Sådan laver du en back up af din Mac

Det er vigtigt at sikkerhedskopiere alle data på din Mac for at være forberedt på eventuelle uheld. Vi guider dig gennem processen her.

Hvis du har oplevet at slette dokumenter eller filer på din Mac ved et uheld, uden at have en sikkerhedskopi af harddiskens indhold, så forstår du betydningen af regelmæssigt at lave en backup af din Macs indhold.

Hvorfor skal du sikkerhedskopiere din Mac?

Vi gennemgår her nogle af de vigtigste grunde til, at du med jævne mellemrum bør lave en back up af indholdet på din Mac:
  1. Den indbyggede SSD fejlfunktionerer, så du ikke kan få adgang til dine data.
  2. Din Mac har fået væskeskade, hvilket forhindrer dig i at tilgå dine data.
  3. Din Mac bliver stjålet, så du mister dine data.
  4. En softwareopdatering giver problemer, og du skal gendanne din Mac.
  5. Du skal opsætte en ny Mac, og en sikkerhedskopi gør det nemt at gendanne indholdet fra din gamle Mac.
Det kan også være, at du har behov for at gendanne din Mac til Apples fabriksindstillinger, hvis du eksempelvis ikke selv skal bruge den længere.

Bedste metode til at lave en back up af din Mac

Der findes flere måder til at sikkerhedskopiere indholdet fra din Mac, hvor du blandt andet kan benytte dedikeret back up-software.  For at lave en backup af din Mac anbefaler vi. at du bruger Time Machine, som er indbygget i din Mac, eller gemme filer i iCloud.

Sådan sikkerhedskopieres din Mac med Time Machine

For at lave en sikkerhedskopi af en Mac med Time Machine, skal du forbinde en ekstern lagringsenhed, gå til Systemindstillinger, vælge Time Machine og følge vejledningen for at vælge din backupdisk. Herefter kan du enten lade Time Machine tage backup automatisk eller starte en backup manuelt ved at vælge "Backup nu" i Time Machine-menuen.

Sådan sikkerhedskopieres din Mac med iCloud

For at lave en sikkerhedskopi af en Mac til iCloud, åbn Systemindstillinger og log ind med dit Apple ID. Vælg de apps, du vil synkronisere, og dine data vil automatisk blive sikkerhedskopieret til din iCloud-konto i skyen.

Sådan gendanner du din Mac med Time Machine

For at gendanne en Mac med Time Machine, skal du udføre følgende trin: Sluk for din Mac. Tilslut den eksterne lagerenhed, der indeholder dine Time Machine-backups. Tænd din Mac og hold Kommando + R-tasterne nede med det samme. Slip tasterne, når Apple-logoet eller et andet tegn på, at macOS Recovery starter, vises.

Sådan gendanner du din Mac Med iCloud

For at genoprette en Mac fra en iCloud-backup, skal du tænde for din Mac og følge instruktionerne på skærmen, indtil du kommer til "Overfør dine apps og data". Vælg "Gendan fra iCloud Backup", log ind med dit Apple-ID, og vælg den backup, der passer bedst, baseret på dato og størrelse. Overførslen vil så begynde automatisk.

Populært program til back up af Mac

Hvis du ønsker andre muligheder for at lave en sikkerhedskopi af din Mac, så er Acronis True Image Backup Software et populært valg til back up af Mac. Acronis True Image Backup Software er et pålideligt værktøj til datasikkerhed, som tilbyder komplette og brugervenlige backup-løsninger til private brugere. Det muliggør oprettelse af en fuld sikkerhedskopi af et helt system med blot få klik og inkluderer funktioner som diskkloning og filgendannelse. Softwaren er anerkendt for sin kapacitet til at beskytte brugerdata mod hardwarefejl, utilsigtede sletninger og malwareangreb.

Nyere Ældre