Skjul et billede for nysgerrige blikke på din iPhone

Se hvordan du gemmer og låser de fotos med kode eller biometri på din iPhone, som skal være helt private, og ingen andre skal have adgang til.

Det er både nemt og sjovt at tage billeder af os og andre med vores iPhone. Den har et godt kamera og er næsten altid lige ved hånden, når der sker noget sjovt. 

Men nogle billeder vil vi gerne holde mere private end andre. Derfor viser vi dig, hvordan du kan skjule fotos på din iPhone.

Beskyt dit privatliv

Selvom mange af os gerne deler vores billeder og videoer med andre, ønsker vi ikke nødvendigvis at hvem som helst skal kunne se alle de private billeder, vi opbevarer på vores iPhone. For det er ikke alt, der ukritisk skal deles med andre. Generelt skal du altid sørge for, at beskytte dit privatliv på din iPhone. 

Men desværre, er det alt for nemt for andre, at gå ind i appen Fotos på din iPhone og tjekke billeder, som du ikke nødvendigvis ønsker, at de skal have adgang til at se. Dette er også grunden til, at du bør skjule dine mest private billeder på din iPhone. Heldigvis findes der mange gode måder, hvorpå du kan skjule dine fotos på en iPhone. Hvis du har billederne liggende på din iPad, kan du også bruge fremgangsmåden herpå.

Skjul fotos på iOS

Det er både nemt og hurtigt at skjule de fotos, som du ikke vil have, at andre skal have adgang til at se, direkte i iOS. Du skal blot gøre følgende:
 1. Åbn Fotos
 2. Vælg det foto, der skal skjules
 3. Tryk på knappen Mere og tryk derefter på Skjul
 4. Bekræft, at fotoet skal skjules
Denne metode kan du også bruge, hvis du har private videoer, du gerne vil skjule på din iPhone.

Vis skjulte fotos på iOS

Hvis du har valgt at skjule fotos eller videoer på ovennævnte måde, vil de ikke længere fremgå at din almindelige oversigt over billeder. Du skal derimod finde dem under mappen Skjult. Det gør du på følgende måde:
 1. Åbn Fotos
 2. Tryk på fanen Album
 3. Vælg Skjult, som du finder under Andet
 4. Brug Face ID eller Touch ID til at låse albummet Skjult op
Nu kan du se dine skjulte fotos. Du kan også vælge at trykke på knappen mere og herefter vælge skjul ikke, hvis du har et foto, der ikke længere skal være skjult.

Skjul fotos ved hjælp af Notes-appen

Der findes også andre måde, hvorpå du kan vælge at skjule dine private fotos. Du kan nemlig også vælge at bruge appen Notes, hvis du vil skjule dine billeder.

Hvis du gerne vil skjule dine fotos i Notes-appen, kan du gøre det på følgende måde:
 1. Åbn Fotos
 2. Vælg det foto, du vil skjule
 3. Tryk på deleknappen nederst til venstre
 4. Vælg herefter Tilføj til noter, tilføje evt. en beskrivelse
 5. Tryk på Gem
 6. Åbn appen Noter, og åbn den note, du lige har oprettet med fotoet i 
 7. Tryk på delingsknappen øverst til højre og vælge indstillingen Lås note
 8. Opret en kode eller aktiver Face ID for at beskytte dine personlige billeder
Nu vil dine private billeder være gemt i låste noter i Notes-appen.

Skjul fotos ved hjælp af tredjepartsapps

Du kan også vælge at benytte dig af tredjepartsapps, når du skal skjule dine private fotos på din iPhone. Vi har samlet en række forskellige apps, der kan være med til at løse opgven for dig. Fælles for dem alle er, at de fås i gratis versioner, så du har mulighed for at prøve dem af uden at skulle punge ud til mange forskellige apps, før du måske finder frem til din favorit.

Keep Safe

Keep Safe er en meget populær app, når det kommer til at skjule private fotos. Appen har en simpel brugergrænseflade og byder på et væld af funktioner. Du sikrer dit ptivatliv ved at låse det hele væk med en pinkode, TouchID eller FaceID og der tilbydes privat cloudlagring, hvor du sikkert kan opbevare dine private billeder. Keep Safe findes både i en gratis og en betalt version. 

Du kan downloade Keep Safe i App Store.

Private Photo Vault

En anden meget populær app til private billeder er Private Photo Vault: I denne app, kan du ligeledes sikre dine billeder med PIN-kode, TouchID eller Face ID. Private Photo Vault byder på mange smarte funktioner som eksempelvis muligheden for at importere fotos og videoer fra lokalt lager såvel som fra iTunes. Appen indeholder også en webbrowser, som du kan bruge til at downloade billeder direkte til boksen. Appen er både tilgængelig i en gratis og en betalt version. 

Du kan downloade Private Photo Vault i App Store.

Vault

Du kan også vælge at bruge Vault-appen til at skjule dine private fotos. Appen opfordrer dig til at slette dine billeder fra lageret lige efter du har flyttet en kopi til sikker opbevaring, for at beskytte dit privatliv mod nysgerrige blikke. Du kan låse appen via en kode eller Touch ID eller Face ID. Med Vault kan du dog kun importere fotos og videoer direkte fra det lokale lager eller fra Safari takket være funktionen Safari Import. Appen er gratis, men der findes mange funktioner, som du kan tilkøbe bl.a. opgradering til 1 TB privat cloudlagring, indbrudsalarmer med fotos og GPS-informationer, mulighed for at forklæde appen som en kamera-app. 

Du kan downloade Vault i App Store

Best Secret Folder

Designet på Best Secure Folder kan godt lede tankerne tilbage til de tidlige iPhones dage. Men appen kan sagtens sikre dine fotos, videoer og noter bag en kode eller mønsterlås. Appen holder endda styr på login-forsøg, og sender dig foto og placering af eventuelt ubudne gæst, der forsøger at bryde ind. Best Secure Folder giver dig endda muligheden for at opsætte en falsk login, som åbnes ved opstart for at forvirre ubudne gæster og snushaner. Appen er både tilgængelig i en gratis og en betalt version. 

Du kan downloade Best Secure Folder i App Store.

Photo Vault: Hide Photos

Med Photo Vault: Hide Photos får du en meget simplistisk app. Photo Vault: Hide Photos byder nemlig på en simpel brugerflade. Alle dine private fotos, videoer, adgangskoder og endda kontakter bliver sikret af en simpel nummerlås. Du kan se alle mediefiler nativt og endda ringe til dine kontakter direkte fra appen. Oven i købet får du også en privat browser med. Det er smart til dem, der er på lidt vagt over for selv Google Chromes inkognitotilstand.

Du kan downloade Photo Vault: Hide Photos i App Store.
Nyere Ældre