Sådan opdaterer du en gammel iPad til iPadOS 17

Føles din gamle iPad sløv og uoplagt, så kan det afhjælpes med en opdatering til iPadOS 17, som kan klares med og uden en computer.

Du tænker sikkert, at det svært at opdatere din iPad til iPadOS 17, men der der faktisk ikke de store ben i det, da det er tale om en simpel proces, som du kan foretages direkte på din iPad eller ved hjælp af iTunes på din Mac eller PC.

Denne guide viser, hvordan du opgraderer en iPad til iPadOS 17 direkte på enheden eller ved hjælp af en Mac eller PC, der har installeret iTunes fra Apple.

Disse iPad-modeller understøtter iPadOS 17

 • iPad Pro (alle modeller)
 • iPad Air 2 og senere
 • iPad 5 og senere
 • iPad mini 4 og senere
Hvis du har en ældre iPad, kan det være relevant for dig at undersøge, hvor længe Apple vil understøtte din iPad-model med software- og sikkerhedsopdateringer. For det er ikke kun et spørgsmål om din ipad kan køre iPadOS 17 eller ej, hvis du gerne vil vide, om du stadig kan og ikke mindst bør bruge din iPad.

Sådan opdaterer du din iPad til iPadOS 17

For at opdatere din iPad til iPadOS 17 på direkte på selve enheden, skal du følge disse trin:
 1. Sørg for at enheden er på WiFi og tilsluttet en strømkilde
 2. Gå til Indstillinger
 3. Tryk på Generelt
 4. Vælg Softwareopdatering
 5. Er der en iPadOS 17-opdatering ledig vil den figurere på listen
 6. Tryk herefter på Installer nu eller Hent og installer og Installer nu
Nu vil din iPad være opdateret til iPadOS 17 og du er derfor klar til at bruge den med det pt nyeste styresystem.

Sådan opdaterer du din iPad til iPadOS 17 på en computer

For at opdatere din iPad til iPadOS 17 på en Mac eller PC, skal du følge disse trin:
 1. Åbn Finder på din Mac
 2. Download og installer iTunes på din PC via dette link og åbn herefter iTunes
 3. Tilslut din iPad til din Mac eller PC
 4. Klik med musen på din iPads navn
 5. Vælg Generelt eller Indstillinger
 6. Klik på Søg efter opdatering
 7. Vælg Download og opdater, hvis det er tilgængeligt
 8. Slut af med at indtaste koden til din iPad for at fortsætte
Herefter vil din iPad være opdateret til iPadOS 17 og du kan derfor glæde dig over, at du kan bruge den med det pt nyeste styresystem.

Hvorfor kan jeg ikke opdatere min iPad til iPadOS 17?

Først og fremmest hvis du ikke kan opgradere din iPad til iPadOS 17, så kan det skyldes at den er for gammel og hermed ikke er på listen over iPads, der opfylder kravene til at kunne opnå en opgradering.
 
Er din iPad derimod at finde på listen med iPads, der opfylder kravene til at modtage en iPadOS 17- opdatering, så kan det skyldes andre forhold. Der kræves en vis mængde ledig plads på en iPad for, at den kan opdateres til iPadOS 17, så kan du ikke downloade opdateringen, så kan det altså skyldes noget så simpelt som manglede plads på din enhed til at rumme iPadOS 17-softwaren, som altså fylder en hel del. Er din iPad fyldt op, så kan du slette nogle af dine ubrugte apps og flytte nogle af dine billeder og andre tunge filer til iCloud, så du kan skaffe ledig plads til at foretage opdateringen. 

En anden årsag kan være, at du tror ikke, at det ikke er muligt at installere iPadOS 17 på din iPad, da der ikke sker noget efter, at du har bedt om at få installeret opdateringen, og det kan højest sandsynligt skyldes, at det er fordi det tager ret lang til at få selve opdateringen at blive downloadet og efterfølgende installeret. Så hav lidt tålmodighed, og se om der ikke lige så stille sker noget.
Nyere Ældre