Sådan gendanner du en Mac til Apples fabriksindstillinger

Vi giver her en hurtig guide til, hvordan du foretager en formatering ved at nulstille din Mac, så du kan starte på en frisk med en hurtig enhed eller sælge den videre.

Der kan være flere årsager til, at du gerne vil formatere din Mac, så den bliver gendannet til fabriksindstillinger. Grunden kan eksempelvis være, at du skal sælge den. 

Formatering inden salg

Hvis du ikke længere selv skal bruge din Mac, kan du enten vælge at skrotte den, sælge den eller at forære den væk. Ligegyldigt, hvad du vælger af disse løsninger, så er det en rigtig god idé at få fjernet dit Apple ID og dine personlige oplysninger. Derfor vil det være oplagt, at du bruger lidt tid på at nulstille din Mac og gendanne den til fabriksindstillinger.

Formatering til eget brug

Det kan også være, at du synes, at din computer er ved at blive lidt langsom eller kommer med for mange fejlmeddelelser. Men dette er langt fra altid grund nok til at købe en ny. I stedet kan en omgang formatering være en rigtig god idé. Vælger du at lave en formatering af din Mac for at du selv skal bruge den igen, så husk at tage en backup af din Mac. Du kan eksempelvis vælge at gemme dine dataoplysninger på en USB-stick, da alt på harddisken bliver slettet. Det vil ikke efterfølgende være muligt at gendanne dine filer, da de bliver slettet permanent.

Gendannelse/formatering af Mac

  1. Sørg for at der er sluttet strøm til din Mac og sluk den så
  2. Tryk på tændknappen mens du holder tasterne CMD + R ned på samme tid. Bliv ved med at holde tasterne til Æblelogoet kommer frem på skærmen, så slipper du tasterne
  3. Nu skal du have forbindelse til internettet. Tryk på WiFi ikonet i øverste højre hjørne på skærmen og slut din Mac til det trådløse netværk
  4. Nu kommer der en menu frem med 4 punkter, hvor du skal trykke på Diskværktøj og efterfølgende trykke på fortsæt
  5. Tryk på din Mac-harddisk i venstre side - den hedder typisk nok dit Navn + HD
  6. Så vælger du Erase/Slet i menuen forneden og bekræft. Så bliver din harddisk formateret automatisk
  7. Nu lukker du så Diskværktøj, så kommer du tilbage til menuen med Hjælpeprogrammer
  8. Nu vælger du Geninstaller og tryk fortsæt
  9. Vælg den Kilde/HD du vil geninstallere styresystemet på
  10. Nu går din Mac igang med at downloade styresystemet fra nettet. Det kan godt tage rimelig lang tid alt efter, hvor hurtig din internetforbindelse er

Efterfølgende så er din Mac formateret. Den er nu enten klar til at blive solgt videre eller til, at du kan geninstallere alle dine personlige data, som du tog en kopi af inden du påbegyndte formateringen.
Nyere Ældre