Træt af Apples ringetoner, så lav din egen

Er standard iPhone-ringetonerne ikke lige dig, så opret og brug dine egne ringetoner på hver af dine kontakter i telefonbogen. 

Din iPhone er blevet leveret med en række ringetoner, som du kan vælge at bruge. Men hvorfor ikke gøre din iPhone mere personlig med brugerdefinerede ringetoner til bestemte kontakter? Med en brugerdefineret ringetone kan du allerede inden du ser på skærmen af din iPhone vide, hvem opkaldet er fra. 

Du kan både vælge at bruge en bid fra din yndlingssang som ringetone eller oprette din helt egen melodi fra bunden.

Opret og installer ringetone fra Apple Music til din iPhone

Har du lavet en samling af dit musik bibliotek på din Mac, kan det være, at du gerne vil bruge et stykke af en sang til ringetone på din iPhone. Derfor kan det være nærliggende for dig at overføre et lille stykke musik fra Apple Music fra din Mac til din iPhone. Det kan du gøre på følgende måde:
 1. Start Music-appen på din Mac
 2. Gå til dit musikbibliotek, og find den sang, du vil lave til en ringetone. Afspil sangen og notér det tidsstempel, hvor ringetonen skal starte og hvor den skal slutte
 3. Højreklik på sangen, og vælg Hent info i pop op-menuen
 4. Et vindue med detaljerne i sangfilen vises. Klik på Indstillinger
 5. I Indstillinger er der tidskoder for Start og Stop. Marker den del af sangen du vil bruge. Klik på OK
 6. Vælg filen, og klik derefter på menuen Filer, og vælg Konverter > Opret AAC-version eller MP3-version
 7. En ny kopi af din sangfil vises under originalen. Højreklik på den, og vælg Vis i Finder
 8. Et Finder-vindue med sangfilen skal vises på dit skrivebord. Se på filens filtypenavn . Hvis udvidelsen er .m4a skal du ændre den til .m4r. Hvis filtypenavnet er .mp3, skal filen konverteres til .m4a. 
 9. Konverteringen gøres på følgende måde: Åbn arkivet i QuickTime Player, som ligger i mappen Programmer. Klik derefter på menuen Filer i QuickTime Player, og vælg Eksporter kun som > lyd. Navngiv arkivet, vælg et sted, hvor det skal gemmes, og klik derefter på Gem. Skift derefter udvidelsen af den nyligt eksporterede fil til .m4r.
 10. Nu er din ringetonefil klar til din iPhone
 11. Tilslut din iPhone til din Mac via USB
 12. Åbn et Findervindue (tryk på Kommando-N)
 13. I sidebjælken under Steder skal du finde din iPhone. Vælg det
 14. Find din ringetonefil (den med .m4r-udvidelsen), og træk den over til Finder-vinduet, hvor din iPhone er valgt
 15. Et grønt "+" ikon skal vises på markøren og den fil, du trækker. Det betyder, at du tilføjer det til din iPhone. Slip filen for at installere den
Nu er lydfilen overført til din iPhone. For at se ringetonen skal du åbne appen Indstilling på din iPhone og derefter trykke på Lyd & haptisk feedback > ringetone, og den vises øverst på listen over brugerdefinerede ringetoner. Her kan du vælge ringetonen og bruge den som du vil. 

Lav og installer din egen ringetone til din iPhone via Mac

Du kan også vælge at lave og overføre din helt egen brugerdefinerede ringetone til din iPhone. Hvis du er kreativ og gerne vil have en helt unik ringetone, kan du følge disse trin:
 1. Lav en brugerdefineret ringetone ved hjælp af GarageBand eller en anden app til formålet
 2. Gem ringetonen på din computer
 3. Tilslut din iPhone til computeren, og åbn iTunes
 4. Klik på din iPhone i iTunes, og gå til fanen "Toner"
 5. Træk ringetonen fra din computer til iTunes, og synkroniser den med din iPhone
 6. Indstil ringetonen som standard eller til en bestemt kontakt ved at gå til Indstillinger > Lyde & Haptik > Ringetone
Nu vil den helt unikke ringetone lyde, når du får opkald fra den eller de personer, du har valgt at give ringetonen til.

Lav og installer din egen ringetone via GarageBand direkte på din iPhone

Hvis du hellere vil lave din unikke ringetone via appen GaragaBand direkte på din iPhone, er dette også en mulighed. Du kan blot følge disse trin:
 1. Åbn appen GarageBand på din iPhone
 2. Tryk på "+"-knappen for at oprette en ny sang
 3. Vælg de instrumenter, du vil bruge, og begynd at spille eller indlæs alternativt en eksisterende sang
 4. Rediger sangen efter behov, og sørg for, at den er under 40 sekunder lang
 5. Eksporter sangen ved at trykke på "Del" og derefter "Ringetone"
 6. Indstil ringetonen som standard eller til en bestemt kontakt ved at gå til Indstillinger > Lyde & Haptik > Ringetone
Nu har du oprette en unik ringetone direkte på din iPhone. Du kan oprette lige så mange ringetoner, som du har lyst til.

Overfør ringetoner til din iPhone uden iTunes

Har du af en eller anden grund ikke adgang til iTunes, er du heldigvis ikke afskåret fra at få nye ringetoner. For det er nemlig muligt at overføre ringetoner til iPhone helt uden brug af iTunes. Der findes nemlig flere tredjepartsprogrammer, der kan bruges til at overføre ringetoner til iPhone, såsom Dr.Fone og Tipard iPhone Transfer Ultimate. Disse programmer giver mulighed for at overføre ringetoner mellem iPhones uden Apple ID og uden at skulle bruge iTunes. Derudover kan nogle ringetone-apps også overføre ringetoner direkte til iPhone uden brug af iTunes.

Vær kreativ

Du vælger selv, hvor kreativ du vil være, når du skal oprette dine hele unikke ringetone til din iPhone. Du kan både vælge at bruge en udvalgt del såsom omkvædet af din yndlingssang eller du kan vælge at skabe din helt egen melodi fra bunden af. Ligegyldigt hvilken metode, der tiltaler dig mest, vil du med dine egne ringetoner have gjort din iPhone mere personlig. Hvis du gerne vil personliggør din iPhone yderligere, kan du gøre det med med smart wallpaper og effekter.
Nyere Ældre