Få styr på de små pilfingre med børnesikring af iPad

Har ungerne allerede en iPad eller overvejer du at forære en iPad til en af ungerne, så opstår behovet for børnesikring af enheden.

Giver du et barn en iPad i hånden, så er det vigtigt som forælder at vide, hvordan du gør enheden børnevenlig, så barnet eksempelvis kun har adgang indhold, der svarer til dets alder. For vi har vel alle hørt historierne om børn, der ved en fejl har lænset forældrenes kreditkort for at købe smølfebær.

Men det er heldigvis nemt at børnesikre en iPad. Du kan med mere ro i maven overlade dit barn en iPad, når den har forældrekontrol installeret.

Sådan begrænser du adgang til indhold og funktioner

Når du har tændt for din iPad og oprettet adgang til den med et Apple ID i dit eget navn, skal du indstille Skærmtid, for at kunne indstille din iPad til barnet. Det gør du ved at vælge: 

Indstillinger > Skærmtid > Tryg på Slå skærmtid til > Tryg på indstillinger igen > Vælg "Dette er mit barns [enhed]" og følg vejledningen på skærme > Indtast en selvvalgt Kode til skærmtid > Gentag koden > Indtast Apple ID og adgangskode. 

Herefter skal du igen gå ind i Indstillinger > Tryk på Indhold og anonymitet > slå derefter Indhold og anonymitet til

Nu har du indstillet Skærmtid for dit barns enhed. Hvis din enhed kører iOS 16 eller nyere version kan du nemt og hurtigt indstille aldersrelaterede begrænsninger for indhold i både apps, bøger, tv-udsendelser og film. Du skal blot følge blot instruktionerne på skærmen.

Sådan slår du lokalitetstjenester fra

Geo-lokation betyder i praksis, om iPad'en kan fortælle omverden om brugerens placering. Generelt er det som forælder ikke nogen god idé at udstyre sit barn med en iPad, som fortæller om, hvor barnet bor. Så vi anbefaler, at du helt slå lokationstjenester fra. Du kan gøre det individuelt på den enkelte app eller du kan vælge at slå lokationstjenester helt fra. Det er en god idé helt at slå lokalitetsfunktionen fra på iPad'en, og det gør du sådan her: 

Indstillinger > Anonymitet & sikkerhed > Lokalitetstjenester > Del min lokalitet > Slå Del min lokalitet fra

Sådan passer du på dine kreditkortoplysninger

Det er en god idé at passe rigtig godt på de kreditkortoplysninger, der ligger på din iPad, så barnet ikke lige pludselig har overtrukket din bankkonto for at købe smølfebær på dit dankort. Der findes et hav af spændende og ved første øjekast gratis spil til børn i App Store på en iPad. Mange af disse spil og apps indeholder dog muligheden for at foretage køb, så det er muligt at tilkøbe ekstra ting i spillet. Vil du undgå at blive uvenner med både dit barn og din bankrådgiver, så slå køb fra. Det gør du sådan: 

Indstillinger > Skærmtid > Tryk på Indhold og anonymitet > Tryg på Køb i iTunes og App Store > Vælg en indstilling, og indstil denne til Tillad ikke

Ellers anbefaler vi, at du prøver dig lidt frem med mulighederne for at børnesikre iPad'en til dit barn, da du jo som forælder bedst ved, hvad der virker for lige netop dit barn.  

Hvis du vil have endnu flere tips til, hvordan du får det maksimale ud af din iPad, kan du læse de 25 fede tips til din iPad, du bare må kende!
Nyere Ældre