde via Zoom eller Meet, kender du måske allerede til skærmdeling. For disse platforme understøtter også denne funktion. Skærmdeling giver dig mulighed for at vise indholdet på din skærm og derved lade de andre deltagere i mødet se dine aktiviteter. Derfor er der tale om et værktøj, der virkelig er uundværligt, når det kommer til online møder, hvor der indgår eksempelvis præsentationer i Powerpoint. 

Men det er også en oplagt mulighed at bruge skærmdeling, hvis du gerne vil have mulighed for at vise filer, dokumenter eller videoer. For du kan spare rigtig meget tid, ved at du ikke nødvendigvis behøver at sende filer ud til alle mødedeltagerne men i stedet kan vise dem direkte på din egen skærm, hvad det er du gerne vil fremhæve. 

Derfor kan funktionen med skærmdeling være rigtig nyttig, da virtuelle møder vinder mere og mere frem. 


SharePlay i FaceTime

Det er ikke kun skærmdeling, der er smart ved FaceTime. For du får med SharePlay endnu flere mulighed for at lege med opsætningen af dit FaceTime møde. Du kan blandt andet vælge at sløre baggrunden, så fokus bliver holdt på dig. Men du kan også vælge at afspille musik eksempelvis via Apple Music for alle mødedeltagerne. Du kan også vise både film, apps og skærmen på din iPhone for alle deltagerne i dit online FaceTime møde. 

Du kan bruge SharePlay, hvis du har en iPhone med iOS 15 eller nyere version. 

Hvad understøtter SharePlay?

SharePaly understøtter mange forskellige apps. Du kan blandt andet bruge SharePlay til at dele Apple Music, Apple Fitness+, Apple TV+, Disney+, TikTok, HBO, NBA, Paramount+, SHOWTIME, Twitch, og mange flere apps og spil. Derfor er det næsten kun din egen kreativitet, der sætter grænserne for, hvad du vil bruge SharePlay i FaceTime til.

FaceTime på tværs af enheder

Selvom FaceTime er udviklet af Apple er det ikke kun Apple enheder, der kan bruge FaceTime. Det er smart, da det ikke begrænser dig, hvis du har behov for at deltage i en videokonference med Android- og Windows-brugere. For de kan nemlig godt modtage FaceTime-links og deltage i møder via deres browser. 

Del skærm ved hjælp af FaceTime 

Hvis du gerne vil bruge FaceTime til at dele din skærm, kan du gøre det på følgende måde:
  1. Start FaceTime på din iPhone
  2. Tryk på Opret link for at generere et FaceTime-mødelink
  3. Tryk derefter på i-knappen og vælg Share Link
  4. Herefter kan du dele mødelinket med dine venner ved hjælp af sms, e-mail, iMessage eller WhatsApp. Start derefter et FaceTime-opkald
  5. Alternativt kan du trykke på Nyt FaceTime, indtaste navnene på dine venner, som du vil dele din skærm med, og derefter trykke på FaceTime for at starte et videoopkald
  6. Under FaceTime-opkaldet skal du nu trykke på knappen Screen Share, som du finder øverst til højre
  7. Tryk derefter på Del min skærm
  8. Nu kan du navigere til den app, du vil dele skærmen med dine venner eller familie via FaceTime
Så enkelt er det at dele en app, video eller blot din skærm med andre via FaceTime. 

Brug FaceTime til at dele skærmen på iPhone og iPad

Hvis du har en iPhone med iOS 15 eller en iPad med iPadOS 15.1 eller nyere version, kan du bruge skærmdeling i FaceTime på dine enheder. 

Du skal være opmærksom på, at alle mødedeltagere kan se det, der er på din skærm, indtil du vælger at stoppe skærmdelingen ingen. Der er dog ingen af de andre mødedeltagere, der kan styre noget på din enhed. Hvis du skulle modtage notifikationer, mens du deler din skærm, kan de andre ikke se disse.

Med SharePlay kan du vælge at bruge din iPhone eller iPad til at se video, lytte til musik eller træne sammen med andre ved at dele indhold gennem nogle at de mange understøttede apps.

Gør FaceTime personligt

Vidste du, at dine videosamtaler med både vennerne og familien nu kan blive endnu mere personlige og meget mere unikke. Der findes nemlig en lang række sjove funktioner i FaceTime, der kan gør dine videosamtaler meget sjovere og mere personlige. Prøve dem af og se om det er noget for dig.
Nyere Ældre