Før sjovere FaceTime-samtaler med disse tricks

Gør dine videoopkald endnu sjovere og mere underholdende for dig selv og dine samtalepartnere med smarte klistermærker og filtre.

Det kan godt være en lidt tam oplevelse, at foretage et videoopkald. Men sådan behøver det slet ikke at være. Nu kan du nemlig lave dine videoopkald meget sjovere ved at bruge klistermærker og filtre.

Der er kommet mange gode ting med Apples nyeste styresystem til iPhone. Men vidste du, at Apple med lanceringen af iOS 16 også har givet dig nye funktioner til videochat appen FaceTime?

Hvad er FaceTime

FaceTime er Apples egen videochat app. Med den kan du både ringe og videochatte med alle der har en iPhone, en iPad eller en Mac. FaceTime blev første gang introduceret tilbage i sommeren 2010, hvor det var det seneste nye, der kom sammen med iPhone 4. Der er tale om videosamtale-teknologi, der gør det muligt for Apples brugere at tale gratis sammen over Wi-Fi. FaceTime kan bruges af alle iPhone og iPad modeller med iOS 4 og nyere, og alle Mac computere, der kører Mac OS X 10.6.6 og nyere.

Fornyelse

Selvom det efterhånden er mange år side, at FaceTime blev lanceret til Apples brugere, er det ikke blevet mindre populært. Den sjoveste fornyelse, der er til den populære app kom i 2021. Har fik Apples brugere nemlig adgang til en funktion, der gør det muligt at sløre baggrunden og tilføre egne Memoji, filtre, klistermærker med mere.

Hvad er Memoji

I 2018 blev Memoji introduceret sammen med iOS 12. Der er tale om et animeret emoji, der kan tilpasses til eksempelvis at ligne brugeren. Derved har alle Apple brugere mulighed for at lave deres egen Memoji-avatar. Din Memoji-avatar kan du lave helt personlig og unik, da du kan vælge mellem flere hudfarver, makeup, tilbehør, piercinger og endda muligheden for at tilpasse dine Memoji-tænder.

Memoji er en måde, hvorpå Apple forsøger at personliggøre din iPhone, iPad eller Mac endnu mere. Memojierne kan både bruges i Beskeder, FaceTime, Mail og Noter samt mange af dine andre yndlingsapps.

Sådan kommer du i gang

Hvis du gerne vil komme godt i gang med at bruge de smarte funktioner i FaceTime, er det heldigvis meget nemt. Det kan gøre dine videoopkald meget sjovere for familie og venner.

Portrættilstand i FaceTime

Hvis du gerne vil foretage et videoopkald med FaceTime, hvor du fremstår tydelig, men din baggrund bliver sløret, skal du vælge portrættilstand. Du bruger tilstanden på følgende måde:
  1. Start et FaceTime opkald
  2. Tryk på feltet, hvor din video vises. Herved kan du forstørre og centrere dit videoboks.
  3. Tryk på portrætikonet i øverste venstre hjørne af skærmen. Hermed aktiveres portrættilstand og du kan se, at din baggrund bliver sløret på skærmen.
  4. Tryk på pladsen omkring din videoboks på skærmen. Nu bliver din video minimeret igen og du er klar til at deltage i opkaldet.
Hvis du ønsker at slå portrættilstanden fra igen, kan du følge samme vejledning en gang til. 

Klistermærker og filtre i FaceTime

Udover at bruge portrættilstand, kan du også anvende filtre og klistermærker, når du foretager et videoopkald via FaceTime. Sådan gør du, for at bruge funktionerne:
  1. Start et FaceTime opkald
  2. Tryk på feltet, hvor din video vises. Herved kan du forstørre og centrere dit videoboks.
  3. Tryk på stjerneikonet i nederste venstre hjørne af skærmen. Nu bliver der vist en ny menu nederst på skærmen.
  4. I den nye menu vil du blive præsenteret for flere muligheder. Du kan blandt andet vælge at tilføje din Memoji, filtre, tekst og mere til dit FaceTime-opkald. Gå på opdagelse og tryk på hver mulighed i menuen. Udforsk det hele og få din video til at se ud, præcis som du vil have den.
  5. Tryk på pladsen omkring din videoboks på skærmen. Hermed afslutter du menuen. Nu bliver din video minimeret igen og du er klar til at deltage i opkaldet mens dine filtre og effekter vil blive anvendt.
Gå ind i menuen på samme måde igen, hvis du vil fjerne eller ændre dine filtre og klistermærker.

Gør videosamtalen personlig

Nu er der ikke nogen grund til ikke at få dine videosamtaler med vennerne og familien til at blive både mere personlig og unik. For med de nye funktioner i FaceTime kan du selv have stor indflydelse på, hvordan du vil kommunikere.
Nyere Ældre