Kan det betale sig at købe en brugt MacBook?

Det kan for det meste godt betale sig at købe en brugt Mac set ud fra et økonomisk og et miljømæssigt perspektiv.

Med stigende leveomkostninger og en voksende bevidsthed om miljøet og ressourceforbrug, er køb af brugt elektronik blevet mere udbredt.

Der er et stort brugtmarked for Apples produkter herunder MacBook, som er en særdeles efterspurgt maskine på grund af det flotte design, den stramme brugerflade og de gode specifikationer. Det betyder også, at du med god ro i sjælen kan investere i en brugt MacBook, da den er forholdsvis holdtidsbar, for Apple opdaterer sine MacBook-modeller i forholdsvis lang tid, hvorfor du altid har en moderne computer mellem hænderne, selvom den har et par år på bagen.

Men, kan det egentlig, når det kommer til stykket betale sig købe en brugt MacBook fremfor en ny til en højere pris og med forhandlergaranti?

Det kommer vi med vores bud på, hvor vi også kigger nærmere på, hvilke ting, som du skal være ekstra opmærksom på, hvis du overvejer at købe en brugt MacBook.

Du sparer penge på at købe en brugt MacBook

En MacBook er typisk billigere i indkøb sammenlignet med en ny MacBook, da den er brugt og hvert år afskrives med en procentdel på grund af alder og slidtage. Derudover bør det alt andet lige være langt billigere at eje en brugt MacBook, da den allerede har taget de værste nedskrivninger af værdien, så den bør også være billigere at eje i det daglige. Når du så engang i fremtiden kommer til det punkt, at enheden skal sælges igen, vil der ikke skulle afskrives så meget på brugen, da den tidligere er købt brugt. Der er altså tale om et særdeles budgetvenligt valg, hvis du har et stramt budget, når du vælger at købe en brugt MacBook.

Du skåner miljøet ved at købe en brugt MacBook

Der skal bruges rigtig mange råmaterialer i produktionen af en computer herunder også en ny MacBook, og det belaster miljøet, hvorfor du ved at købe en brugt MacBook kan nedbringe dit CO2-aftryk og dermed skåne miljøet. Når du køber brugt, bidrager du altså til at mindske elektronisk affald. Ved at forlænge levetiden af en eksisterende MacBook, reducerer du nødvendigheden af at fremstille nye enheder, hvilket gavner miljøet.

I forlængelse heraf, vil vi nævne, at det ikke kun er computere fra Apple, du kan vælge at købe brugt. Vi har derfor kigget lidt nærmere på, om det er en god ide at købe en brugt iPhone.

Vigtige ting ved køb af en brugt MacBook

Når du overvejer at købe en brugt MacBook, er der nogle vigtige faktorer, du bør være opmærksom på, som vi kigger på her.

Vær opmærksom på den specifikke model og de tekniske specifikationer. Ældre modeller kan stadig være gode, men sørg for, at de opfylder dine behov. Hvis du ikke helt ved, hvad du skal kigge på, har vi samlet fem stærke råd til dig, når du står overfor at skulle investere i en MacBook.

Overvej også, om du vil have muligheden for at opgradere RAM, lagerplads eller andre komponenter i fremtiden. Nogle MacBooks giver mulighed for dette, mens andre er mere begrænsede.

Kontrollér, at den brugte MacBook starter op som den skal, at den ikke længere er forbundet med den forrige ejers konto eller Apple ID og at den brugte MacBook er nulstillet til fabriksindstillinger

Test hvordan den brugte MacBook fungerer under brug, og undersøg tilstanden på tastatur, trackpad, porte, skærm og batteri. Sørg også for, at der medfølger en oplader, og overvej at udføre Apple Diagnostik for at identificere eventuelle yderligere problemer. 

Sørg for at iCloud-kontoen er logget af ved at spørge sælgeren, om vedkommende har logget af sin iCloud, for at bekræfte at den brugte MacBook ikke længere er tilknyttet sælgerens iCloud-konto.
Nyere Ældre