Husk at gøre disse ting før du sælger din gamle Mac


Vi giver dig et par hurtige tips til, hvad du skal huske, inden du sælger din brugte Mac på DBA, Facebook eller Gul & Gratis.

Skal du have en ny Mac, så kan du tjene gode penge på af sælge din gamle Mac-computer, da computere fra Apple holder prisen rigtig godt - også som brugt. Da det jo for dig gælder om at få den bedste pris for dit Apple-produkt, har vi samlet en række tips til dig, som du kan gøre brug af.

Tip nr. 1: Få styr på brugtprisen på din Mac

Der er to rigtig store online aktører i Danmark, når det kommer til salg af brugte varer. Det er henholdsvis Den Blå Avis (DBA) og Gul & Gratis. Herudover er der også mange, der sælger at sætte deres brugte varer til salg på Facebook Markedsplads. Det er nemt og hurtigt, hvis du i forvejen har en Facebook profil.

Men inden du kommer så langt, at du er klar til at sætte din gamle Mac til salg, så skal du lige have styr på brugtpriserne på din Mac-model. Du skal altså finde en realistisk pris, som din Apple-computer kan sælges til, og som du også selv er tilfreds med. Viser det sig, at du ikke kan få en ordentlig pris for din Mac, så kan du jo altid beholde den eller forære den til kæresten, ungerne eller et familiemedlem. 

Er din brugte Mac lige så flot som ny uden skrammer på bagsiden og ridser i skærmen, så kan du forlange en højere pris - end hvis du sælger en mishandlet Mac-computer. Prisen du kan få for din gamle Mac har også noget at gøre med, om der er tale om en nyere og populær model, og om den stadigvæk er med forhandlergaranti. En nyere model betyder en højere pris til dig.

Tip nr. 2: Her kan du tjekke priserne på brugt Macs

Et godt sted at tjekke priserne på brugte Mac-computere er DBA og Gul & Gratis, hvor du kan søge på lige netop din computer-model. Her sammenligner du priser fra andre private, der har sat deres computere til salg. Men der findes også flere firmaer, som sælger brugte Macs - som eksempelvis GreenMind. Her skal du være opmærksom på, at prisen er sat efter, at forhandleren yder to års reklamationsret til køberen. Så du kan som udgangspunkt ikke forvente, at du vil kunne opnå den samme pris for din gamle Mac, hvis garantien er udløbet.

Tip nr. 3: Sælg din Mac på det rigtige tidspunkt

Timing er alt, det gælder også, når du skal sælge en brugt Mac, hvor det drejer sig om at time salget for at få den højeste pris. Hvis du gerne vil opnå den bedst mulige pris for din Mac, så er det altid et godt tidspunkt at sælge, før den næste og nyeste Mac-model kommer på markedet. For introduktionen af en ny Mac-model plejer at betyde faldende priser på de gamle modeller.

Tip nr. 4: Gør din Mac salgsklar

Pift din brugte Mac lidt op ved at tørre skærmen af og rense tastaturet, så den fremstår i den bedste stand, når der skal tages billeder til selve salgsannoncen. Hvis det er muligt, så find også den originale emballage med kasse og alt originalt tilbehør frem. På denne måde vil du kunne få en bedre pris for din stadig funktionsdygtige, men brugte computer fra Apple.

Tip nr. 5: Find kvittering og garantibevis frem

Det er altid et stort plus, hvis du kan finde det originale købsbevis på din Mac frem, fra da du selv købte den i butikken - også selvom garantien måske er udløbet. Det giver nemlig køber en form for tryghed i handelen.

Tip nr. 6: Lav en god og fængende salgsannonce

En god Mac-salgsannonce er en forudsætning for et hurtigt salg til en god pris. Salgsannoncen skal bestå af en god og beskrivende tekst, som er realistisk i forhold standen på din computer. Lad være med at skrive virker fuldstændig som ny, men at skærmen dog er revnet eller den starter i sort. Det er bare no go, da du ikke sælger reservedele - men en komplet og velfungerende Mac. 

Billederne har også stor betydning i en ordentlig og sælgende salgsannonce. Tag nogle flotte billeder af din Mac-computer fra flere vinkler, så køberen kan danne sig et regulært billede af din brugte computer. Gode billeder betyder alt, da vi mennesker primært er indstillede.

Tip nr. 7: Slet indholdet på din Mac

Inden du sætter din Mac til salg, så skal du sørge for at alt indholdet er slettet, og at computeren er blevet nulstillet. Du ønsker jo nok ikke, at køberen skal få adgang til dine personlige oplysninger som mails, billeder og private dokumenter. Derfor er det altid en god idé, at du formaterer din Mac til fabriksindstillinger, inden du giver den fra dig. Dette trin er vigtigt at følge, ligegyldigt om du sælger din Mac eller giver den gratis væk.

Så er det bare at sige: held og lykke med salget!
Nyere Ældre