Behov for at kopiere tekst fra et foto på din iPhone?

Med dette smarte tip kan du hurtigt kopiere tekst fra fotos på din iPhone.

Få styr på opskrifter, håndskrevne noter og meget mere med dette yderst nyttige tip til din iPhone.

Arbejd smartere

Der findes faktisk en måde, hvorpå du kan få styr på alle dine gamle håndskrevne noter, familieopskrifter og hvad du ellers måtte have brug for at gennem, som du i dag kun har på papirsedler. Og nej, vi taler ikke om, at du skal tage en kopi af dine papirer og sende dem i en mail til dig selv. Det er meget mere smart end som så.

Der er i stedet tale om en smart funktion til din iPhone, der hedder Live Text. Den digitaliserer noter og alt andet, du har på papir, på blot et øjeblik. 

Hvordan virker Live Text

Live Text er ganske enkelt et computerbaseret værktøj, der blandt andet ved hjælpe af din iPhones kamera kan kopiere og indsætte fotos fra en tekst. 

Det kan godt være, at du tænker at det at kunne kopiere og indsætte en tekst fra et billede ikke ligefrem er en ny funktion til smartphones. Blandt andet har Android-brugere også adgang til denne funktionalitet takket være Google Lens. Men Live Text adskiller sig dog fra Google Lens idet du kan bruge den i realtid med dit kamera til at vælge, kopiere og indsætte tekst.

Sådan bruger du Live Text

Hvis du gerne vil kopiere og indsætte tekst fra et billede skal du gøre følgende:
  1. Sørg for, at din iPhone kører iOS 15 eller nyere
  2. Ret kameraet mod et motiv, der indeholder en tekst, du vil kopiere. Du ved, at Live Text er klar, når du ser en gul kontur omkring teksten
  3. Tryk på ikonet Live Text i nederste højre hjørne af billedet for at interagere med teksten i rammen
  4. Vælg den tekst, du gerne vil kopiere, ved at trykke ned på teksten på din skærm
  5. Tryk på kopi
  6. Indsæt teksten, hvor du gerne vil have den

Du kan vælge at indsætte teksten i eksempelvis en anden app som Notes, i en mail eller hvor du ellers gerne vil bruge teksten.

Live Text kan også bruges på fotos

Ligesom det er tilfældet med Google Lens kan Live Text også bruges til at søge efter tekst i billeder, der er gemt i Fotos-appen. Hvis du for eksempel har et billede, hvor der er et telefonnummer, kan du trykke på det for at ringe til nummeret. Det kan også bruges, hvis du har et billede, hvor der er et tysk eller engelsk ord, her kan du bruge Live Text til at markere ordet og du kan nu oversætte det til dansk.

Nemt som aldrig før

Så med den smarte Live Text er det nu blevet nemt som aldrig før at kopiere og indsætte tekst. Du skal blot rette dit iPhone kamera mod teksten og skyde løs. Så har du indfanget teksten og kan gøre med den, hvad du vil.
Nyere Ældre