Bliv genforenet med din forsvundne kuffert på ferien

Det kan være en god idé at sætte en AirTag fast på bagagen, når du skal på ferie, hvis din feriekuffert skulle blive væk eller stjålet i ferieparadiset eller lufthavnen.

Vi har sikkert alle sammen hørt eksempler på, at passagerer har mistet deres bagage, når de har været ude at flyve. Så hvis du står og skal med flyveren til udlandet, kan det være, at du krydser fingrene en ekstra gang for, at det ikke er din bagage, der ender på det forkerte fly.

Derfor er det også nærliggende at overveje, om du ikke selv kan gøre noget at sikre din bagage. Det kan du faktisk godt, for her kommer de smarte AirTags fra Apple ind i billedet.

Hvad er AirTag

Apple har udviklet en sporingsenhed, som kaldes for en AirTag. Den er oprindeligt tænkt som en hjælp til at finde forlagte nøgler. Den bruges i dag til at sætte på mange forskellige ting som blandt andet nøgler, tasker, tøj, små elektroniske enheder, bagage, skoletasker, kæledyr og selv køretøjer. Den er både stænk-, vand- og støvafvisende og kan derfor bruges både inde og ude.

Hvordan virker AirTag

En AirTag har sit eget batteri og udsender et sikkert Bluetooth-signal. Disse signaler bliver registreret og anonymt videresendt via Apples Find-netværk, til iCloud – hvorefter du kan åbne Find-appen og se placeringen af lige netop din AirTag på et kort. 

Hvis du gerne vil have det mest mulige ud af den smarte lille sporingsenhed, bør du sørge for, at din AirTag altid er opdateret.

Kom i gang med AirTag

Hvis du gerne vil komme i gang med at bruge Apples AirTag, skal du starte med at købe en enhed. Derefter skal du tilføje dit AirTag til din iPhone eller lignende Apple enhed. Det gøres således:
  1. Åbn hjemmeskærmen på din iPhone
  2. Fjern en eventuel batteristrimmel på din AirTag og hold den tæt på din iPhone
  3. Tryk på Tilslut på skærmen af din iPhone
  4. Navngiv din AirTag og tryk på Fortsæt
  5. Tryk på Fortsæt for at tilmelde genstanden til dit Apple-id, og tryk derefter på Afslut
Nu kan du se og spore din AirTag via Find-appen på din iPhone

AirTags er kompatible med alle iPhone, iPad eller iPod Touch-enhed, der kan køre iOS / iPadOS 14.5 eller nyere.

Er AirTags sikre

Alle signaler, der bliver sendt fra din AirTag er sikre og kan ikke ses af andre. Der er kun én bruger, der kan oprette forbindelse til hvert AirTag. Derfor er der også kun én bruger, der kan få adgang til hvor den enkelte AirTag befinder sig. Men du kan sagtens have flere AirTags på den samme iPhone. 

AirTags på flyturen

Det kan være med til at give dig ro i sindet, hvis du har mulighed for at finde de helt specifikke placeringsoplysninger for lige netop din bagage. For hvis bagagen først er blevet væk, kan det være godt vise sig at blive en længere proces for flyselskabet at finde frem til den igen.

Heldigvis må du også gerne benytte de smarte AirTags når du skal ud at rejse. For selvom alt elektronik, der medbringes i en flyver generelt skal være helt slukket, så tillader de fleste nationale myndigheder og flyselskaber fortsat de små CR2032-batterier, der bruges inde i AirTags og andre trackere.

AirTags er en god idé

Det kan godt være, at du spørger dig selv, om det overhovedet er nødvendigt, at du skal bruge en sporingsenhed på din bagage. Det kan være, at du stiller dig selv spørgsmålet om der mere er tale om en overreaktion end et egentligt behov.

Til det kan vi svare, at fordelene ved at rejse med AirTags eller andre trackere er mere klare nu end nogensinde før. Der mistes nemlig bagage som aldrig før. I sommer var der flere nyhedsrapporter, som kunne fastslå, at der var tale om en decideret global hittegodskrise inden for luftfartsselskaberne. 

At bruge en AirTag kan desværre ikke på magisk vis give dig nogle garantier for, at dit flyselskab ikke mister din bagage eller bringe dine tasker tilbage til dig som ved et trylleslag, hvis de er blevet væk. Men sporingsenheden kan hjælpe med at lokalisere din bagages placering, også selv hvis dit flyselskab erklærer den tabt.

God rejse

Vi kan kun håbe på, at det ikke bliver nødvendigt for dig, at gøre brug af din AirTag for at finde din bagage, når du står af flyveren. Men hellere være på den sikre side og have mulighed for at spore bagagen, hvis uheldet skulle være ude.

Så er der vist ikke andet at sige, end god rejse.
Nyere Ældre